Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Televize s PIP

Zdravím vespolek.
Rád bych, aby má budoucí televize uměla obraz v obraze.
ideálně jeden obraz - zdroj pozemní vysílání z antény, druhý obraz ze vstupu HDMI (sat. přijímač)
Můžete mi prosím napsat nějaké modely, které toto nebo i jiné kombinace PIP umí?
Dík.

udrzba
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

@udrzba

Na PIP pozor, různí výrobci to mají asi každý jinak, a většinou to moc možností nenabízí. Třeba u SONY nic moc.

konas
Registrace: 12/2014

RE: Televize s PIP

PIP - tuner + AV vstup uměly Samsungy. Zkus v Heuréce zadat PIP v požadovaných vlastnostech, ale je třeba si to ještě ověřit, například přes manuál. Samsung UE49RU8002 a větší by ho měly mít. Tahle funkce se už bohužel moc nenabízí, bývá spíš jen u prémiových řad přijímačů. Uvádí se i u loňské LG 55UK6100.

vlah
Registrace: 9/2017

@udrzba

Práve TV SONY nemá s požadovanou možnosťou - jeden obraz z pozemnej antény a druhý obraz zo vstupu HDMI žiadny problém... Jednotlivé vstupy sa dajú samozrejme medzi sebou vymeniť, prípadne zväčšiť na celú obrazovku, prepínať jednotlivé vstupy TV medzi sebou... Problém nastane až v prípade, keď pripojíme k HDMI UHD 4K satelitný prijímač v režime rozlíšenia 3840x2160 a samotný satelitný prijímač klasický PIP nemá v ponuke... HD režim 1920x1080 samozrejme podporuje... Nejedná sa však o klasický PIP, obraz v obraze, ale o obraz vedľa obrazu s možnosťou zväčšenia/zmenšenia a zapnutia zvuku pri aktívnom obraze. Pri pripojení dvoch satelitných prijímačov je možnosť prepínať jednotlivé výstupy z nich samozrejmosťou... Ešte by sa nejaké plus našlo, na ktoré si nespomínam, takže nie je to až taká bieda... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

něco jsem už také našel =zdvojené tunery=

http://www.televizniweb.cz/2018/08/zdvojene-tunery-pro-dvb-tt2-nastupuji-pripravili-jsme-jejich-prehled-v-televizorech-a-set-top-boxech/

udrzba
Registrace: 3/2010

Pak ti stačí sat přijímač VU+, který umí 4xPIP a dokonce nabízí možnost zobrazení HDMI IN v PIP nebo na LCD panelu přijímače.

Výhodnější bude sat vysílání jak v kvalitě, tak v nabídce. HD v pozemáku bude stejně za prachy.

TV použij jako zobrazovač a ušetřené peníze investuj raději do kvalitního příjmu.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@udrzba

Článok ktorý si našiel je z 10.8.2018 a je už neaktuálny...Trebárs len u TV SONY prebehlo niekoľko aktualizácií a všetky TV od roku 2015 majú už PAP, čo sú dva obrazy vedľa seba... Čo síce nie je klasický PIP, ale plne ho nahrádza... A ak máš linuxový satelitný prijímač, máš možnosť nainštalovať plugin mozaika ... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto

@udrzba

Síce "škrábanie sa z pravou rukou za ľavým uchom" - to nieje žiadna sláva, ale musím sa prikloniť k názoru "meduzka", tiež si myslím, že voľba kvalitného viactunerového linux stb je najideálnejšie riešenie pre tvoje požiadavky!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Nehledě na možnosti samotného DVB-T2 tuneru nebo kombinace DVB-S2/DVB-T2.
VU+ umí ovládat,tv, HDMI CEC, takže při zapnutí karbičky se ti TV a příp. AV receiver přepne na požadovaný vstup. Ve finále je ti nakonec jedno jestli máš jedno nebo 2 zařízení připojené k TV. O streamování a ovládání pomocí telefonu nemluvě. Z toho důvodu bych nemluvil o škrábání se pravou rukou za levým uchem.
Furt lepší než hledat předraženou supeprémiovou TV se Smart časem omezenými funkcemi. Konkurenční Dreambox dokonce nabízí do jednoho slotu 4x tuner. Doposud mi žádná z TV nenabídla komfort SAT přijímače.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

@meduzka

Píše:
...Z toho důvodu bych nemluvil o škrábání se pravou rukou za levým uchem...
;) ;) ;)
Vidím, že si nepochopil moje prirovnanie, pretože ono patrilo na margo výberu TV z PIP a pri takomto hľadaní je to o tom mojom prirovnaní!
Ale pri linux stb je to úplne iná pieseň, z oveľa slušnejšim repertoárom.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Pěká debata o VU+, ale řekl bych, že tazatel chce kupovat novou TV...
Za mě z důvodu kvality obrazu při dnešní ceně - OLED Panasonic 55fz800, umí požadované dva obrazy na ploše vedle sebe (vlastní tuner + HDMI)

lance
Registrace: 10/2008

@Maneto

,,Práve TV SONY nemá s požadovanou možnosťou - jeden obraz z pozemnej antény a druhý obraz zo vstupu HDMI žiadny problém..."
Nemohl by jsi mi prosím, poradit, jak na to? Mám tv Sony KD-55XF8577 a právě PIP mne zklamal. Funguje na PIPu pouze televize z DVB-T, nebo HDMI a na velké pouze internet( internet. prohlížeč,youtube)a nijak se to nedá přepnout. Hledal jsem to i na podpoře Sony a je to tam takhle popsané. Je třeba stáhnout nějaký plugin, nebo aplikaci??? Díky

gogin
Registrace: 1/2007

@lance

Výrobci TV doslova kašlou podporu a uživatelský komfort. Je to po SW stránce nedodělanej paskvil. VU+ nabízí vše potřebné vč možnosti příjmu placené HD v DVB-T2 a možnosti základního ovládání TV. Nic víc, nic míň. Jde pouze o rozšíření informací pro uživatele, který by za požadovanou fci zbytečně připlácel za model TV vyšší třídy s omezenou funkčností instalovaných smart srajček.

meduzka

@gogin

Niekde som tu už písal, že od roku 2015 u SONY prebehlo niekoľko aktualizácií firmware, ja mám poslednú verziu 5.433 pre modely z roku 2015... U SONY je to pravidelne 2-3x ročne... Pozri do - Nastavenie - Informácie - a tu sa dozvieš verziu Android, pri tvojom modely z roku 2018 je to od 30.01.2019 Android TV 8.0 Oreo a od 22.05.2019 verzia firmware 6.6510... Funkciu obraz a obraz, PAP, opakujem nie PIP, obraz v obraze, však začali TV SONY podporovať už od roku 2016, takže u tvojho TV musí byť funkčná... Zapneš ju cez tlačítko dialkového ovládania ACTION MENU - vyberieš Dvojitý obraz - a tu prepínaš medzi :
a/ jediný obraz
b/ ľavý vstup
b/ pravý vstup - tu prepínaš na oboch vstupoch nielen aktívne okno, ale
aj všetky zapojené vstupy do TV, od 4x HDMI až po ostatné aktívne
zapojené vstupy a samozrejme okrem DVB-T2, prípadne DVB-C aj 2x Twin
DVB-S2
c/ meníš veľkosť ľavého a pravého okna

V satelitnom prijímači mám možnosť využiť PIP, tá sa mi zdá byť menej výhodná, aj keď aj tu sa dá meniť veľkosť a umiestnenie zmenšenej obrazovky, pretože tu je vždy časť hlavnej obrazovky prekrytá zmenšenou čo u PAP nehrozí... ;)

Maneto

@Maneto

Já tyhlety Sráááčičky jako je PIP nepoužívám, jen jsem je v rámci testování zapůjčeného VU+ odzkoušel. A na dual FBS DVB-S2 tuneru jelo PIP bezproblémově :)
Přiznám se, že tenhle přijímač mě baví.:)

meduzka

@meduzka

Asi si si nepozorne prečítal čo zadávateľ dotazu @udrzba pri vyberaní nového TV požaduje.. Nikde nevidím, žeby chcel kupovať nový satelitný prijímač a to rovno linuxový... ;) PIP dokážu televízory aj strednej triedy, stačí si vybrať výrobcu a začať u strýca Googla... Cena začína podľa uhlopriečky niekde na 700 Eur... ;)

Maneto

@Maneto

Díky moc za vysvětlení.
Mám v tv zatím Android 7.0, na 8 Oreo jsem ještě neaktualizoval, na stránkách Sony psali, že aktualizace pozastavili, kvůli opravy, a do teď mi zatím nic neprišlo. Mám verzi soft. 6.5629... a v action menu mi to nabízí pouze funkci obraz v obraze (PIP) a pár dalších, ale Dvojitý obraz tam vůbec není. A ten PIP funguje pouze tak, jak jsem psal výše. Ještě jednou díky.

gogin
Registrace: 1/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra