![]() |
|
Rozšíření satelitu o 1 účatníkaDobrý den všem.Potřeboval bych poradit. Lze rozšířit "satelit" o účastníka pomoci nějakýho rozbočovače? Mám parabolu s 1LNB pro 2uživatele na 1družicu. A potřeboval bych kabel ješte pro jedného uživatele. Je nutný koupit LNB pro 4uživatele,nebo to půjde rozbočocačem? Pokud to jde,jaky rozbočovač je nutný zakoupit? Poradí někdo? Děkuji předem za rady.. |
bagr3210
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 126 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
@bagr3210Koupi Lnb pro 4 natáhnout kabel,nejlepší řešení![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 787 Galerie: jackino |
![]() |
|
RE: Rozšíření satelitu o 1 účatníkaAsi možná nic jinýho nezbyde..Ale teď bych to jen protáhl zdi..Když koupím LNB se 4,budu muset tahat kabely přes celý byt-který je po rekonstrukci.. Proto mně zajíma,jestli by to šlo i rozbočovačem.. |
bagr3210
![]() |
|
@bagr3210Pokud by jsi se nedíval současně na obě Tv a na rozdílné kanály,tak náhražka by byla prioritní relátko.Koukat na stejnou polarizaci je možné současně,taky jsem tak tohle řešil přes zimu,až jsem na tu střechu vlezl![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Rozšíření satelitu o 1 účatníkaTo by mi možná stačilo.Poradíš co koupit a jak to udělat? |
bagr3210
![]() |
|
RE: Rozšíření satelitu o 1 účatníkaStejnou polarizaci a stejné pásmo...když jsou oba zapnuté, když je jeden vypnutý, tak ten druhý všechno.Lze určit, který přijímač je prioritní a ten druhý oddělit. Použít obyčejný elektronický přepínač 2/1, který koupíš v každém obchodě s příjímací technikou a který se přepína 12V, ovládáací napětí odvodit z napětí pro LNB, co dává jeden (ten prioritní) přijímač, jednoduchý tlumivka, za ní odpor nějakých pár kiloohmů, a paralelně zenerova dioda 12V a kapacitor třeba 10mikrofarad, hodnoty nejsou nijak kritické. Nicméně jediné správné řešení je čtyřnásobné LNB. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@bagr3210Nejlepší řešení je jak doporučuje jackino,vše ostatní je jen náhražka která ti později bude vadit. |
kolík
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 527 |
![]() |
|
RE: Rozšíření satelitu o 1 účatníkaDěkuji za rady..Asi teda koupim LNB s 4učastniky.. Ale i se mi to nechce tahat přes celý byt..tak se ještě optám..Lze u paraboly spojit 2kabely do jedneho,který bude končit někde v bytě. Pak ho tam opět "rozpojit" na 2kabely které pak vložím do TV? Kámoš to tak měl,ale u 2LNB,ale jen do 1TV. |
bagr3210
![]() |
|
@Antonínpisalku zatatecnej a konecnej .. patrne k tobe nedorazilo neco takoveho jako unicable konvertor, pak by jsi patrne neblbnul hypoteticko sorosovskejma uvahama o odporech a zenerovych diosach ..unicable konvertor je ted za par supu, rozbocovac jak by dal, a prijimac to myslim uni uz i 40 eurovej abshi tobox |
kloner
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 211 |
![]() |
|
Rozšíření satelitu o 1 účatníkaak je problém natiahnuť ďalší kábel,tak presne ako píše kloner,jednoduché riešenie cez unicable,možno trochu drahšie? LNB unicable a prijímač ktorý podporuje unicable to je už na tebe |
daryl
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 110 |
![]() |
|
RE: Rozšíření satelitu o 1 účatníkaNedalo by sa pouzit nieco take, ako je stacker/destacker Johansson ?AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 632 |
![]() |
|
klonerAle no tak, jde to i bez toho pohrdání. Unicable je dobré řešení, jenom jestli to umí receiver, nedej pánbůh tv...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Rozšíření satelitu o 1 účatníkaPrave,jedna se o TV s DVB-S..Tam tech moznosti asi moc neni.. Co je stacker/destacker? |
bagr3210
![]() |
|
@bagr3210Nešpekuluj ty, len si pekne vymeň LNB z twin za quad a natiahni tretí koax! Toto bude najlacnejšie a časom pochopíš, že aj najrozumnejšie riešenie!Poznámka: jedno porekadlo vraví, že kdo nemá v hlave, ten má v nohách, t.j. keďže si pri rekonštrukcii nemyslel na dôležité detaily (vtedy si nenatiahol koax), tak teraz sa žkrabkaj za hlavu a staraj sa! VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
@mmiriboyMas recht..ale proste hledam moznosti..Myslel jsem na 2TV,ten treti je v tom nevinne.. ![]() |
bagr3210
![]() |
|
RE: Rozšíření satelitu o 1 účatníkaUnicable je sice možný, ale pokud nemá unicable přijímače, tak poněkud pitomý. |
Antonín
![]() |
|
RE: Rozšíření satelitu o 1 účatníkaObavam se,ze starsi TV s DVB-S nebudou umet unicable-alespon co jsem zatim nasel a vycetl.. |
bagr3210
![]() |
|
pokud skylinktak sloučit V+H u quatro a jede se po jednom káblu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@pierrepetrMůžeš vysvětlit jak,co? Trochu nechápu.Jinak ano,jedná se o Skylink. |
bagr3210
![]() |
|
RE: Rozšíření satelitu o 1 účatníkaA použít skylink live u tebe nejde. Ušetříš za nex kartu. |
satman1
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 4 109 |
![]() |
|
RE: Rozšíření satelitu o 1 účatníka2bagr: jde o využití toho, že všechny programy Skylinku jsou na transpondérech v jednom (horním) pásmu s různým kmitočtem. Když použiješ LNB pro multiswitche=quatro, který má čtyři výstupy (horní/dolní pásmo a vertikální/horizontální) a sloučíš ty dva výstupy horního pásma, dostaneš veškerý skylink do jednoho drátu. Akorát nebudeš přijímat nic z dolního pásma.Natáhni koax...je to opravdu jediné rozumné řešení pro satelitní příjem, protože kmitočty se občas mění a jednou by to sloučení nemuselo fungovat. Navíc to umožní si přidat na anténu třeba Hotbird a Astru1 a mít třeba německý Eurosport, Supertennis, RAI, CNN, BBC World, ZDR, ARD, RTL, polské programy...ale pokud tě z toho fakt nic nezajímá, tak je to zbytečné. |
Antonín
![]() |
|
@satman1To mně také napadlo,ale musel bych koupit nový TV..Jinak asi nejidealnejší řešení.. |
bagr3210
![]() |
|
@AntonínDěkuji za vysvětlení..Úpřimně,neplánuji měnit,nebo přidávat jiný satelity. Momentálně to řeším jen kvůli deckám a programům pro ně. Byt na mně,zruším to vše a koukam na tersial. I tak to z roka na rok furt zdražují,reklamy jsou už delší než pořad,vše opakuji,atd,atd.. |
bagr3210
![]() |
|
RE: Rozšíření satelitu o 1 účatníkaProč tv stačí android box |
satman1
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 4 109 |
![]() |
|
@AntonínTen multi myslis tohle:https://www.e-satelity.cz/mascom-mcq02hd-quattro-lnb-0-2db/ Nebo staci i tohle: https://www.e-satelity.cz/smart-quad-0-1db-titanium-edition/ Pak teda staci,kdyz do toho zapojim 2 kabely,ktery jeden se bude "rozdelovat" na 2ucastniky-2TV a druhej "pujde" normalne do dalsi TV? |
bagr3210
![]() |
|
RE: Rozšíření satelitu o 1 účatníkaPozor pro řešení ala pierrepetr musí to být quattro.Quad je něco úplně jiného - ten by tam byl, kdybys natáhl kabel. A znovu opakuji, že to je jediné úplně funkční řešení. (A taky myslím, že by děckám by udělalo jedině dobře, kdyby koukaly na angličtinu a němčinu...aspoň občas. Nicméně je taky fakt, že vše lze zařídit pořádným internetem - ještě efektivněji a ještě účinněji.) |
Antonín
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
![]() |