Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by UPC Direct

SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

nemá někdo konkrétní zkušenosti se sat příjmem této telky? Mám parabolu 100 cm, quad LNB, délka kabelu max 10 metrů, hraje perfektně obraz HD atd. Mám Freesat přes Irdeto skrz čtečku Smith CA irdeto...
Problém nastává při jen trochu malé změně počasí - déšť-sněžení... Ze stejného LNB beru i do AB Cryptobox 850 a ten jede i když padají trakaře...stejně tak Philips tv se sat příjmem nemá takové úbytky kvality v obraze jako tento samsung. U Cryptoboxu je síla signálu od 85% výše, kvalita někde nad 65%, u samsungu se ukazuje pouze 20% a vůbec nechápu jak je to možné... Je možné, že čtečka CA Smith sebere kvalitu nebo sílu signálu? Zkoušel jsm i zaměnit přístroje ale stejný výsledek. Nevím jestli by pomohlo např zesilovač signálu? Poradí někdo? díky...
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

CA Modul nemá s tim nic spolecneho. Uz se to tu resilo.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 701
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

a jaký byl tedy výsledek?
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

Mohla se ti pohnout taky trochu parabola pokud to mas na navetrne srane. Mas ji fixne upevněnou nebo používáš nataceci motor? Kolik procent kvality ukazuje tv při prehozeni na jiny vystup LNB. Muzou se ti jednotlive komponenty ruzne ovlivňovat mezi sebou při zapnutem nebo vypnutem stavu. Jakou znacku LNB QUAD používáš a jak je stare.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 701
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

Ano touto cestou jsem šel. Vzal Cryptobox připojil na každý kábl z LNB a vždy výsledek stejný. Jediný rozdíl tvoří jediná spojka kabelu na cestě do Samsungu, kde po cca 8 metrech jsem dával spojku, klasickou šroubovací. Ale kvalita bez spojky i s ní je na Samsungu stejná - 20%. To hnutí paraboly samozřejmě by event mohlo způsobit problém, avšak již při instalaci Samsungu jsem narazil na kvalitu kterou on zobrazuje v nastavení na 20%....což se mi jevilo jako nesmyslně málo na jaře. kdy jsem ji doma nastavoval, nicméně on na to jede naprosto perfektně do doby než zaprší...LNB mám Maximum PRO-Line Quad 0,1 dB...od jara nový... :(
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

...motor nepoužívám...
:-/
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

Prostě tuner na pytel.Pomůže ti jedině externí přijímač.

Pokuď máš změřený údaj v decibelech,tak je přijímací část v pořádku.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
uživatel
Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 3 597
Galerie: Kamil_k4
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

...a ještě nevím, jestli je to, co zobrazuje samsung v nastavení : kvalita signálu 20% je pro něj jako skutečně kvalita signálu nebo síla...podobně jako to rozděluje např ten cryptobox...ten píše síla 85% a kvalita 65%... :lookaround:
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

...pomohl by mu třeba zesilovač signálu?
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

Jsou problemem procenta nebo vypadky obrazu? To z dotazu neni jasne. Pokud pouze procenta, tak bych to neresil.
uživatel
ivovi0
Registrace: 11/2008
Příspěvků: 641
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

...právě že výpadky...někdy jede jen čt24...a i to mizerně...vedle v místnosti mezitím běžně mastí Cryptobox v HD vše bez zrníčka, Philips tv s tunerem taky, Hitachi s tunerem DBS2 jakbysmet...vše na jeden quadLNB :(
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

ještě mě napadlo zkusit přehodit vstup sat signálu u Samsungu v té krabičce co k němu vede, tak je tam možnost zapojit 2 satelitní vstupy, jeden je Main - na ten jedu a druhý je sub- ted volný. Jestli by jel třeba jinak na ten druhý vstup jen...zda-li vůbec by jel...jestli to tu někdo zná a zkoušel to...
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

Presne tohle jsem ti chtěl navrhnout, pouzij vystup LNB koaxiál od prijimace vedle a koaxial zapoj opet do vstupu MAIN co ti bude tv ukazovat.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 701
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

To co navrhuješ muzes taky vyzkoušet, ale asi to bude stejne. Pokud nemas doma navíc koaxiál a F konektory a druhou spojku na to propojeni koaxialu od vedlejšího prijimace, tak pokud vis který jsou to vystupy z LNB QUAD a dosahnes vpohode na LNB konvertor, tak prohod ty dva vystupy od prijimace a TV Samsung.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 701
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

Jestli na to nedosahnes, aniz by si musel hýbat s parabolou, tak to udelej radeji doma s tim prodlouzenym koaxialem. S parabolou nehybej.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 701
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

skús dať k TV vstup od toho CRBoxu ...
uživatel
Dzordzo
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 2 609
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

Však mu to navrhuju, aby zapojil koax od toho prijimace vedle v mistnosti do TV Sasmsung na main vstup, co bude TV ukazovat. Neodbornik TV Samsung ma v info o signalu tri ukazatele a to ur.bit. chybovosti, silu signalu a kvalitu signalu v %.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 701
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

sorry, niekedy citam len zadanie ...
uživatel
Dzordzo
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 2 609
Odpověď v diskusním vlákně
 

@HYPER

jdu to zkusit, k Hyper :ale kde to v infu má ty 3 ukazatele? když jdu do nastavení pro pokročilé, pak satelit, pak nastavení LNB tak v pravo vidím pouze jeden sloupeček a tam 20%...ted jak prší už jen 19....atd...diky
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

Neodbornik, jestli mas ještě k dispozici starsi nekovovy ovladac od Samsung, tak se pridrzelo ještě tl. info asi na 6 s a objevila se info lista o kvalite signalu s těmito udaji. V menu by to mělo byt ještě pod položkou informce o signalu.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 701
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

...hm, já mám takový malý kovový stříbrný ovladač... :-/
ty bláho, ať hledám v menu jak hledám, tak tady nic nemůžu najít...tady totiž info o signálu nikde snad ani není...vidím jen ten ukazatel vpravo když dám nastavení LNB a to když nic nenastavuju a nechám to být tak se za cca 10 sec vrátí sám do nastavení satelitu...a je to takový malý sloupeček a vedle něj napsáno síla signálu...
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

sláva mám tu info o signálu...takže mám bitovou úroveň (E-6) 210 BER, sílu signálu 97-100 %, kvalita signálu 19%...
Takže ted když to vím, tak co s tím? UF...takhle blbě schovaný v usnadnění bych to nečekal...díky za pomoc takže co z těch údajů ted plyne? :O
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

medzi nami, môj Samsung tiež ukazuje podstatne nižšie hodnoty, než CRB a pritom ide OK. Na toto je najlepší merací prístroj ...
uživatel
Dzordzo
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 2 609
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dzordzo

jasně, to si myslím taky, že na samostatných receivrech bude stačit menší signál než na tv receivrech, ale ten odskok přeci nemůže být tak velký...
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

tie hodnoty sa nedajú porovnávať, TV mi exne napr. pri kvalite 15%, kdežto CRB už pri kvalite pod 50% - všetky prívody premerať jedným a tým istým prístrojom ...
uživatel
Dzordzo
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 2 609
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: SAMSUNG Q 8 55= sat příjem

já se obávám toho, že když budu chtít dosáhnout na Samsungu vyšší hodnoty, tak ji asi nedosáhnu, protože když on detekuje a vidí, že signál je 100% silný, ale kvalitu jen 20% a já nemám v cestě žádný strom atd - parabola na střeše...tak řešení asi v podstatě není žádný...ne?
Jak to že, vidí sílu signálu 100%? To nevidí ani ty receivry anebo ostatní tv...? Tam mají nejvíc 85% sílu signálu...
uživatel
Neodbornik
Registrace: 8/2013
Příspěvků: 26
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra