Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

porovnání SAMSUNG versus SONY

Prosí zkušené kdyby vybírali TV cca 120 cm úhlopříčku
v hladině cca 12000.- jestli šáhnout po Samsung nebo SONY ??
Neřeším funkce spíš kvalitu obrazu a poruchovost.
Děkuji

jona
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

@jozef BA

porovnávam to iba z parametrov na nete-nikde v predajni nie sú tie TV vedľa seba a v tom istom vysielacom režime preto sa tu vypytujem kto má väčšie skúsenosti - Sony je r.2018 a už sa dopredáva a Samsung je r.2019 a cenovo sú podobné.U Sony sa mi v predajni páčilo obrazové podanie farieb Samsung je tiež OK ale tam išlo len 4K demo.Neviem ako to bude s obrazom cez IP.Je mi jasné že v tejto cene nič dokonalé nekúpim ale poteší, keď cena/výkon(obraz)bude čo najlepšie.Mal som kedysi smart LG ale ten odišiel po 3 rokoch.

solaris8
Registrace: 8/2013

@solaris8

Presne obraz na Horizon Go dobrý.Ale ja mám skylink tak je obraz ešte lepší.

janettek
Registrace: 9/2019

@solaris8

Ide aj o to aky velky tv potrebujes. Pri 55" je samsung Q70, aj sony XF9005 cca na rovnakej urovni, ak sa ale jedna o tv 49", samsung odrbal hw ako sa dalo, vid link nizsie

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/7962a41e9

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA
Registrace: 6/2008

RE: porovnání SAMSUNG versus SONY

v 55" jsou k mání loňské OLED už za něco přes 1000 eur, tak už moc nedává smysl doporučovat XF9005 v 55" i když je dobrá, když za menší příplatek už je OLED = jiná obrazová liga :-)

lance
Registrace: 10/2008

@lance

Ano, oled je fajn, je tam ale jedna vec, na ktoru netreba zabudat. vid moje prispevky tu :)

https://www.parabola.cz/forum/topic-98688/2/

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA

@jozef BA

jozef BA tak ten postup do servisného menu na mojom tv nefunguje ale nevadí skúšal som dať aj volume- niekto na konkurenčnom fóre písal že miesto + dať mínus ale nič len sa zapne tv. R^

janettek
Registrace: 9/2019

@janettek

Mozno je to tym, ze stlacas pomaly, cca do 2 sec to treba stihnut :)

jozef BA

Já mám zase špatný zkušenosti z TV Sony.

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005

@miky

Nepises, ktora rada, za aku cenu, ktory rok vyroby, ips, va, 100hz ci 50hz..

Pri sony toho moc netreba, ostrost doporucjem ubrat na 30, aby sli pekne aj sd, uroven ciernej a jas si dostelovat podla seba a plynulost v nastaveni pohybu ubrat na 2

jozef BA

Mám špatnou zkušenost stím že TV odešla po 2 letech oprava by stála hodně takže jsem ji vyhodil (už nevím přesnej model ale byla to Sony. Mám Samsungy a jsem spokojenej obraz je super. U prvního modelu jsem měl také problém ale bylo to v záruce odešel panel přijeli vyměnili a TV mě jede už 8 let dá se říci že nepřetržitě.

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra