Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Dotaz začátečníka

Upgrade openatv = mrtvý box

Na nově zakoupeném Amiko Viper t2c jsem zkusil flashnout openatv 6.3 namísto předinstalované 6.0 a box umřel. Když ho zapnu, tak naběhne jen úvodní obrazovka (http://www.ourdreambox.com/ubbthreads.php?ubb=showpic&id=2054) a nic se neděje. Když do něj dám nově zformatovanou flashku s image 6.3 (odtud - http://images.mynonpublic.com/openatv/6.3/index.php?open=vipert2c) vypnu / zapnu (má HW tlacitko), tak se nic nezmění - pořád jen úvodní obrazovka a žádná změna... Mohl by mi prosím někdo poradit co s tím, abych box nemusel vyhodit? Předem děkuji.
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 76
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Jak jsem psal - úplně stejně se ten box chval i když jsem ho vybalil z krabice. Proto jsem se vlastně pustil do flashovani tak narychlo. Teď jsem tam dostal openatv 6.3. Po flashi bylo první spuštění ukončeno barevnými carami, druhé černou obrazovkou, teď běží třetí spuštění - automaticky sken programů. Na 68 % se skenování zastavilo (a dosud vždycky se box vypnul), teď zatím jede dál.

Openpli není varianta - celou tuhle eskapadu zažívám kvůli hbbtv a to na Openpli (prý) nejede.
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ged2

Chybu hledej mezi stoličkou a klavesnicí,dej to někomu naprogramovat,kdo tomu rozumí!
uživatel
Prosat
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 973
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

@Prosat Kdyby ten box nedělal to samé od začátku, tj. od vybalení z krabice bez jakéhokoli mého zásahu (kromě nastavení češtiny a spuštění automatického ladění během automatického nastavovaciho procesu)q, tak bych se pod to sám podepsal. Každopádně teď s jiným image 6.3 zatím naskenoval celé dvbt a zkouší dvbs. Tak snad už to bude fungovat.
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ged2

T2c a skusa dvbs?
uživatel
Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 3 879
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

To image ladi DVB-S, aj ked nema taky tuner ?

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), Formuler F3, F4Turbo, Zgemma H7S. (vsetko OpenATV 6.3)
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 814
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Hm. A pak ještě DVB-C. Každopádně to prolezlo úplně všechno, naladilo pouze z DVB-T2 a když pustím program (vyzkoušena ČT 1 HD a Nova) tak se cca po 20 s vypne. Takže já už prostě přestávám věřit, že je problém s openatv. Dám tomu šanci ještě zítra a pokud nebude fungovat jak má, box vrátím a objednám jiný kus.
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ged2

Tak z rozsiahleho popisu vyberám... Amiko miniatúrny prijímač o rozmeroch Š x V x H: 195 mm x 20 mm x 115 mm sa dočkalo podpory aj od populárneho vývojárskeho týmu OPEN PLI. Amiko VIPER T2C je jednotunerový prijímač s hybridným tunerom pre príjem terestriálneho DVB-TT2, alebo káblového DVB-C vysielania vo FULL HD kvalite a s podporou kódeku H.265 HEVC...jednojadrový Broadcom MIPS procesor o takte 742 Mhz, Flash o velkosti 256 MB... Prvé čo ma napadlo, to DVB-S ti asi len ujela ruka a po druhé, prijímaču nič nie je, len si ho zahltil opakujúcimi pokusmi o inštaláciu... Daj továrenské nastavenie a začni od začiatku... Určite máš návod, tak si trochu počti... Tu ti dávam jednoduchý popis, ktorý by ťa mohol trochu popostrčiť :
https://set-top-boxy-dvb-t.heureka.sk/amiko-viper-t2c/specifikace/#section
Tak s tým košom trochu počkaj, prejdi si aj iné fóra a budeš prekvapený, keď dáš toho prcka doporiadku... ;)

DM900UHD4KTriple + TBS5925USB, DM800HDseV2, DM800HDse, DM500HD, Dreambox7000-S, Ferguson HF-8900HD,(Fuba DDA110 / motor DG380S Speedy = 60°E-30°W) + Fuba DDA850 + E-85 Maximum + E-85 Gessat + 85 TeleSystem + 80cm Famaval + 60cm = 53°E-30W...
uživatel
Maneto
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 4 174
Galerie: Maneto
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Kedze vies spustit OpenATV, skus dat online aktualizaciu, pocas nej vidno napr. zle bloky. A ked to budes mat, daj ladit vylucne DVB-T. Kabel aj satelit vynechaj.

