Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

Fransat oscam - zprovoznění

Zdravím, koupil jsem kartu fransat PC6 a zkouším rozjet oscam. Karta je aktivovaná (aspoň jak potvrdil prodejce) ale oscam mi nejede. Zatím jsem nainstaloval oscam 1.20 rev: 11517 z feedu ve VTI, nakopíroval jsem oscam.conf a oscam.server do /etc/tuxbox/config, ale stále to nejde. Co dalšího je ještě třeba udělat?
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně
 

@JanM

...že by origo CAM? :lookaround: :bigeyes:

_____________________ Vím,že nic nevím _____________________
uživatel
jamess96
Registrace: 11/2005
Příspěvků: 2 970
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Originalni CAM nemam. Koupil jsem kartu už aktivovanou a zkouším ji rozjet v interní čtečce
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Pro tebe je nejlepsi koupit modul, presne u toho sameho prodejce a pojede ti vse, ted gratis akce na 15 dni TF1 4K + vetsina placeneho obsahu Fransatu vcetne sportu a OCS kanalu :)))
uživatel
koudelka
Registrace: 4/2009
Příspěvků: 598
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Koupil jsem auto, ale odmitam koupit nove gumy :)))
uživatel
koudelka
Registrace: 4/2009
Příspěvků: 598
Odpověď v diskusním vlákně
 

@JanM

víš,tam je "nějaká" jistota,že to pošlape... :zombie:

_____________________ Vím,že nic nevím _____________________
uživatel
jamess96
Registrace: 11/2005
Příspěvků: 2 970
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Mi jde o výhody interního sdílení. Jde mi pouze o základní nabídku. A teď zpátky k tématu. Jaké soubory ještě potřebuju aby mi ten oscam fungoval. Na google jsem už přišel na to že v oscam.server mají být parametry konkrétní karty (CAID, AES key...)
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Doufam, ze nejaky narodni umelec sem nepraskne ten RSA key, jinak ho francouzi brzo zmeni a bude to vyrizene pro vsechny, stejne je tam jen zaklad a ani ne cely.
uživatel
koudelka
Registrace: 4/2009
Příspěvků: 598
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jamess96

Proč by to nejelo?
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Protoze neco provozovat v pajcovanem dekoderu neni nikdy 100 procentni a hlavne ne na veky :)))
uživatel
koudelka
Registrace: 4/2009
Příspěvků: 598
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Dobře, řekněme že se chcu naučit používat softcam abych měl výhody interního sdílení. Které další soubory potřebuju kromě oscam.conf a oscam.server?
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

No studovat muzes, na to je google R^ Ale pak si nestezuj ze ti najednou karta nefunguje, protoze si ju mel nasdilenou a provider ti ju zabil.
uživatel
koudelka
Registrace: 4/2009
Příspěvků: 598
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Proc mi nikdo neni schopny vysvetlit jak se to dela?
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Co? Jak se kupuje modul VO? Presne tak jako ta karta, to ti prodejce rad vysvetli
uživatel
koudelka
Registrace: 4/2009
Příspěvků: 598
Odpověď v diskusním vlákně
 

@koudelka

Me zajima jak se zprovoznuje oscam. Zda krome oscam.conf a oscam.server potrebuju nejake dalsi soubory. Ne jak se kupuje modul.
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Tyto veci nejsou public, ale studuj treba na neco prijdes. Navic opakuji, ze si tu kartu zabijes, to neni lito vyhozenych penez ...
uživatel
koudelka
Registrace: 4/2009
Příspěvků: 598
Odpověď v diskusním vlákně
 

@koudelka

Vydrzi ta karta treba mesic, pokud ji vyjmu ze ctecky a schovam? Chcu si ji nechat jako zalohu pro pripad vypnuti MIS a nechce se mi hned kupovat modul.
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Odpověď v diskusním vlákně
 

@koudelka

Dobře. A je lepší koupit oficiální box nebo modul?
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

To je jedno. Lepsi je modul, pokud jses zvykly na vlastni slusny box a mas CI+ slot, v CI slotu modul nechodi, musis mit CI+.
uživatel
koudelka
Registrace: 4/2009
Příspěvků: 598
Odpověď v diskusním vlákně
 

@koudelka

Nekodovane nahravky v E2 jsou slusne lakadlo, na druhou stranu ale podpora HbbTV v enigme neni zrovna slavna. S CI+ stejne jako s oficialnim boxem stejne muzu nahravat pouze program ktery zrovna sleduju.
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Ma tady někdo zkušenost s oficialnim boxem aston maya? Jde mi hlavně o to jak funguje HbbTV (přepínání programů pomocí záložky zapping, přístup do archivu na TF1). Ta totiž ve webové verzi téměř nepoužívá geoblokaci.
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

No tak pozor, s oficialnim boxem budou nahravky sifrovane. S linuxovym boxem s E2 nahravky sifrovane nebudou. Co jsem zkousel tak bylo vse geoblokovano v HbbTV. Bezne HbbTV nema v E2 problem, ale u Fransatu tam problem je, protoze to maji delane na jejich boxy.
uživatel
koudelka
Registrace: 4/2009
Příspěvků: 598
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Tak ten modul/box by se hodil treba uz jen pro overeni, jestli je karta jeste vubec funkcni, protoze jak uz jsem tady v minulosti nekolikrat psal, PC6 kartu je mozny v oscamu udajne navzdy zablokovat. Rikam "udajne", protoze jsem to jen cetl a sam nezkousel. Ale treba BIS kartu jsem si v oscamu uspesne zablokoval asi po 2 dnech provozu.
uživatel
drhans
Registrace: 12/2009
Příspěvků: 429
Odpověď v diskusním vlákně
 

@drhans

Mi se tu za 4 hodiny nepovedlo ani nastartovat ten Oscam. Prodejce mi řekl že je dokonce možné sledovat jeden kodovany program a nahravat jiny bez rizika. Ma tady nekdo zkusenost s oficialnim boxem? Zajimaly by mě Aston Maya a Aston Xena a to kompatibilita HbbTV a způsob práce s diskem (zda přied nahráváním formátuje nebo ne).
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Odpověď v diskusním vlákně
 

@koudelka

Funguje na oficialnich boxech přepinani programu a nastavovani nahravani přes HbbTV a automatické spuštění HbbTV při přepnutí na kanál FRANSAT INFO?
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 1 161
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Já mám konfigurační soubory v adresáři /etc/tuxbox/config/oscam
Jinak jak jsem psal minule, v souboru oscam.server mám nastavení takovéto:

[reader]
label = Interni_1
enable = 0
protocol = internal
device = /dev/sci0
pincode = 1234
autospeed = 0
caid = 0500
detect = cd
nagra_read = 1
mhz = 450
cardmhz = 2700
ident = 0500:041950
aeskeys = 0500@041950:BF...44;
group = 1
emmcache = 1,2,31,0
disablecrccws = 1
read_old_classes = 0

Doporučuji v souboru oscam.conf nastavit webovou administraci v sekci [webif] a pak se k satelitu přihlásit třeba z notebooku z webového prohlížeče. Tam je vidět, co oscam dělá. Dají se nastavovat parametry čtečky a v logu je vidět, kde to havaruje.
uživatel
Hugocz
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 347
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra