Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Vytlačí internetová TV satelitnú?

Zdravím osadenstvo. Nejde mi o radu, o pomoc ani špeciálnu požiadavku. Len sa mi vtiskla do hlavy taká zaujímavá vec: Čo si myslíte, v dnešnej internetovej dobe, kde všade a každý ponúka "svoju" káblovku, dokáže tento spôsob príjmu programov vytlačiť, klasický príjem cez satelit v domácnosti? Zaniknú paraboly? koaxiálne káble? LNB ? nahradíme všetko internetom? Vypadá to tak, že sa tomu asi nevyhneme. Nebude to určite do roka a do dňa ale ja si myslím že to bude. Aký máte názor na to vy? Dúfam že ma nikto neukameňuje za tému. :)

teleclub
Registrace: 9/2015
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 91
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vytlačí internetová TV satelitnú?

orange nie je flix :)))

patrick470
Registrace: 1/2016

@jozef BA

To snad nie... DS mam v HD uz niekolko rokov prostrednictvom Magia a UPC.

black13
Registrace: 6/2006

Orange má LM okrem priameho predaja aj ako PR, takže porovnávať to s FLIXom je pomerne scestné

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Když na to přijde,pak mladkýni sledují vše v mobilech (a zejména YOUTUBE) :laughing: .Z tohoto pohledu zastávám subjektivní názor,že platforma na IP, bude jednoznačně dominovat.Že jednou z rozšířených přenosových (a cenově konkurence schopných) cest, bude patrně i individuální satelit (jak glosoval Enik), je pravděpodobné, obdobně,že se v těch všech mikrovlnách možná upečeme.Ano ,kéž by již byla v každém objektu vláknová optika, nicméně fenomén mobilního (rádiového) připojení,bude patrně vítězit.Inu, pokud bude mít cca každý třetí osamělý strom v lese,na kůře optickou přípojku, bude reálné v důchodě (který stejně nebude),s sebou nosit i krátký patchcord...:))

hdpe
Registrace: 11/2007

@Dzordzo

Orangesat mam aj ja, dokonca gratis, kedze mam pausal od orange nad 30€, pisem ale vseobecne o tom aku ma orangesat buducnost a aky je zaujem o poziciu 16e

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA
Registrace: 6/2008

@jozef BA

Co mas gratis a co doplacas ?

Dzordzo

@Rasto1978...Internet BUDE expandovať a to mož...

Isteže, internet bude expandovať, aj keď neviem kde, lebo ho má už aj moja stará mama v hrobe. Aj iptv bude expandovať, až dovtedy, kým sa nepresunú na satelitné pozície.

baltik
Registrace: 6/2019

Dlouhou dobu jsem si myslel, že satelitní TV je nejlepší, ale po zkušenostech s UPC kdysi Digi a Skylink tak měním názor

lglb
Registrace: 9/2017

@Dzordzo

Bezi mi zaklad aj orangesporty, nedoplacam nic, mam pausal go 40 za 30€ odvtedy co som im pohrozil, ze ma konkurencia oslovila s lepsou ponukou :)

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA
Registrace: 6/2008

jelikoz jsem ukrajinec a mnoho ukrajincu do ted mohli sledovat bezplatne asi stovku ukrajinskych kanalu tak v lednu prej dojde k zakodovani az polovina kanalu samozrejme ze ty nejvic sledovanejsi takze jakoby zakodovali vsechny.
tak bude na mne pak hledat reseni a jednou z moznosti asi bude iptv kdyz uz platit tak se muzou zbavit parabol.
i kdyz jsem zil nejakou dobu na slovensku jsem uvazoval o koupi ceske iptv krabicky.
ale to je pripad pro preshranicni sledovani ale i pro domaci iptv je pohodlne reseni kdo se nechce babrat s antenama nebo nemuze je nainstalovat.

sioga_bs
Registrace: 6/2007

@Dzordzo

To sa skoro zmení a tam kde je slabý signál 12606,H... atd už bude OK. Počkaj na novú družicu a bude to ako na 0,8° a 23,5°E R^

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

Kvalita obrazove časti bude vždy vyšši než u internetove televize aale to je na dis.kuzi R^

emtech
Registrace: 9/2006

@emtech

Mám cca 349 ruských IPTV kanálov a povedal by som, že kvalita HD kanálov je rozhodne vyššia ako trebárs programy ČT HD na Thore 0,8°W.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123

Satelit je určite dobrá alternatíva ja napríklad osobne nemám prípojku na IPTV lebo v mojom okolí máme staré káble takže Telekom sa vyjadril že ťahať nové káble pár ľudí nebudú, takže si myslím že satelit bude len pre dediny a IPTV bude len pre tých čo žijú v mestách v panelákoch.Ja napríklad mám aj,slabá pokrytie internetu takže IPTV u mňa 0 bodov.P.S na nick Kloner, Vlado07 reagovať nebudem to už im hovorím do predu :lookaround:

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,Canal+

Zetor25
Registrace: 11/2015

@Zetor25

Tuná v ČR čo viem, má mnoho dedín v našom okolí dokonca optické káble od UPC do 300 mbit net čiže docela ujde.

kostik123

Ak by stačila jedna parabola na činžiak, tak sat má vyhrané. Ale, aby každý balkón neblaho zdobil veľký plecháč, to asi dlho nevydrží. Navyše každoročné zvyšovanie cien sat tv neveští pre túto službu nič nádejného.

Karner
Registrace: 3/2010

Když to tak pročítám,tak má každý kus pravdy.Proto mám IPTV,OTT,satelit,kabelovku i terestriál.Pane Bože dej,jen atˇ nevypnou proud :)

jerzy
Registrace: 7/2008

S tím, jak se posilují a zrychlují datové sítě to bude mít SAT proti IPTV těžší a těžší. Přecejen jsou benefity, které SAT nabídnout nemůže... Archiv, nejsi omezen výhledem na určitou světovou stranu, neřešíš sníh....

Já jsem dostal balíček O2TV Silver (kdysi se jmenoval L) za 327 korun s DPH, což je v mých očích hodně dobrá nabídka... o Magio TV na Slovensku za nějakých 6 EUR ani nemluvě....

michalnew
Registrace: 3/2019

inak tieto dve technológie sú aj tak poprepletané - hlavne na väčšiu vzdialenosť, stačí ale jedna silnejšia elektromagnetická búrka zo slnka a nebude ani elektrina, nie to satelit a Internet. Dnešné decká by umreli na absťák ...

Dzordzo

dle mě tu bude terestriální a satelitní TV vysílání ještě hodně dlouho, stačí se kouknou třeba na IPTV od O2, mazanice kterou ani nedokáži bez neustálých problémů poskytnou několika stovkám tisíc lidí, a také je ještě naštěstí hodně programů které jsou na terestriálu a satelitu vysílaný zdarma

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

Internetová TV satelitní příjem určitě nevytlačí. Zatím žijeme v době síťové neutrality, kdy ISPci celkem snáší to, že skrze jejích sítě lidé konzumují online obsah od jiných poskytovatelů... To se časem může změnit, ta doba není daleko. Takže satelit zůstane jistotou na dlouhou dobu.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@teleclub

k uvodni otazce
myslim si ze toto je otazka daleke budoucnosti, v evrope to casem mozna prijde,ale v cechach je tohleto v nedohlednu,.!

kristian1
Registrace: 7/2016

@Dusan

Nesmysl... internet providerů je takové množství, že se nikdo neodváží k nějakým restrikcím

michalnew

@michalnew

už dnes to robia, máš 100% rýchlosť na určité množstvo dát a potom už len tzv. "solidárne pripojenie" často s 10% kapacitou ...

Dzordzo

@Dzordzo

Možná je to výjimka, rozhodně ne pravidlo. Mám doma IPTV jako hlavní zdroj TV signálu už pátým rokem, koukám vyloženě na HD a denně nemám problém prokoukat 10GB.... nikdy a nikde mě nikdo neomezil. Podle mě si lidé zaplatí kdovíjaké šedé poskytovatele a když jim to nejede, svádějí to na vše okolo

michalnew
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 91

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra