![]() |
|
satelitní a DVB-t2-radiaExistuje možnost příjmů a poslechů rad.stanic bez Tv?Případně s jakým reprodukčním zařizením?Dík za radu |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
satelitní a DVB-t2-radiaAhoj já používám internetový rádia satelitní ani v dvbt to mě nebere na internetovým si vybereš co máš rád, potřebuješ buď receiver připojený do zesilovače a beden a nebo rádio co to má v sobě dnes to má i dab i normální analog je jich velký výběrUclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
RE: satelitní a DVB-t2-radiaJá si rádia ze satu nastreamuji do PC a na něm mám přípojeny 3 pásmové bedny. |
kolenáč
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 969 |
![]() |
|
RE: satelitní a DVB-t2-radiaAno settopbox a stolní sat.přijímač....můžeš sehnat i Kombo...2in1.Hlavně výstup zvuku musí odpovídat vstupům na zesilovači(cinch,optika,koax,HDMI)Pak už jen pořádný AV-receiver(nebo jen stereo zes.) a pořádný bedny. Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
@kanon69DAB radio mám,i FM ,ale jsem v místě na které č.radkomunikace hážou mašli,zato němců mám na rozdávání.A manželka potřebuje v kuchyni jen čr2 a ta je tu mizerná.Já poslouchám jen to co mám na fleshi v autě.Za to na věž DVB-T2 přímo koukám.Internetové rádio kvůli 1 kanálu nemá pro ni význam,kdyby bylo do 1000covky,tak snad.Asi jí obětuji Sangeána 909 se všemi provozy,ten je hodně citlivý,ale choulostivý do kuchyně |
korkoran
![]() |
|
@Kamil_k4Věž mám,ale v obyváku,dokonce i DO k ní,je to v jedné společné místnosti,ale to je při vaření u linky špatně slyšet![]() ![]() Teď mi napadlo,natahnout 3.bedýnku do linky ![]() |
korkoran
![]() |
|
RE: satelitní a DVB-t2-radiaInternetové rádiá z celého sveta pomocou pluginu v DM, výstup optikou do zosilňovača ONKYO 5.1 je v dnešnej dobe bežné, no okrem toho, možno z nostalgie, používam aj množstvo satelitných rádií z prídavných LNB na volnom kraji lišty par. E-85 zo základných satelitov pre rádiá 28,2°E, 23,5°E, 19,2°E a 13°E z už ináč nevyužitého DM7000S, ktorý je pripojený do stereo receivera PIONEER a trojpásmoviek ... V kuchyni stačí jeden reprák z receiveru KENWOOD, ktorý ma síce len FM, bez DAB, ale prikrmujem ho cez ďalší Twin konvertor na inej parabole...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: satelitní a DVB-t2-radiaTřetí bedýnku Kapitáne....!!!!Kup si normální zesilovač s druhým párem výstupů do další místnosti....natáhnout dvě dvoulinky to snad dokážeš. Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: satelitní a DVB-t2-radiaMrkni na tohle:https://www.electronic-star.cz/HiFi-a-TV/Radia/Kuchynska-radia/KR-190-cerne-internetove-kuchynske-radio-vestavne-Wi-Fi-rizeni-pres-aplikaci-3-2-TFT-displej-Cerna.html?gclid=EAIaIQobChMI08T4v5Pr4wIVxeJ3Ch0njwK1EAQYASABEgIiCPD_BwE |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 646 |
![]() |
|
@jonaTazatel se ptal na satelitní nebo T2 rádio, to Tvoje nemá ani jeden z požadovaných tunerů. Navíc nechápu, jak si může někdo dnes dovolit uvést do popisu, že manuál je jen v EN a DE jazyce![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
satelitní a DVB-t2-radiadíky všem,spešl manetovi(2-valec s protizávažím,měl jsem takové NSU 600,s obrovským závažím![]() ![]() Zatím jsem našel místo poblíž,dal jsem magnetku colineárku 170/450 mg a světe div se,běhá to.Akorát podle počasí posouvám protiváhu-60cm drát ![]() ![]() |
korkoran
![]() |
|
radiaale zatím běží v FM,repro od věže ještě natáhnu,pro jistotu a domácí klid.Takhle má žena zajištěný i sat.23,5+08+DVBT2h265 qa jen přepíná,když u sky linku ladějí a stěhují ![]() |
korkoran
![]() |
|
Rozšíření pokrytí DABV letošním roce bude spuštěn Klínovec, Č. Budějovice i Klatovy(Doubrava). Tak by mohl být i u Tebe DAB vyřešen. Jinak mám zkušenost, že třeťopásmová anténa 5 a více prvková udělá i z mizerného signálu slušnou rezervu pro stabilní příjem (též nš předzesilovač). Samořejmě v horském terénu je to někdy lepší na jiný něž přímý směr k vysílači. |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
RE: satelitní a DVB-t2-radiaPoužívám na tyto účely staré vučko na terase, napojené na wifi bez napojení na tuner přes lnb, ovládání tablet, tlf přes webif, výstup cinche do zesilovače, plugin shoutcast, webradiofs /internetová rádia/, min. náklady a naprostá pohoda. Plugin shoutcast vynikající, vybíráte rádio hned podle dat. toku, české rádia samozřejmostí. V této souvislosti mám otázku pro zkušenější, jestli by šlo nastavit vučko na automatické spuštění toho pluginu při zapnutí, aby začala hrát hned třeba poslední stanice /ve webradiofs je to myslím v nastaveních/...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: satelitní a DVB-t2-radiaJá tu pluginu neznám a nepoužívám, moje AVrecy (Yamaha i Onkyo) jsou kromě jiného schopny se připojit na rádia webem rovnou.Ale šel bych na to na VU takto: 1. Naučil bych se pluginu spustit na příkazovém řádku manuálně i parametry, co má hrát. 2. Tenhle řádek bych pak šoupnul do vhodného skriptu, který se provádí po spuštění. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@korkoranOdpoved na puvodni otazku:"Existuje možnost příjmů a poslechů rad.stanic bez Tv?" Staci koupit nejaky levny DVB-T2 settopbox, co ma vystup na analog (kompozit, scart) a tlacitkove ovladani na panelu. Potom uz jenom naskenovat multiplex, vymazat TV kanaly a nechat jenom radia. Pokud ma settopbox i display na zobrazeni nazvu kanalu tak je to stejne pohodlne jako treba DAB radio. Vystup potom pripojit do repraku, staci obycejne jako k PC. Celkem to muze vyjit levneji nez DAB radio a pokud v miste je dobry signal DVB-T2 tak je to i lepsi reseni... Jinak internetove radio je urcite super a celkove idealni reseni, ale nekdy proste neni internet (treba na chate) a nejake delani hotspotu z mobilu jenom pro pusteni radia je proste vopruz. Praha | 1m Gib 55W-58E | TBS6925 & TBS5926 | Spektrak + wideband SDR
|
r00t
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
AntonínJo, předpokladal jsem, že to bude na spouštěcí script, musím trochu postudovat. Receivry s int. rádio mám taky /marantz/, ale tady je to prostě na terase a tam se mi kupovat už třetí přístroj nechce, proto tohle levné řešení na léto...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: satelitní a DVB-t2-radia2tukan: Na co kupovat další krám...já to nepotřebuju, tak nevím, co přesně s tou pluginou.r000t: Někdy prostě není nic jiného než internet :-), třeba mimo ČR... |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@r00tpřesně to jsem měl na mysli.takže AV výstup (jack) propojit s aktivním repráčkem,je to tak? |
korkoran
![]() |
|
RE: satelitní a DVB-t2-radiaanalogový audio výstup o linkové úrovni lze připojit pouze na vstup aktivní reprobedny o stejné citlivosti, jinak to nebude hrát hezky...pokud to pustíš do mikrofonního vstupu, bude to zkreslovat, pokud to připojíš do pasivní bedny, nebude to hrát vůbec, nebo jen hoodně potichu(nízká impedance zátěže).On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@korkoranjo, presne tak. Bud si udelej propojovaci kabel sam (treba SCART na jack nebo cinche, podle toho jaky ma vstup repro nebo zesilovac) nebo si redukci kup (sezenes za par korun).Pokud to chces pripojit do nejakeho lepsiho zesilovace nebo beden, a STB ho ma, muzes pouzit i opticky vystup. Vzdy ale bude potreba nejaky zesilovac nebo aktivni repraky (jako k PC), vystupni uroven audia z STB je "line out". Pro nastaveni proste pripoj na TV, nalad programy, nastav vsechno jak je potreba (u nekterych STB je potreba vystup prehodit na analog, u jinych je audio vystup aktivni i kdyz se pouzije HDMI) a potom uz to staci ovladat tlacitky na STB bez TV. Praha | 1m Gib 55W-58E | TBS6925 & TBS5926 | Spektrak + wideband SDR
|
r00t
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
@r00tjeden volný setobox OnLeny(H265)má 3 cinche red kabel mám na džeka ,ale 4-kolík-předělam,podle toho co seženu za Pc repráček.Mám i cinch spojk.kabl,když bude repráček s cinchi.Celý je to miniaturní a pod skřínku akorát.Končím a dík ![]() ![]() |
korkoran
![]() |
|
Satelitní a dvbt rádiaS patřičným zesilovačem dokáže hrát každý setobox i bez televizoru. |
staman
Registrace: 2/2015 Příspěvků: 85 |
![]() |
|
radio.gardenhttps://radio.garden |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@pierrepetrTo mám už roky v mobilu a Pc,ale do kuchyně to není,potřebuje to zobrazovač,ale dobrýTenkrát jsem pouštěl neteři do mobilu její rádio v Bafalu |
korkoran
![]() |
|
@korkoranale dobrý........ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
![]() |