Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Nastavenie VU+ Solo 4k

Zdravím všetkých a prosím o pomoc. Mám VU+Solo4k. Image od Ellano Open ATV 6.3. Nastavenie vzhladu HD glass17. Dialkové ovládanie VU+ mám naprogramované na TV Samsung. Trápia ma 4 problémy.
1 - keď som mal v prijímači staršiu verziu open ATV 6.2 tak zatlačením tlačidla STB na dialkovom som zapol a aj vypol spolu TV aj VU+. V verzii open ATV 6.3 to teraz musím rob tak, že TV a VU+ musím zapínať aj vypínať jednotlivo. TV s tlačidlom TV VU+ s tlačidlom STB. V nastaveniach pre tlačidlá mám nastavené pre vypínač - pohotovostný režim. Vie niekto poradiť čo mám zle ?
2 - neviem nájsť, či sa dá niekde nastaviť počet kanálov v histórii prepnutia. Je ich tam 20, čo je veľa.
3 - dávnejšie som testoval image BlackHole. Odvtedy aj po preinštalovaní na open ATV, pri reštarte prijímača alebo štarte z vypnutého stavu nabehne prvý bootovací obrázok z image BlackHole. Ten by som chcel zmeniť. Neviem nájsť kde je. Bootovací obrázok pri reštarte GUI som našiel.
4 - Softcam Panel V2.0, každý CAM, ktorý sa dá vložiť mám nazvaný. Napríklad Antiksat, Freesat ... Kde sa dá zmeniť tento názov ?
Budem vďačný za každú radu

Fittipaldi
Registrace: 10/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nastavenie VU+ Solo 4k

1. nastavenia HDMI-CEC
2. nikdy ma netrapilo ci sa da
3. ak je v surovom img ATV iba obrazok da sa flashnut ako img, aspon davnejsie to islo.
4. asi nazov scritpu ale kde to dava ellano nemam sajnu, mozno to nechavaju tam ako ma ATV standartne.

Inak sa treba opytat u nich ...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@Fittipaldi

1/ Pohotovostný režim nemá nič spoločné s nastavením HDMI CEC, ak nemáš nainštalovaný plugin, nainštaluj...
2/ V OpenATV 6.3 keď prepnem napríklad aj 30 x, tak budem mať v histórii prepnutia 30 kanálov... ak ťa to trápi, neprepínaj...
3/ Predtým ako budeš inštalovať OpenATV daj výrobné nastavenia, to by malo stačiť... Už som menil rôzne Image u DM a Bootovací obrázok som mal vždy ten, ktorý patrí k danému Image...
4/ Pozrel som do starej zálohy OpenATV a názvy providerov sú u mňa v /usr/keys... Tak si ich tam napr. cez DCC zmeň... ;)

DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

1. Nastav si HDMI CEC
3. Stiahni si image, tam si nájdi súbor splash_auto.bin, nakopíruj na flash disk, vlož do USB portu, malo by to automaticky prepísať. Reštart.

VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00

olin22
Registrace: 3/2006

@Fittipaldi

3. taky se mi to stalo pri prechodu z VTI na OpenATV a myslim ze je to tim ze jsem mel pripojeny jiny USB disk nebo HDD v šachtě. Zkusim to bez toho a potom reknu.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

3. při instalaci OpenPLI z VTI zůstává bootovací obrázek VTI..

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

@Fittipaldi

Přepsat soubor bootlogo.mvi ve složce /share/.Správné logo vyextrahovat ze staženého image nebo zálohy.Restart,a je to.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

3. Odstranění loga

Právě jsem flashnul OpenATV. Předtím jsem odpojil všechny USB zařízení a interní disk (kromě naformatovaneho USB disku s imagí) a staré logo zmizelo.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

Vďaka všetkým za reakcie. Veľa som toho nestihol, lebo som bol po obede v práci. Zatiaľ k mojim problémom toto.
1 - Po nastavení HDMI CEC, mi už TV a prijímač zapínajú spolu. No pri vypnutí vypne len VU+ a TV musím vypnúť samostatne. V nastaveniach HDMI CEC mám Prepnúť TV do pohotovostného režimu - áno, neviem, čo mám zle.
2 - pravdepodobne vadí len mne.
3 - rôzne rady, niektoré veci som skúšal. Súbor bootlogo.mvi v zložke share je obrázok, ktorý bootuje až ako druhý- pri reštarte GUI. To je reklamný obrázok Ellano. V záložke share mám aj súbor restore.mvi, ten neviem, čo robí. No aj keď oba vymažem, tak stále VU+ bootuje s logom BlackHole. Tento problém ešte skúsim podľa rád riešiť zajtra.
4 - Neviem, ako to má Ellano nakonfigurované no v usr / keys kde sú jednotlivé konfiguračné súbory sú názvy záložiek nazvané inak, ako pri výbere v softcam paneli. Napr v keys je záložka freesat a tá je v softcam paneli ako freesat ice.

Fittipaldi

@Fittipaldi

https://www.2i.cz/images/2019/07/27/Nastavenie-HDMI-CEC-DM900.jpg

Spolu s TV SONY Bravia, kde je HDMI CEC len zapnuté, funguje naraz zapnutie aj vypnutie... ;)

DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Presne tak mám HDMI CEC nastavené. Mám domáce kino Sony a to po nastavení CEC vypína aj zapína bez problému. Teraz nad tým uvažujem a mám taký dojem, že TV mi nevypínal ani pri predchádzajúcom image. Asi má problém môj Samsung.

Fittipaldi

Problém 3

@olin22 - splash_auto.bin nepomohol
@Iz405 - bootlogo.mvi ve složce /share/ je druhé bootovacie logo, nie úvodné
@JanM - vysunul som interný disk a skúsil nainštalovať moju zálohu. Ono to chcelo asi čistú inštaláciu image. Nie zálohu. Systém zamrzol.
Vyzerá to tak, že s týmto problémom končím.
Ďakujem všetkým za reakcie

Fittipaldi

@Fittipaldi

A co pomocí totalcmd vyhledat všechny soubory mvi v rootu,zobrazit si je a tak zjistit,kde je BH bootlogo uložené.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

@Fittipaldi

Poslal som ti overený postup do PM.

olin22

@olin22

Problém 3 vyriešený. Správne som to urobil až teraz, aj keď si mi písal ako na to už skôr. Ďakujem R^

Fittipaldi

@Iz405

Dobrý nápad. Aj keď mám už problém 3 vyriešený, dal som TC vyhľadať všetky súbory v celej E2 s koncovkou mvi. Vypísalo mi to 87 riadkov, kde takýto súbor je. Pre mňa veľké prekvapenie. Čakal som ich len pár.

Fittipaldi

@Fittipaldi

3. Stiahni si image, tam si nájdi súbor splash_auto.bin, nakopíruj na flash disk, vlož do USB portu, malo by to automaticky prepísať. Reštart.

Hallo Fittipaldi, mam stejny problem, nic nepomaha, ani to co asi tobe pomohlo. Viz nahore. Muzes mi pomoci?

Wata
Registrace: 4/2006

@Wata

Máš to v PM.

olin22

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra