Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Konfigurace tuneru Vu+ UNO 4K SE

Dobry den, mám dotaz na konfiguraci tuneru na satelitním přijímači Vu+ UNO 4K SE jestli je to normální nebo je to chyba.
Jedná se o konfiguraci tuneru. Já používám dva tunery na tuneru A mám nastaveno na pokročilé. Tam mam nastaveno svoji parabolu Toroidal 90 (8 konvektoru).
Tuner B nastaveno na DiSEqC A/B/C/D, to je společná parabola paneláková, zbytek tuneru C/D/E/F/G/H nenakonfigurován.
Ted začíná ten problém asi před dvěma měsíci jsem si všimnul že některé programy se nechcou zobrazit. Při přepínaní programu jsem si všimnul že v infobaru na obrazovce kde se zobrazuje, který tuner je zapojen tak tam svíti žlutě tuner A, B, C, E, tuner D svíti zeleně a tuner F, G, H svití modře. To je příklad, protože při každém přepnutí programu tak ukazatel tuneru svíti jinač.
Když jsem si toho všimnul tak jsem se podíval do konfigurace tuneru a zjistil jsem, a to jsem jenom nastavoval tuner A a B, že tuner C je propojen s tunerem B. Tuner D je propojen s tunerem C a tuner E je propojen s tunerem C.
Tak teď nevím, jestli je toto normální nebo ne, muže te mě poradit.
Děkuji za pomoc.

mikdream
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Konfigurace tuneru Vu+ UNO 4K SE

Či tam tie "konvektory" nerobia zle... :)))

kobram
Registrace: 4/2014

kobram

Hergot musis myslet tridne ....... :)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@mikdream

Ja mám na DM900 síce len tri tunery, tretí je TBS5925, no v menu je predsa možnosť okrem vypnutia konkrétneho tuneru aj nastaviť rovnako ako tuner... a označenie tunera... ;)
Keďže zo spoločnej antény používaš len DiSEqC A a B, t.j. predpokladám 19,2°E a 23,5°E nalaď na jednotlivých satelitoch príslušné kanály a ostatné tunery C,D,E,F,G,H vypni... Určite tam máš nastavené - tuner C rovnako ako tuner B, tuner D rovnako ako tuner C a tuner E rovnako ako tuner E... Je to normálne, lebo je to tak nastavené... Oprav nastavenie a bude to v poriadku... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

RE: Konfigurace tuneru Vu+ UNO 4K SE

podtrženo, sečteno: Na tuneroch "C/D/E/F/G/H" nastav "nenakonfigurované". Potom sa ti pri nich zobrazí "Tento tuner je konfigurovaný automaticky"(keďže sú to virtuálne tunery).

kobram
Registrace: 4/2014

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra