Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Liga mistrů

Dnes jsem četl článek, že v Německu chtějí LM pro další období (2021-2024) soutěžit už letos na podzim. Důvodem je to, že na jaře se bude soutěžit v Německu Bundesliga, takže UEFA doufá, že z toho bude mít vyšší vývar.
Zajímavostí je, že by měl být zase jeden zápas týdně na volně dostupné TV (podobně jako to bylo v minulém období). Tedy šest zápasů ve skupině a k tomu devět zápasů v playoff.
Německo je cenově aktuálně trhem číslo 6 v ceně práv za LM+EL. Nejvíc platí Velká Británie (450 mil.), Španělsko (360), Francie (350), Itálie (290), Blízký Východ/Severní Afrika (230). Německo má 220 milionů. Celosvětově pak UEFA vydělá na právech 3,2 miliardy eur za sezonu.

zdrh
Registrace: 7/2015
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74
Odpověď v diskusním vlákně

@zdrh

Co bychom za 1 zápas týdně na ČT dali my :laughing:

William cz
Registrace: 10/2016

@William cz

Ved ti píše,že od sézony 2021/2022,ked sa budu predávat nové práva,to asi UEFA vráti zas spat,tak ako to bolo vždy,že jeden zápas bude aj na volnej dostupnej TV.Lebo vidia ako to v mnohych krajinach dopadlo,že práva kupili stanice,ktore maju maly pocet zákaznkov a velký počet obyvatelstva LM ani nevidí.(pekný príklad sme my na slovensku.Orange,ktorý má cca 80 000 zákaznikov,vlastní práva).Cize teraz Uefa dala príkaz predat len zostrihy + finále LM a Uefa superpohar volnej dostupnej tv.Ale od roku 2021 asi prikáže predat verejno dostupnej TV aj 1 priamy prenos z každeho kola.

jožko
Registrace: 7/2016

@jožko

V Německu letos bylo finále pouze na placených platformách Sky/DAZN a sledovat jej mělo pouze 2,7 milionu diváků. Pokud by to dávala volná TV (např. ZDF), dala by se čekat sledovanost kolem 20 milionů diváků.

zdrh

@jožko

Už aby to bylo.

William cz

@zdrh

Neviem či už starnem,ale celkovo ten futbal ma nejako prestáva baviť,ale je to hlavne tým čo sa tam v poslednej dobe deje.Napriklad to,že taliansky superpohar sa hral mimo talianska!tuto sezonu už aj španielsky superpohár sa bude hrat mimo španielska!Jeden zápas z La ligy by sa mal hrat v USA...tieto veci su proste uplne choré a ide tam už len o peniaze...Dalej udajne LM má prejst na novy formát,kde kluby sa maju rozdelit len do 2 velkych skupin a kluby budu hrat medzi sebou a hrat by sa malo aj v sobotu!!čiže uvidime LM aj v sobotu....Dalej videli sme kde sa hralo teraz finale EL! uplne slabá atmosfera a nefutbalová krajina....MS 2022 budu v Katare....Špekuluje sa nadtym,že 16 najvacsich europskych klubov si chcu vytvorit a hrat vlastnu LM..aj MS klubov,ktore sa hraju v decembri maju mat uplne nový formát..aj španielsky superpohár bude mat tuto sezonu nový format a budu onho hrat až 4 kluby...dalej aj tieto vysielacie práva su choré,ked napriklad pri PL naša televizia musi mat nejake zákazy a môže odvysielat len určity počet zápasov.Práva na LM predavaju televiziam,ktoré maju malý počet zákaznikov.. atd atd..takto by som mohol pokračovat do rána....stále Uefa alebo Fifa niečo nové vymyšlaju a podla mna všetko neprospech atraktivnosti a diváka..všetko je len v prospech penazí...

jožko

@jožko

Fotbal je nejsledovanější sport na světě, a když se dostane do rukou nesprávných lidí, stane se s tím to, co se děje právě teď.
Jinak souhlas s tebou, finále EL v Baku byl výsměch, UBOHOST a flusnutí do obličeje všem fanouškům fotbalu.

O MS v Kataru 2022 se raději ani nevyjadřuji, uprostřed podzimu se budou muset přerušit všechny TOP ligy a bude v tom akorát bordel, a to jenom proto, aby se parta arabských přizdis*á*ů podívala na kvalitní kopanou.
Použil bych zde hlášku z jednoho slavného českého filmu:
"Chce se mi zvracet" Rv

William cz

@jožko

S tou LM co vím, tak se řeší přesný formát. Ale má se udělat ligový systém tří lig (LM, EL, EL2), mezi kterými se bude postupovat a sestupovat. Já slyšel o systému 4 skupin po osmi a následném playoff, semifinalisti EL by postupovali do LM, asi 4 týmy by do LM mohly nějak postoupit přes ligu a následné předkola. Ale myslím, že to není ještě definitivně jasné.
Mně osobně se líbí přístup Němců (ty hodně sleduju), kde prostě fanoušci mají jisté slovo. Např. díky velkým protestům fans se prosadí, že od příští televizní smlouvy nebudou zápasy v pondělí večer (nyní je 5 zápasů za sezonu). Fanouškům se to nelíbí kvůli tomu, že pak je komplikované ty zápasy sledovat na stadionech.
Podobně považuju za skvělé pravidlo 50+1, které říká, že investor nesmí v žádném klubu získat nadpoloviční většinu. Může ji získat pouze s podmínkou, že do klubu investuje dlouhodobě a ve velkém množství (což je definováno jako nepřetržitě po dobu 20 let a ve výši odpovídající příspěvku hlavního sponzora v daném období).
A místa na stání, která v Německu jsou, to nemusím komentovat. Ve Frankfurtu teď dokonce budou částečně rušit lóže a nahradí je místy na stání. Ceny vstupenek v Německu jsou také výrazně příznivější než jinde. Nejlevněší permice na Bayern (na stání) stojí 140 eur.

zdrh

@zdrh

- no s tou LM určite niečo spravia,ale zatial sa stále nevie čo..je viacero návrhov..pocul som aj to,že len 2 velke skupiny a hrat sa bude aj v sobotu alebo aj to čo ty píses,že 4 skupiny ale aj to čo som písal,že 16 najvacsich a najbohatsich klubov europy plánuju vlastnu sútaž..

a čo sa týka samotných futbalových líg,tak áno Nemci to maju na velmi dobrej a vysokej urovni..jedine čo mi trocha unich prekáža a nechápem je to,že prečo maju ako jediní z top 5 líg,len 18 tímov??to je prenich taky velky problem pridat aj dalšie 2 tímy a mat proste formát 20 klubov,čiže odohrat 38 kôl ako to maju ostatní?tam proste hráči odohraju o 4 zápasy menej ako v spanielsku,anglicku,taliansku,francuzsku

- a najhoršie dopadla asi La Liga,ktoru cakaju velke zmeny,ktore som už písal..napriklad to,že španielsky superpohár sa má hrat mimo španielska a budu hrat onho az 4 kluby..alebo to,že jeden zápas v Lige sa má ist odohrat do USA..proste choré nápady len aby niekto nahrabal peniaze

jožko

@jožko

Vsadím se že ten 1 zápas co se bude hrát za louží bude zrovna El Clásico.

William cz

@jožko

Podle mě je zásadní rozdíl klimatický. V Německu je o dost chladněji než ve Španělsku nebo Itálii, takže se tam úplně v zimě hrát nedá. Francie a Anglie jsou zas blíž k moři, takže v konečné fázi je tma také tepleji. Druhou věcí je tradice, Bundesliga měla při svém vzniku 16 týmů, po dvou letech zvedli počet na 18 a pak s výjimkou jednoho ročníku po sjednocení (91/92, kdy měla 18 západoněmeckých a 2 východoněmecké) měla vždy 18 týmů.
Ale faktem je, že se tma jednou za čas tohle téma objeví a řeší se. Ale zatím se nikdy o rozšíření ligy vážně neuvažovalo. Ono to například umožní to, že se např. 1. kolo poháru hraje o víkendu ještě před startem ligy.

zdrh

RE: Liga mistrů

přiznám se,že mě taky už ten fotbal přestává bavit,a dívám se na něho čím dál méně,i bez te PL se případně lehce obejdu...

dawis77
Registrace: 9/2011

Davisi,to bude stáří. Přestane bavit fotbal,poté všechen sport, nakonec začne bavit a stane se koníčkem to co člověk nesnášel,zahrádka. Vše ostatní bude zbytečné, nanic. Posledním hřebíkem do sportovní nebo TV rakve je okecávání typu mně to nebaví, nezajímá, to stojí peníze apod. A hlavními slůvky budou- laciňší, ušetřit, zas byls utrácet. Ať Tě to nepotká. Stalo se to mému už zemřelému kamarádovi,ten si brával i dovolené když bylo finále NHL,tehdy ještě na Nově, ze čtvrtka na pátek. Za pár let- králíci, prasata, zahrada. Šetřit, šetřit,šetřit, tam je to laciňéší,to moc moc drahý, to bych za to nedal- myšleno plac. sport.TV.

jenes
Registrace: 1/2016

@jenes

tak na to ještě mám finančně žádný problém ty placené sport TV,ale opravdu to bude asi tim stářím.Prostě už mě to tak nebere,a dá se říci že každým měsícem míň a míň.Už minulou sezonu se stávalo,že jsem ze zahraničního fotbalu si nepustil nic některý ten víkend.Vím že tu otravuju s PL často,ale fakt už se bez ni obejdu,chybět mi nebude..

dawis77
Registrace: 9/2011

RE:Liga mistrů

Koho ty šmatloni ještě zajímají. Vždyť už neumí ani nacentrovat na bránu, střelba z větších vzdáleností umřela. Předražení, potetovaní, nagelovaní panáci. Škoda peněz.

pipiviki
Registrace: 12/2006

@pipiviki

Naprostý souhlas,doby kdy se fotbal i ostatní sporty dělaly srdcem jsou nenávratně pryč. :-/

jjery
Registrace: 12/2012

Ja už koukám jen na bundesligu, ostatní mě nezajímá.

image
Registrace: 10/2008

@dawis77

Zdravím, mám to stejně sportovních programů mám hodně včetně balíčku O2 TV sport a stejně se mi stávalo, že jsem neměl chuť se vždy dívat na LM. Ale práce na zahradě mě niky nebavila a dál nebaví.

mattes
Registrace: 7/2018

"Já bych to všechno postřílel"...

William cz

Ještě jeden postřeh. Viděl jsem pár zápasů z MS žen a Copa America. Ten fotbal žen se mí líbil daleko víc, minimu faulů, žádné filmování, diskuze s rozhodčím a zdržování. Tyto nešvary se ve vrcholovém fotbale mužů rozšiřují čím dál tím víc a to mi vadí. Hráči jsou placení královsky a podle mě úroveň klesá. Čistého herního času je čím dál tím méně. Už se těším až začne u nás 1.B třída a Moravská divize žen.

mattes
Registrace: 7/2018

@mattes

a to vraj pripravujú tiež zmeny v ženskom futbale. Po každom góle si mančaft čo gól strelil bude musieť vyzliecť jednu časť výstroje. Pritom kopačky bude zakázané vyzliekať.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Dagy2

:laughing: :laughing:

William cz

PremierLeague

Náhodou, bude to paráda. Už se těším.

https://www.sky.de/fussball/premier-league-175082?shurl=pl

bretah
Registrace: 9/2012

@bretah

Kam se hrabe ta naše "slavná" DIGI na SKY :fuming:

William cz

@William cz

už som to tu viac krát písal..našmu digisportu a našmu CZ-SK regionu niesu ževraj ponuknute také práva ako maju nemci alebo ine západne krajiny.To prečo sa tak deje je premna stále záhada!Nechápem prečo krajiny na západe maju ine baličky ako krajiny na strednej a vychodnej europe.Digisport už niekolko krát povedala,že tieto práva,ktore vlastnila minule 3 roky bolo to najlepšie z čoho si mohli vybrat.Ja nechápem prečo napriklad naša televizia má zakazane odvysielat cca 10 priamych zápasov,ktore sa hraju v sobotu o 16:00 ale televizia v Nemecku nemá žiadne zákazy a mohli kupit priame prenosy na všetky zápasy.

jožko

@jožko

A nebo DIGI lže nám, že si nedokážou nějak vynutit lepší balíček, tak jako to má například to Německo...

William cz
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra