Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Dotaz začátečníka

Upgrade openatv = mrtvý box

Na nově zakoupeném Amiko Viper t2c jsem zkusil flashnout openatv 6.3 namísto předinstalované 6.0 a box umřel. Když ho zapnu, tak naběhne jen úvodní obrazovka (http://www.ourdreambox.com/ubbthreads.php?ubb=showpic&id=2054) a nic se neděje. Když do něj dám nově zformatovanou flashku s image 6.3 (odtud - http://images.mynonpublic.com/openatv/6.3/index.php?open=vipert2c) vypnu / zapnu (má HW tlacitko), tak se nic nezmění - pořád jen úvodní obrazovka a žádná změna... Mohl by mi prosím někdo poradit co s tím, abych box nemusel vyhodit? Předem děkuji.
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 76
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

To uz lepsi prijimac si nemohol kupit? :-/
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 389
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Skus napr. OpenPLi.

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), Formuler F3, F4Turbo, Zgemma H7S. (vsetko OpenATV 6.3)
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 841
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Keby si isiel na ich stranku, dozvedel by si sa ze treba novy bootloader uz pri verzii 6.2 tusim. Treba skusit.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
uživatel
liquere
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 13 819
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ged2

jsi z okolí Východočeský kraj ?

Dreambox 800HD SE VE2
uživatel
zslaby
Registrace: 1/2011
Příspěvků: 35
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

@A je to: Ne, nemohl. Box kupuji z donucení (Dvbt2), hodně používáme Hbbtv, nechtěl jsem za něj datt víc než dva tisíce a z těch 3 co byly na výběr, mi tenhle přišel nejlepší. Máš nějaký lepší tip?

@LucaBrazza Jako natvrdo tam flashnout image OpenPli? Mám ho stažený, ale bál jsem se co to udělá. Moc jsem ale OpenPli nezkoumal - umí Hbbtv? Děti nutné potřebují archiv na Déčku...

@liquere To chápu tak, že bych měl nejdřív zkusit přehrát bootlader a pak teprve 6.3? To zní jako větší dobrodružství než jsem čekal. Ale budiž, asi ze mě stane moder (nebo jak se tomu správně říká :))

@zslaby NN, Praha / SČ kraj.

Pánové, všem děkuji za reakci. Zkusím nejspíš OpenPli, abych měl jistotu, že box jde zachránit (doufám, že stačí image nahrát na USB a strčit do boxu) a pokud se podaří, tak se možná vydám na cestu přehrání bootladeru a Flash na novější Openatv) . Já vlastně chci jen funkční set top box, kde půjde Hbbtv a YouTube (TV už něco pamatuje a zrovna pro YT už dávno LG zrušilo aplikaci). Přes noc to zkusím zrealizovat.
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

No s HbbTV je na OpenPLi, zda sa mi, problem. Ale blizsie som sa tomu nevenoval, HbbTV velmi doma nepouzivame.

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), Formuler F3, F4Turbo, Zgemma H7S. (vsetko OpenATV 6.3)
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 841
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Nahraj novy bootloader:

https://www.opena.tv/amiko-viper-t2-c/47401-bootloader-update-20-5-2019-a.html

a potom by malo ist nainstalovat aj OpenATV.

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), Formuler F3, F4Turbo, Zgemma H7S. (vsetko OpenATV 6.3)
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 841
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

@LucaBrazza Právě že jsem viděl diskuze, že s Hbbtv je od nějaké verze problém. Ok. Rovnou zkusím bootloader. Asi si budu muset na večer dát nachladit víc než jednu lahev. :)
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

@ged2

No Lucca Ti pomerne dobre poradil.
A pokud myslis, ze tvuj box je nejak jiz "kaput", tak ho hezky pochovej, kyticku, nebe i kruhove toco, zaplat si pohreb, no i co uz, kdyz je "mrtvej".

Nebo ho oziv, neee?

Jinak, byl tam v tom prechodu obrovsky problem v tom, ze bootloader vysel az po upgrade FW. Pruser, veliky, noo.
Ne muj, rekneme nas.
To se nekdy bezne stava, kdyz rada developeru na git-ech, se proste, neshodne, nestiha.
Nemelo to vyjit jak release edition.
uživatel
wenk
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 619
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

@wenk Tak nevím co přesně dělám špatně, ale nic nepomohlo. Naformatovana flashka, na ní bootloader - nic. Potom bootloader a openatv 6.3 taky nic. Vyzkoušel jsem oba USB sloty, ale pořád vidím jen tu úvodní obrazovku a nic se neděje. I stavova power led svítí jen oranžové a nikoli zeleně. Takže buď je opravdu kaput anebo jsem ještě větší lama než jsem si myslel. Někdo má prosím ještě nějaké další nápady kromě vrácení / reklamace?
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ged2

A jde ti tam flashnout aspon čiste ATV 6.0? Abys měl "aspon neco"
uživatel
JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 2 635
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Nemáš moc velkou flashku? Najdi jinou, co nejmenší a extrahuj image přímo na ni. Ještě jednou si projdi celý postup, něco děláš špatně...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 374
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Moc velká flashka? Tak to mě opravdu nenapadlo. 8 GB, ale nevím jestli najdu menší. Namountovat a nahrát z ní Flash na 6.3 šlo, tak jsem zrovna v tomhle problém nečekal. Čisté 6.0 jsem nezkoušel. Zkusím obojí. Díky za radu.
P.S.: Image samozřejmě odzipuju a nahrávám přímo do rootu, nic jiného na flashce není.
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Prostě některé flashky se "nechytnou", to se stává a docela často...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 374
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Není problém v nahratí, ale ve čtení přístrojem...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 374
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ged2

Ako do rootu? Na "flaske" musíš mať adresár Vipert2c a do toho nahrať súbory. A čo chceš namountnúť? Pred nahrávaním čist=ho image netreba nič mountnúť. A súbor force premenuj na noforce-

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra, VU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, Formuler F1, EVO Nova IPTV
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 272
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Že by v tom byla ta chyba? Na flashce nahrávám přímo do rootu. Díky díky. Nejpozději večer vyzkouším!
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

O Amiko nevím nic, tak jenom otázku. jaký formát flashky to umí? FAT32/NTFS...
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 5 296
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Vlož do pc flashku, zformátuj na fat, image v zipu extrahuj do čisté flashky, vytáhni a strč do receivru a zapni, o nic jiného se nestarej...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 374
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Promin, fat32...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 374
Odpověď v diskusním vlákně
 

@tukan

A to si eprečítal, že on tie súbory kopíruje priamo do rootu usb nie do adresára Vipert2c. Bez toho to nepôjde.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra, VU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, Formuler F1, EVO Nova IPTV
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 272
Odpověď v diskusním vlákně
 

Peto

Když to bude přímo extrahovat na usb, tak se mu vytvoří soubor viper..., ve kterém bude image, mělo by to být stejně, jako u vučka, proč to komplikovat kopírovaním, jak jednoduché u dreama...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 374
Odpověď v diskusním vlákně
 

@tukan

Ja viem, ale niekto to nepochopí tak. Už mi bolo podozrivé, že spomínal root a mountnúť. Ale uvidíme ako to nakoniec dopadne.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra, VU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, Formuler F1, EVO Nova IPTV
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 272
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Problem je v tom, ze sa kludne moze stat, ze bez toho bootloaderu nepojde ziadny novsi img uplne jedno od koho. Preto treba maz vzdy najnovsi. Alebo pouzivat stare, ktore este pojdu ako napr ten 6.0 alebo ine z tohoto obdobia.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
uživatel
liquere
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 13 819
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

ged2-máš to slabo naštudovane ....vynechavas jeden podstatný krok,a to že, po vlozeni usb pri vypnutom prijmaci stlačis a držíš stlaceny nejakým perom alebo ostrým hrotom mirko spinac a teraz zapnes napájanie a stale držíš stlaceny mikrospinac pokiaľ ti nenabehne tabuľka v ktorej vyberieš recovery from usb....A je to.😁👍
uživatel
dodial
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 5
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 76
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra