Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Měřidélko pro Echo?

Ahoj všem. Nějaké jednoduché měřidlo třeba jen pro Echa na trhu existuje?.. probíral se tu Planar IT-15T2 DVB-T/T2, ale je již dosti staršího výrobního data a nevím zda má někdo zkušenost jestli na tuto jedinou funkci co potřebuji funguje aspoň trochu. Nebo něco podobného?..jde mi jen o Echo..V Brdské vrchovině je to nutné při měření. ..samozřejmě Rover aj.. jsou, ale potřebuji Vadasku na Echo ne Mercedes. Díky za tip..
uživatel
Pájík
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 187
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Pájík

Planar má tuším Saxon jako"vadasku".
Na zkušenosti se ho zeptej.
Testuje a porovnává různé přístroje
;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
uživatel
Delta1
Registrace: 6/2007
Příspěvků: 1 806
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Pájík

Nejlevnější řešení vyjma toho ruského Planaru se jmenuje televes h30 flex, Nedávno jsem to, shodou okolností řešil, řešil.

parabola t-90 4W-39E,vu+Solo2,xtrend ET 4000, gibertini 100cm + motor
uživatel
gunter
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 2 831
Galerie: gunter
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Pájík

Mám onoho Planara už asi třetí rok, za mě za ten peníz plná spokojenost,jen na něj potřebuju brýle, ale to je vlastnost má a ne toho přístroje.
uživatel
decmen
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 1 645
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

Planar IT15T2 ve spojení se SW ITTools má lepší impulsní odezvu, než jakýkoliv Rover, Promax a podobné přístroje do 150tisic. Výjimku tvoří nový Televes Mosaiq6.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 130
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pajík echoanalýza Planar IT15T2 a volný SW ITTools

https://www.parabola.cz/album/foto-1418/
https://www.parabola.cz/album/foto-1419/
https://www.parabola.cz/album/foto-1420/
https://www.parabola.cz/album/foto-1421/

Ahoj,

přikládám několik fotek dokreslujících vlastnosti echoanalýzy na tomto levném měřícím přístroji z Čeljabinsku.
První dvě fotky jsou z displeje měřidla samotného, první je se základním zoomem a její obnovení je do dvou vteřin, druhá je se zoomem 4x, její obnovení je delší, cca 8 vteřin, ale naprosto čitelně na ní vidíš parametry odrazu i 3km za primárním. signálem.
Další dva snímky(jsou horší kvality), jsou ze SW ITTools, který je zdarma na stránkách výrobce a provozuje se na Windows s připojeným IT15T2. S touto dvojicí si hraju v dílně od roku 2014 a nic lepšího neznám a to ani v relaci do 100 tisíc, to myslím zcela vážně. V SW ITTools máš echoanalýzu ve dvou režimech, první základní má obnovení do dvou vteřin (SR) a druhý pod označením HR, je opravdu detailní a jeho obnovení je logicky delší, cca 20 vteřin, ale jeho přesnost je fantastická. Kam se hrabe jakýkoliv Rover, Promax,Sefram a podobné stroje. Zkusím ještě udělat leší snímek toho HR režimu a upnu ho sem.
sekce Album: Pajík Echoanalýza + SW ITTools HRsekce Album: Pajík Echoanalýza + SW ITTools SRsekce Album: Pajik - echoanalyza Planar IT15T2sekce Album: Pajik - echoanalyza Planar IT15T2
Popis fotografií:
[1] Pajík Echoanalýza + SW ITTools HR
[2] Pajík Echoanalýza + SW ITTools SR
[3] Pajik - echoanalyza Planar IT15T2
[4] Pajik - echoanalyza Planar IT15T2


On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 130
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

https://www.parabola.cz/album/foto-1422/
sekce Album: Pajík - graf echoanalýzy v HR režimu. Planar IT15T2 + ITTools
PS11 K26 Javořice-Votice SFN
Popis fotografií:
[1] Pajík - graf echoanalýzy v HR režimu. Planar IT15T2 + ITTools PS11 K26 Javořice-Votice SFN


On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 130
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

Za nějakých 18 tisíc od překupníků je to bezkonkurenční zařízení.
Hřeje mě na srdci, že jsem tento měřák dostal v roce 2014 za nějakých 6000kč za recenzi do časopisu DVB SAT magazín. Malá bolístka, že mi časopis do dneška dluží nějakých 20000kč na honorářích...:))

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 130
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

Já ho na Heurece vidím za 15-16tis i s DPH... jsou tam nějaké varianty nebo záludnosti (když Ty mluvíš o 18 tis...) ?
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 4 071
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

Já jen zkusil hodit do Google a nějaký Mironet byl první za 18000, tak jsem ho pro jistotu uvedl jako překupníka a asi jsem se trefil...:))

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 130
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo

A proč, když ho má dovozce - Inter-sat normálně skladem za suprpreis ???
uživatel
decmen
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 1 645
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

Intersat ho má za 17200 s daní pro koncového...

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 130
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo

Já vím, ale když se máš na koho obrátit.....
uživatel
decmen
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 1 645
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

To bezpochyby...

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 130
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

Děkuji všem, asi půjdu do Planaru tedy.. problém speciálně s TV LG mně stále trápí a odbyté tunery u ostatních TV na sebe zřejmě nenechají čekat..
uživatel
Pájík
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 187
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

To: Saxon, moc děkuji za inspiraci, ale budu mít asi problém s obsluhou a hlavně s vyhodnocením naměřených hodnot - abych je uměl správně interpretovat..Náhodou se zeptám úplně blbě a nestydím se teda za to - neorganizuješ nějaké aspoň malé školení této problematiky? Pokud se chci v oboru pohybovat musím mít lepší znalosti a praxi, ale kde je mám vzít? Jen se ptám, zkrátka hledám nějaké alespoň mini zaškolení abych to uměl dobře. Lepší se to naučit a umět dobře nebo je lépe se na to vykašlat..nechci být jen odhadce hodnot. děkuji..
uživatel
Pájík
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 187
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Pájík

ak mám dobré info, školeia robieva Antech a Saxon to asi potvrdí..
uživatel
noces
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 686
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Pájík

Můžeš,prosím, nějak přiblížit problému s tunerem u LG ? Momentálně tu asi třetí týden řeším chyby v příjmu T2 na tv LG a asi budu hodně hnusnej na jeden smluvní servis v Praze - jedná se o prodlouženou záruku přes pojišťovnu.
uživatel
decmen
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 1 645
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Saxon

Ty seš ale pěknej "prevít", asi přestanu číst Tvoje příspěvky :))) Chceš mě navnadit, abych si jako amatér ze zvědavosti pořídil takovou hračku :) Sice svoji místní příjmovou situaci znám (resp. odhadnu) i bez echoanalýzy, ale stejně by bylo fajn to vidět černé na bílém, třeba K26 bych tu byl schopen přijímat samostatně z 5 hl. vysílačů kdyby vysílal sólo... takže vidět, jak se mi to tu mele v SFN, ověřit si směrové vlastnosti antén atd... hmmm, já jsem to fakt neměl číst :)))
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 4 071
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

Saxon dostal ovocie.
uživatel
jopo166
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 1 402
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

Aha.. a za co je na střídačce? :O (já jsem ho za "vytažení" mých 15tis. z mé kapsy za Planara... ještě nezažaloval :8) )
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 4 071
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

To: Noces, na servisu nezáleží, poslední modely LG mají problém s tunery. Zatím nevím přesně jaké typy to jsou, ale prostě LG má problém. Robustnost u nich chybí a zřejmě se šetří na tunerech. Speciálně jde o českou TV a zdejší kanál 26. Pokud se jen trochu projeví Pre-Echo prostě si s tím neporadí. Běžnou vadaskou s obvyklými parametry je vše úplně OK a jiné značky hrajou úplně v pohodě. Příklad měsíc starý: Kamarád koupil LG a na K26 pořád problém..asi po 2 min. naskočil na bargrafu TV signál naplno a podařilo se i naladit, ale nehraje. TV mu vyměnili za tu samou v domnění že je vadná a znovu ten samý jev. Udělal v krámu Boro a vyměnil za Samsung a ten hraje jen to spustil. Nutno podotknout, že jsem ale viděl i s tou samou chybou i Samsung. Rozdíly teda v TV přijímačích jsou a v DVB-T to také bylo, ale ne tolik markantní. Pokud jdu někam něco opravit bude asi se nutné ptát co že to mají doma za TV, aby se člověk na problémy připravil.
uživatel
Pájík
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 187
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Pájík

Přesně o takových problémech s echem jak popisuješ už jsem několikrát četl různě po diskuzích (LG, Samsung, hl. novější...).
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 4 071
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Pájík, @lance

Jo jo SFN a k.26 to je něco a čím dál lepší :((
Už se o tom psalo vícekrát např:
https://www.parabola.cz/forum/reply-930008/
https://www.parabola.cz/forum/topic-96695/1/
No ještě to bude zajímavé ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
uživatel
Delta1
Registrace: 6/2007
Příspěvků: 1 806
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

https://www.parabola.cz/forum/topic-97783/

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
uživatel
Delta1
Registrace: 6/2007
Příspěvků: 1 806
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Měřidélko pro Echo?

No, jak jsem psal výše o problému s LG: v prodloužené záruce si telku stáhli do Českého servisu v Praze (i když ani na jejich stránkách neuvádějí, že servisují LG), přehráli sw a vrátili zpět. Pojišťovně vyúčtovali 1800,-Kč ;P
Po zapojení problém opět stejný. Mám parametry: K24 = 60,3dBuV/31,2dB/preber 6,7*10-3, K26=72,5dBuV/30dB/4*10-3 , K31=69,5dBuV/31dB/1,8*10-3
Nejhorší je,že stařečci sledují hlavně programy ČT ,oba Šlágry a Primu, čili K26+K31 a na to, zda K24 je v pořádku se vlastně vůbec nepřijde.
Nevím, jestli se dohadovat s cypama v servisu, nebo to řešit vlastními silami. Já si s tím ve finále poradím, ale NENÍ TO ŘEŠENÍ :fuming: :fuming: :fuming:
uživatel
decmen
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 1 645
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra