![]() |
|
Zgemma H9 Combopoužívá někdo tento přístroj a podělí se o zkušenosti? Mám ho druhý den (z E***no.sk), bral jsem to kvůli CI slotu a combu DVB-T2, nechtěl jsem kupovat další krabičku s ovladačem extra. Ovšem jsem z něj teda dost na rozpacích (když to srovnám s předchozím Xtrendem 7000 od stejného prodejce). Co nešlape:- na sat. tuneru nejde u některých programů obraz, nebo trvá než naskočí... Nejvíce a trvale se to zatím projevilo u všech ČT. Přepnu na ČT z jiného sat. programu-obrazovka zhasne-pak na sekundu problikne obraz-následně tmavá obrazovka zůstane a jde pouze zvuk....Už jsem prošel nastavení dopředu dozadu a netuším, kde je chyba. - pokud tento stav nastane - úplně přestane reagovat DO, zbývá jen vzadu vypnout vypínač - připojil jsem HDD s nahrávkami z Xtrendu, systém HDD rozpozná, zobrazí seznam nahrávek, ale nepřehraje je.. Dopadne to stejně jako u výše popsaného problému s ČT = zadní vypínač to jistí... - připojení do netu mám, ovšem Youtube nemaká, najdu si video co chci, to se dostanu v pohodě, spustím a opět nic, tmavá obrazovka a infobar a konec...při stisku STOP se mě pouze zeptá, zda chci ukončit přehrávání a hotovo. To samé KODI - normálně se spustí, zkoušel jsem to u nahrávek z HDD a nic ...Zkoušel jsem i iVysílání a prý chyba v archivu... - jinak jsem na společné anténě DVB-T a DVB-S v bytovce s příjmem 0.8W, 19.2E a 23.5E, kartu mám Skylink Ice, nastaven mám Oscam_ice_irdeto (ten chodil v Xtrendu bezchybně), TV mám plazmu Panasonic 42PX80 tuším. Tak kdyby měl někdo z fóra nápad či tip, budu rád... V nejhorším pošlu ve 14 denní lhůtě zpět... |
Kášek
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 18 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboCo tam máš za image? Kdo dělal nastavení? Setting máš svůj? Udělej pro jistotu manuální proladění celého satelitu a dej smazat původně naladěné...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboNespoliehaj sa na tú Ellanigmu čo ti tam dal predajca |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
@tukanimage je tam OpenATV 6.3 - upravene Ellano, nastavení z "krabice" - u předchozího Xtrendu taky a pohoda.. Programy jsem chtěl přes FastScan, ale to pokaždé selhalo, nakonec jsem ladil automaticky. Zkusím to tedy ještě přes manuál. |
Kášek
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboNo pokuds to ladil Ty na tom přístroji, tak to nemá význam...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboNelíbí se mi, že přestane reagovat do a že se sekne, to normální není /je prada, že zgemu jsem v ruce zatím neměl/...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@KášekVykopni ten image co tam dal výrobce a dej tam čisté OpenATV 6.3 nebo VTI 14.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
RE: Zgemma H9 Comboudelej zalohu setingu, systemu.zkus nainstalovat cistej 6.3 a obnov seting ze zalohy nebo nainstalj cistej 6.3 a vsechno si znova nastav vzdy se muzes vratit do stavu pred zalohou :) pak dej vedet Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@KášekNevím proč jsi to kupoval od takové firmy-přeflákané a naflakané nesmysly,oni ti to zde napíší bývalí majitelé.Nevím PROČ JSI TENTO PŘIJÍMAČ NEKOUPIL OD JEDNÉ FIRMY Z TŘEBÍČE. To asi že že na slovači to má firma levnější?? Kamarádovi od této firmy šel přístroj DVĚ!!!!!!!!!hodiny a pak se zhroutil /údajně ho jenom zapnul a přepínal a najednou tma/takže na mojí radu letěl k prodejci z5 a navalte peníze/poslali méně/ a koupil jiný zde v ČR viz výše, nastaven jak si majitel přál a s PLNOU!!!! podporou. Rada-pošli jim ho z5 -kup v ČR. P.S.kamarádovi bylo řečeno-jedině náš SW jinak padá záruka-k smíchu-asi na slovači mají jiné zákony ![]() ![]() |
slávista
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboNepovedal si akého operátora chceš sledovať, lebo ak je to napr. Antik tv, co vysiela v HEVC, tak sú niekedy diery v driveroch-co spôsobuje ze zvuk ide ale obraz nie (pri programoch s HEVC) |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 391 |
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboJak radí bublajs, udělej kompletní zálohu na hdd, abys mohl vrátit to, cos tam měl. Pak zazálohuj setting /uděláš to jednoduše přes webif-zadáš ip adresu přístroje do googlu a zvolíš bouqet editor-export/, jeśte přes total comander zazálohuj oscam config /jmenuje se to oscamAtv a je to bud v usr/keys, anebo v etc/tuxbox/, když tak mně prosím ostatní opravte, nějakou dobu už openAtv nepoužívám. Potom nainstaluj poslední čisté openAtv, zase přes webif nahraj setting-import, stáhni poslední oscam, dopln svůj config a mělo by to být. Potom už si pohraješ s pluginama, které potřebuješ /podívej se ted, které tam máš a používáš/ a "je to"...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboMam Zgemmu H7S, je to vyborny pristroj. Urob tak, ako Ti radia, cize uplne cista instalacia a svoje pluginy, ak ich vobec potrebujes. Na Zgemme sa mi zatial ako najspolahlivejsie javi image od OpenPLi.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 630 |
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboOpenpli je možná i jednoduchší, ale má tam Atv, ve kterém se už hrabal, takže bude mít přehled. Raději at "nepřeprahá koně uprostřed závodu"...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Zgemma H9 Combodíky všem za názor a rady. Jakmile bude trochu času, udělám tu instalaci dle bublajse. Ještě jednou díky... |
Kášek
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboJá jsem ho koupil v práglu u jedné firmy pro známého a vše v pohodě.Nainstalovaný open atv6.3..původní hd z mého solo4k rozpoznal a vše přehral..a jelikož má jen jeden satelitní vstup tak přes rozšiřené menu a diseq emp..jede 4x sat a asi 14 satlitních pozic na motor..Jinak nejsem zastánce kodi v enigmně proto ho tam nedal. Dal jsem jiný seting ..![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 635 |
![]() |
|
RE: Zgemma H9 Comboneporovnávat s xtrendem 7000,mám taky xtrend,ale zgemma jede na procesoru ARM,i ten oscam si myslím by měl být pro tento procesor,jinak jak radí ostatní nejlépe čistá instalace všeho,a pak je jasné kde je chyba...![]() |
jansmrz
Registrace: 3/2015 Příspěvků: 546 |
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboKed sa uz bavite o Zgemme H9 Combo... Ja ju tiez mam a v nej OpenATV 6.2 ani za boha nemozem zapnut a nastavit funkciu PIP... Prosim niekoho kto ma tiez tento ptijimac z uvedenym imidzom OpenATV 6.2 nech mi prosim napise ako spojazdnit funkciu PIP. Vopred vdaka...Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235
|
Miko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 527 |
![]() |
|
Zgemma H9 ComboNazdar,ten tvůj stroj je prakticky shodný s Ostagonem sf 8008 uhd který používám,má stejný hardware(hisilicon chip).Liší se pouze názvem a možností vložit cam modul.Image Open atv 6.3 je z mého pohledu asi nejlepší soft,navíc bezchybně funguje kodi. |
agamon
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 329 |
![]() |
|
@Kášektiež ho mám s ellana,ale image som si dal komplet svoje a žiadny problém nepozorujem ...zatial..![]() ![]() ![]() ![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 140 |
![]() |
|
Zgemma H9 ComboKeďže máš ten prijímač 2 dni, najlepšie bude,keď si zavoláš do firmy odkiaľ si kúpil. Určite ti poradia a máš ho v záruke.![]() |
gerdy
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
OpenPli 7Mám tento přijímač. Nainstalovaný OpenPli 7. Vše maká luxusně (jak samotná SAT TV, DVB-T2, přehrávání filmů z NASu, ArchivCZ/SK, O2). Jediný co mě na tomto přijímači vadí je ovladač. Tlačítka jdou ztuha, při zapínání mi jednou zapne, pak se zase vypne. A aby fungoval, musím namířit ovladač přímo na přijímač. Např. u VU+ nebo Xtrendu je ovladač eňoňuňo . |
majkl99
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 31 |
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboJá jsem si pořídi na zgemmu za 290 kč náhradní ovladač, funguje skvěle. |
jiriN
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 210 |
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboPreco hned kompletny reflash ?!Za prve, pokial je v tom set top boxe nahodeny OpenATV firmware, tak u toho funguje i ked nie celkom uspesne aj automaticka zaloha + online stiahnutie firmware a nasledny automaticky reflash a automaticka obnova zalohy. Je vsak nutne, aby bol v boxe zapichnuty nejaky USB pamatovy kluc, na ktory si OpenATV nahraje vsetky zalohy. Daju sa samozrejme aj pridat do zalohy vlastne adresare ci subory, no to je podla mna dost zdlhave a nie velmi prehladne. Za druhe, tieto problemy so spomalovanim ba az zamrznaim Enigmy casto sposobovali tie miliony pluginov, ktore si Ellano povymysla, ze su vraj vhodne :) ako je napriklad aj ceska verzia imdb databazy filmov - plugin pre csfd.cz grabovanie dat o filmoch (takmer pri kazdom prepnuti kanala hlada na internete info o prave vysielanej udalosti na prepnutom kanale!). Za tretie, spominana automaticka zaloha pouzivatelovych nastaveni nemusi byt vzdy 100%-na! Existuje velmi vela veci, ktore automaticky napriklad OpenATV alebo aj ine Enigmy nezozalohuju, pokial si to sami nenastavite! Pozor! Spada tu aj nastavenie softcamov (oscam, cccam, atd.) - pre novacikov velmi komplikovana zalezitost. Ja napriklad pouzivam vlastny bash script pre zalohovanie vsetkeho potrebneho. Script je bohuzial urceny skor pre tych pokrocilejsich pouzivatelov linuxovych set-top-boxov a kto by mal zaujem a nevie si spravit nieco take sam, tak najdete ho tu: https://github.com/s3n0/e2scripts . Obsah scriptu je nutne pred zalohovanim alebo obnovovanim upravit podla vasich potrieb, aby sa vam zalohovali vsetky vase subory a vase zlozky (to o com vy viete, ze to potrebujete - ziadna automatika a rozmyslanie za pouzivatela tam nebude fungovat!). Je to sice trochu zlozitejsie, ale nikto za vas nic sam nespravi :) a uz vobec nie OpenATV, OpenPLi a ine Enigmy :). Najistejsi sposob zalohy je podla mna prave ten manualny sposob resp. automatizovany vlastny sposob cez script! :P |
s3n0
Registrace: 7/2019 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
RE: Zgemma H9 ComboZabudol som dodat, ze problemy mrznutia sa daju velmi lahko zdiagnostikovat a vyriesit (pokial sa nejedna o hardwarovu chybu samozrejme). Pre kazdu Enigmu je vsak iny postup zpristupnenia debug-LOG udajov. |
s3n0
Registrace: 7/2019 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
@s3n0uzivatelsky volby jsou v openatv myslim dostatecny na to, aby si kazdej vyladil zalohu dle libostitem komfort, kdy po preflashuti rovnou obnovujes svoji zalohu, neni k zahozeni Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@bublajsMyslím, že takto to funguje na všech boxech s CPU Hisilicon a E2 |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
![]() |