![]() |
|
Novostavba bez anténního rozvoduDobrý den,prosím o radu, názor. Přemýšlím, že do novostavby vůbec nedám anténní rozvod, DVB-T2 bude víceméně bez HD kanálů a neumožňuje chytré funkce jako je zpětné přehrávání atd. Po celém domě bude tedy pouze datová síť se zásuvkami u každé televize pro IPTV. Děkuji |
burianek
Registrace: 2/2017 Příspěvků: 74 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 80 | |
![]() |
|
RE: Novostavba bez anténního rozvodua taky v belorusku |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
RE: Novostavba bez anténního rozvoduudělej jak píše tukan dej minimálně jeden koax po kterým se dá pustit sat,pozemák,rádio, do jednoho krku myslím že jsou i zásuvky včetně rj45 na iptv a pak určo ještě volný krk na cokoliv do každé místnosti a máš pokoj a jistotu že ti pojde cokoliv při nějakým výpadku ale bez pozemáku jako zálohy se neobejdeš já to tak mám doma na 5 tv a plná spokojenostUclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
RE: Novostavba bez anténního rozvoduHusí kry nedávat, cokoli tam potom strkat je na smrt. Doma mám novodurové trubky a nemá to chybu i když tam mám i 12 koaxů a jedu v pohodě. |
vladavlada
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 111 |
![]() |
|
RE: Novostavba bez anténního rozvoduZkušenosti? To bude individuální. Já stavěl před pěti lety, dle rodinné filozovie TV nepatří ani do ložnice ani pokojů dětí, takže pouze obývák. "Střechu" jsem osadil parabolou i pozemní anténou(zatím nepoužitá ale asi všeho do času) tj. 3 koaxy, čtvetý tam je jako záloha resp. na FM které jsem nezrealizoval a které brzo chcípne (stejně to řeším internet radiem).Vše se sebjehne v datovém racku a běží husími krky do obýváku za televizi. Pokud bych chtěl signál rozšiřovat dál, je dnes dost technologií třeba po IP jak to udělat, ale TV lineál pomalu vymírá takže jsem přesvědčen že nebude třeba. Metalický gigabit po domě zatím stačí, není problém v budoucbu přetahat na optiku. Mimochodem pokud máš husí krk měl by být fixován. Jako laik jsem si myslel, že když leží husák navolno na podhledu že je to na protahování ideál ale opak je pravdou :-). |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
Jantars![]() ![]() |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Novostavba bez anténního rozvoduMně je úplně jedno, jakou hloupost kdo si doma vyplodí. Každopádně dávat parabolickou anténu na střechu je všech nesmyslů futrál. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@Antonínmáš pravdu. Na střechu je potřeba nejprve upevnit vhodný stožár nebo na rovnou střechu vhodnou trojnožku a na tu teprve namontovat parabolickou anténu.![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 049 |
![]() |
|
souhlasíms toníkem,na střechu to dává jenom 1.v.ů.l. za 2.vych.ca.ná firma,aby měla kšefty do budoucna a za 3. jiná možnost není,těď se přiznejte do které kategorie spadáte vy,hezký večer přeji |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
ještě jsemopomenul za 4. de.bila architekta,co nakreslil kabely na půdu,protože žije v omylu,čím blíže k družici,tím lepší signál |
pierrepetr
![]() |
|
@Antonín...napísal:"Každopádně dávat parabolickou anténu na střechu je všech nesmyslů futrál." No schválne, hoď sem foto svojej sat paraboly, že ako to máš urobené ty! Alebo sa bojíš výsmechu? ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
@pierrepetrNo, musím konštatovať, že tie tebou vymenované jednotlivé body sú blbosť a nemajú opodstatnenie v reálnom živote!Z môjho pohľadu, 1. a 3. bod si vzájomne oponujú a v podstate chcú vyjadriť iba to, že každý je "v-ô-l", keď si dá na strechu parabolu! ![]() 2. a 4. bod sa ma absolútne netýka, pretože architektom, technikom a montážnikom som ja sám a nie žiadna vychcaná firma, či neschopný architekt. ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
Proč má Antonín pravdu1. Parabola na střeše je zatížena větrem mnohem více než při upevnění na zeď. Každý dům má čtyři vnější zdi podle světových stran, nejméně jedna, ale také až tři zdi jsou na domě vhodné pro upevnění na zeď. Lze si často vybrat.2. Parabola je kovový předmět a ten by měl být chráněn proti atmosférické elektřině. Snížení paraboly dolů pod ochranné pásmo hromosvodu snižuje pravděpodobnost zásahu bleskem. 3. Silné vichřice dosáhnou úrovně, kdy otáčivá síla překoná schopnost uchycení na stožár držet směr paraboly. Pak je třeba parabolu opět nasměrovat. Je žádoucí mít snadný přístup k parabole a neriskovat život na střeše na kluzkém povrchu nebo nedostatečném zpevnění krytiny. 4. Ptáci, jako například holubi s oblibou "parkují" na předmětech s minimálním pohybem. Od ptáků může být parabola znečištěna na střeše více, než jinde, kde pozice není pro ptáky "zajímavá". 5. Stožár pro střechu musí být ukotven pod střechou na trámy. Výškové poměry stožárů a průměr stožáru mohou být takové, že za silného větru dochází k výkyvům stožáru. To se projeví na stabilitě příjmu.Zákony o pružnosti a pevnosti platí i pro kovové stožáry. Upevnění na zeď má mnohem menší momenty síly než u stožárů. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Novostavba bez anténního rozvoduVýsměchu od neznalých hurvínků se opravdu nebojím. A od znalých se rád poučím.V Česku mám satelitní antény stranou na terase na zábradlí. Jednu 95cm multifeedem 13e,16e,19e,23e,28e a druhou 105cm na motoru. Motor se chystám sundat, s rozvojem internetu se lovení stává zbytečným. V Chorvatsku mám 85 cm na jižním štítě domu, který je u nás závětrný proti boře a buram, co chodí většinou ze severní strany, tak abych na ni pohodlně dosáhl z dvojáku a přitom nezavazela při chození, s multifeedem 13,19,23. Na kanárských ostrovech mám 110 cm anténu na terase na sušení prádla na zdi hned v úrovni terasy s multifeedem 19,23,28. A druhou 85 cm na 13e. (Nepodařilo se mi nastavit 13e na jedné anténě se středem 23 spolehlivě tak, aby hrál SupertennisHD i při větší oblačnosti. A jednu starou parabolu jsem dostal od souseda, který s rozvojem místního DVB-T ztratil touhu koukat na Hispasat.) Parabolická anténa na střechu opravdu nepatří, důvody popsal samorost. Ano, samozřejmě mohou existovat situace, kdy to jinak nejde - pak se nedá nic dělat a musí na střechu se všemi nevýhodami. Ale to není obvyklá situace. Ještě jeden důvod bych přidal - anténa na střeše může způsobovat zatékání, třeba při velkém větru. A mírně zvlhlé trámy jsou pro tesaříky a jiné brouky daleko přijatelnější životní prostor, než suchý tvrdý trám. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Novostavba bez anténního rozvoduMožná bych to glosoval asi takto,když to zrobíš profesionálně (přístup k parabole , stožár na španělského bykovského býka v koridě, profesionální parabola z hlediska úchytu (4 matice),vyřešená ochrana proti blesku a přepětí atmosférického původu ...,pak můžeš mít parabolu namontovanou i v imaginární pérdeli,pane hrábje.K profesionálnímu přístupu,samozřejmě patří i volba situování paraboly,pokud je to možné,pak prostě zvolíš optimální řešení ke snížení všech rizik (= montáž mimo střechu).Ještě jedna relativně (ne)důležitá glosa,totiž pro technické řešení u novostaveb (pro stavební povolení),řeší vše soudruzi autorizovaní architekti (obvykle bez příspěvků osob skutečně znalých v potřebných profesích) a investor s ohledem na cenu realizační projektové dokumentace ,NEMÁ V CCA 99,35% STAVEB RODINNÝCH DOMŮ, JAKÝKOLIV REALIZAČNÍ PROJEKT.Pak se to lepí,doslova, jak vlaštovčí hnízdo...a dopadne to,více-méně, téměř tragicky (včetně diskuse na parabole)![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Novostavba bez anténního rozvoduhele, pate, a proč myslíš že jsem psal "střechu" s uvozovkama? |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
RE: Novostavba bez anténního rozvoduOpět jsem se přesvědčil,že naše země je především zemí rádců a poradců.![]() |
moki
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 186 |
![]() |
|
antonínNapíši ti několik důvodů proč mám antenu/parabolu/ na rovné a přístupné střeše a nezboural jí a ani neponičil žádný vítr.Je na starém nepoužívaném komíně na 16tkách chemických hmoždinkách a uletí leda tak i s komínem.Napřed tam jsem měl 120tku s motorem a to bylo abych mohl natáčet co jsem chtěl.jiný výhled nemám. Pak jsem tam dal 90tku a mám 19,9+23,5 a zase je pořád na střeše.Jiné umístnění nelze kvůli výhledu a zástavbě. PROČ JÍ MÁM NA STŘEŠE?? Na střeše je PROTO že mám doma psy a kočky a měl jsem malé děti a teď vnoučata a co by asi udělali s anténou tondo?? myslím si že by každou chvíli byla zdevastovaná. A taky znova OPAKUJI není výhled. Ometení sněhu není problém-žádný se tam nedrží a Mě nedělá problém tam vylézt. Tvé názory ti nevyvracím tak ti píši svůj názor a překousej si ho jak chceš. ![]() |
slávista
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
RE: Novostavba bez anténního rozvodumá být 19,2. |
slávista
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
@slávistatak to splňuje bod 3. v pohodě |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Novostavba bez anténního rozvoduNechcel som už na túto tému reagovať, pretože postoje nickov "Antonin" a sčasti aj "samorost" vychádzajú iba z ich osobných skúseností, ktoré skoro vôbec neberú ohľad na praktické príjmové podmienky sat signálu u iných užívateľov. T.j. stále dokola si omielajú len to svoje a ja sa s takýmto "snobským" pohľadom nechcem a ani nestotožnujem!Ono, ako trefne poznamenal "slávista" - namontovať si parabolu niekde v strede dvora, kde bude skôr zavadzať, ako by mala plnohodnitne plniť svoj účel nemá zmysel. A taktiež, napr. u mňa v čisto teoretickej rovine (v praxi túto možnosť nechcem realizovať), keby dám tú moju sat zostavu na konzoly a namontujem na stenu baráku. V prípade potreby, napr. zafúka ju sneh niečo sa tam patentoc atď..., tak by som musel vždy vyťahovať rebrík, aby som mal k nej prístup. Teraz toto robiť nemusím, pretože jednoducho vybehnem na povalu a cez otvor v streche mám prístup k parabolám. Jak prosté, že? Záverom chcem len dodať jednu vec a to na margo nicka "Antonin". T.j. nieje pre mňa a myslím si, že ak pre mnohých ďalších potrebná informácia o tom, že kde všade, v ktorých "svetových destináciách" máš svoje majetky a na nich namontované sat zostavy. Pre mňa je dôležitejší ľudskejší prístup k ostatným a to bez snobského ega a pomyselnej nadradenosti! ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyOvšem na druhou stranu si musíš uvĕdomit, že když se nepochlubíš sám, nikdo to za Tebe neudĕlá... |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
@rs505To máš pravdu, ale tú tiež platí to staré porekadlo, že samochvála zvyčajne smrdí...![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
to mmiriboyKdyž to nejde, tak to nejde. Parabola na konzolách může být ale umístěna tak, že je na ni dosah z okna a není pak třeba žebřík...Všechny případy instalací nelze zobecnit, vždy jsou výjimky. Nicméně uvedené zásady jsou obecně platné a v převážné většíně instalací uplatněny být mohou. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
@samorostpíše:Parabola na konzolách může být ale umístěna tak, že je na ni dosah z okna a není pak třeba žebřík... No, u mňa takto umiestnená nemôže byť pretože, ak by som parabolu namontoval takto, tak bohužiaľ by bola zatienená predĺženým strešným podhľadom (prevysom). To sa týka asi polovice domu z južnej strany a druhá polovica, tam by pre zmenu zatienil signál susedov dom. Apropo! A keby chcem dať parabolu od ulice, t.j. z juhozápadnej strany - tu by to bolo možné (nemeral som to, čiže odhadom) len tak-tak pre 23,5e, ďalšie pozície na východ už nie! A pre zmenu keby to chcem dať na východnú (severovýchodnú) časť domu, t.j. od záhrady - to je tiež hlúposť, pretože z tohto smeru bývajú časté a silné veterné prúdenia a taktiež mám tam za domom altánok a ak by som chcel po ňom chodiť, tiež by som tam potreboval vyliezť, čiže použiť rebrík. A taktiež by tu bolo obmedzenie pre príjem z west pozícií... ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Novostavba bez anténního rozvoduKaždý ať si dá parabolu kde je to technicky a právně realizovatelné. Stavební firma to stejně hodírealizuje při novostavbě, která se tu řeší, v 90% na stožár nebo trojnožku. 10% možná podle přání majitele, kterému je to v 9% jedno.![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 049 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 80 | |
![]() |
|
![]() |