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), Formuler F3, F4Turbo, Zgemma H7S. (vsetko OpenATV 6.3)
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 814
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Maneto

A dá sa na tomto tuneri súčasne naladiť/sledovať DVB-T aj DVB-C? Lebo všade píšu, že "alebo". Nemám tento box, neviem to odskúšať.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra, VU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, Formuler F1, EVO Nova IPTV
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 198
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Nedávej ladit automatikou, dej proladit manuálně, ale jenom dvb-t, celé pásmo ...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ged2

Mohu se zeptat, jaký je konečný verdikt s Tvým kouskem? Mně tato diskuze velmi pomohla vyhnout se některým popsaným chybám, zato jsem udělal spoustu svých ;) . Zakoupil jsem Amiko Viper T2/C s předinstalovaným OpenATV 6.0, na DVB-T2 obraz moc pěkný, ale zvuk chroptěl. Jak jsem tak procházel menu, abych se s ním seznámil, omylem jsem nechal aktualizovat asi 117 balíčků? (prostě položek) a po rebootu už se neprobral. Nezbylo, než přistoupit k upgradu. Stáhl jsem si OpenATV 6.3, nahrál do správného adresáře, po rebootu dlouho čekal na nápis DONE. Nakonec mi dřív došla trpělivost a znovu jsem rebootoval. Nová verze se zázračně probrala k životu, obraz i zvuk perfektní. Povolil jsem CEC a 5 let starý Panasonic šel probudit i uspat ovladačem k boxu. Pak jsem nainstaloval HbbTV plugin. Bohužel se neobjevil v seznamu nainstalovaných pluginů a ani už se nenabízel k instalaci. Když jsem ho ale, ani nevím z jakého důvodu, zkusil, HbbTV k velkému překvapení funguje! Sice pomalu, ale přece. Povzbuzen úspěchy jsem nainstaloval CSFD plugin. Ten se pro změnu zobrazuje v seznamu, ale nefunguje. A tady jsem skončil. :( Dokázal by někdo poradit, jak s tím CSFD? A případně vysvětlit, proč HbbTV plugin není v seznamu?
uživatel
Indy13
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

HbbTV priamo v pluginoch sa neukazuje, (niekedy ako Opera...), ale cez menu odstranit pluginy ho najdes. CSFD mas najnovsiu verziu ? Tusim 12.50

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), Formuler F3, F4Turbo, Zgemma H7S. (vsetko OpenATV 6.3)
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 814
Odpověď v diskusním vlákně
 

@LucaBrazza

Dobrý tip, v menu Remove plugins se zobrazuje hbbtv (6.3+git2582) a i csfd (11-55-20160929). Z toho odhaduji, že mám starou verzi CSFD. Jak tam dostanu novou? Vzdáleně přes telnet?
Mimochodem, když se omylem pokusím vyvolat HbbTV na kanálu, který ho nemá, box přestane přijímat příkazy z DO a musím ho vypnout a zapnout. S tím se dá něco udělat?
uživatel
Indy13
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

zmacknout exit

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
uživatel
bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 7 701
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bublajs

Juchů, funguje :)
A byla by nějaká rada ohledně toho CSFD?
uživatel
Indy13
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

CSFD plugin stiahnes tu:
http://forum.tvplugins.cz/viewtopic.php?t=8
Odinstaluj radsej povodny a hoci cez telnet, usb, siet...nainstaluj novu verziu.

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), Formuler F3, F4Turbo, Zgemma H7S. (vsetko OpenATV 6.3)
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 814
Odpověď v diskusním vlákně
 

@LucaBrazza

Díky za odkaz. Mohu poprosit o podrobnější postup alespoň jedné z variant instalace? Zatím OpenATV moc neznám. Děkuji.
uživatel
Indy13
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Indy13

zapni si plugin CSFD a na d.o. stlač menu a na druhej strane máš ponuku: Stiahnúť novú verziu pluginu , odklikáš to reštart a máš to tam.... R^
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 612
Odpověď v diskusním vlákně
 

@maradona

Problém je, že já ten plugin vidím jen v seznamu pluginů a když na něj dám OK, nic se neděje. Pak ho ještě vidím v EPG pod červeným tlačítkem, ale když ho zmáčknu, stejně se nic neděje. Co máš na mysli pod "zapni si plugin"?
uživatel
Indy13
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Indy13

u mna v image openatv-6.3 funguje v každom boxe. tak to odinštaluj na komplet ,reštart boxu a nainštaluj najnovší aký nájdeš tuším že 12.50 .... R^ tvoj box nepoznám ani netúžim po ničom od Amika .... Rv je možné že má s tým problém tvoj bazmek,ale ako ti už poradili komplet preinštalovať plugin a uvidíš sám. :)))
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 612
Odpověď v diskusním vlákně
 

@maradona

Určitě ten plugin dokážu odinstalovat a nahrát si na flashku verzi 12.5. Jak to ale dostanu do boxu? Zatím jsem takto upgradoval pouze celý image OpenATV.
uživatel
Indy13
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Stiahni ho z toho odkazu, potom napriklad cez FTP ho daj do Temp adresaru a v pristroji ho uz nainstalujes cez Nastavenia - Sprava softveru - Instalovat miestne rozsirenia - Vyberies Temp... Alebo pre Teba mozno jednoduchsie - das to na USB kluc, do pristroja a potom zase cez Sprava softveru...

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), Formuler F3, F4Turbo, Zgemma H7S. (vsetko OpenATV 6.3)
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 814
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Indy13

panečku.... základné veci na linuxe a neovládaš to???? čo ste to za mládež ?čo Vás to v tej škole učia? mna to nikto neučil... ale okolnosti ma to donútili... ked som chcel frčať na linux-satelitoch.... :laughing:
pošli do boxu cez ftp do adresára tmp rozbalený plugin ipk. stlač modré tlačítko na d.o. a druhý riadok od spodu máš Pluginy prejdi naň ,šípka doprava,Inštalátor balíčkov IP pamäť /tmp a odklikaj to ...reštart boxu a malo by to tam byť,alebo telnet ,alebo to usb...ako si trúfaš ....držím palce maj sa idem na pívo.... R^
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 612
Odpověď v diskusním vlákně
 

Instalace CSFD

Díky oběma za radu, jdu to zkusit a dám vědět.
BTW, potěšilo mě oslovení mládež :))) Ve skutečnosti 50 už mi bylo a bohužel vzpomínky na HP-UX, což je asi z mé praxe nejblíž, už nejsou tak ostré, jako když jsem ho před lety administroval. :8)
uživatel
Indy13
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

Instalace CSFD

Zvolil jsem metodu přes USB a všechno klaplo napoprvé, díky za rady všem!

Mohu si dovolit ještě pár okrajových dotazů?

1. Jak se pozná podle indikačních LED, že je box ve standby? Zelená i oranžová vlastně stále svítí. Nejde to nastavit nějak užitečněji?

2. GUI se trochu nevejde na obrazovku, dá se s tím něco dělat?

3. Zdá se mi, že se už nenabízí možnost Backup Image na USB, která ve verzi OpenATV 6.0 byla. Jak si mohu nejlépe udělat zálohu, ideálně včetně nastavení?

4. Nabízí se mi k aktualizaci cca 17 položek, asi systémových. Je dobře je aktualizovat nebo raději ne? Na minulé verzi jsem jich omylem asi 117 nainstaloval a přestalo to fungovat.
uživatel
Indy13
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 76
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra