Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Dotaz začátečníka

Upgrade openatv = mrtvý box

Na nově zakoupeném Amiko Viper t2c jsem zkusil flashnout openatv 6.3 namísto předinstalované 6.0 a box umřel. Když ho zapnu, tak naběhne jen úvodní obrazovka (http://www.ourdreambox.com/ubbthreads.php?ubb=showpic&id=2054) a nic se neděje. Když do něj dám nově zformatovanou flashku s image 6.3 (odtud - http://images.mynonpublic.com/openatv/6.3/index.php?open=vipert2c) vypnu / zapnu (má HW tlacitko), tak se nic nezmění - pořád jen úvodní obrazovka a žádná změna... Mohl by mi prosím někdo poradit co s tím, abych box nemusel vyhodit? Předem děkuji.
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 76
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

ged2-a prijímač si si kúpil dobrý....za tie peniaze výborná protihodnota- rýchly,exc.obraz,podpora...atď.
uživatel
dodial
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 5
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

No vidite, chlapy, misto se podivat na stranky, precist navod, stahnout pdf, prozkoumat forum s podporu...

Neee, flashka, konaku:)

Ano, skutecne nektere flash disky (ne lahve), maji jiz velmi rychle pristupy a ani ty nej, na ne nejsou pripraveny.
Rady:

Zadne USB 3.x, no 2.0.
Cim mensi kapacita, tim lepe.
Cim mensi rychlost cteni i zapisu, tim lepe.
A pote si projit alespon navodem na upgrade a...
Mas se lepe.:)

@dodial
Fakt za tie peniazky, celkom dobry stroj, ktory si kupil.
uživatel
wenk
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 619
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

A nie je dnes nejaka burza flashiek alebo bootloaderov niekde v Praglu?
Ale inak treba vyskusat aj novsiu flashku skusit naformatovat na co najmensie sektory, je na to kopec softu-freeware, kde sa da vela veci definovat pre formatovanie.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
uživatel
liquere
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 13 819
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

@likerik

Jasne, no niektore, uz rychlostou su aj v tomto, nepouzitele.
Ani rozdelenie disku, prijimace maju vacsinou z toho "gulas".

Z aplikacii by som doporucil, jednu vec od HP, ale aj ine.
No a o formate, snad ma kazdy navod, nie?
uživatel
wenk
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 619
Odpověď v diskusním vlákně
 

@liquere

@liquere

este by som spomenul napr. veci od Paragon soft vo widlach,
V linuxu, sabozrejme, aj prikazovy riadok, aj super nastavba.

Nech premyslaju.
Ale, jedna rada, ktoru vam likerik dal - "co najmensie sektory"
No vidiis, zabudol som.

Inak neuveris, ale uz s mnoho stickami (no neboli urcene na upgrade), som si jednoducho ani za oneho, neporadil. Boli jednoducho - po ruke.
uživatel
wenk
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 619
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

No a na sbierkove flashky niekde, aktualne, nechcem to tu rozoberat, nepatri to sem, ale s...m. Tak.
uživatel
wenk
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 619
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Bohuzial tie zrychlujuce sa flashky a ich velkost su krasnym prikladom toho, ako moze nieco comu sa hovori vyvoj kopec veci naopak pos...t. :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
uživatel
liquere
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 13 819
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

@liquere

presne. Ale zase, musime si uvedomit, ze primarny ucel USB Sticku, nie je upgrade boxu.

Preto mame tieto rady.
uživatel
wenk
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 619
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Ja mam na flesovanie odlozeny asi svoj najstarsi kluc, ma 8GB a uplne zufalu rychlost zapisu, kym tam nahram image, tak si pozriem spravy. :))) Ale zatial ani raz problem s flesovanim boxu, vsetko ide na prvykrat. R^

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), Formuler F3, F4Turbo, Zgemma H7S. (vsetko OpenATV 6.3)
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 841
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

ze sa smiem opytat v tak revolucny den, ako to dopadlo? :)))

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
uživatel
liquere
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 13 819
Odpověď v diskusním vlákně
 

@liquere

Dopadlo to tak, že Wenk je už na blackliste :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra, VU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, Formuler F1, EVO Nova IPTV
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 272
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ petersk

no ja som myslel ged2 ako dopadol. :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
uživatel
liquere
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 13 819
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Všem děkuji za cenné rady, částečný úspěch se dostavil. Jsem opravdu lama. Obsah image jsem sypal přímo do rootu Flash disku bez adresáře viper t2c. Aktuálně jsem nejspíš nahrál nový bootloader (dohrál jsem ho přímo do adresáře s image openatv) a nahrál openatv 6.2 (když jsem zkoušel 6.3 tak modrá obrazovka). Při automatickém skenu box nicméně zhasnul. Takže až se děti dodivaji na pohádky, odehraje se další dějství. Btw, žádné mikrotlacitko na boxu není a není ani co mačkat (to je poznámka pro budoucí návštěvníky vlákna). Flash disk je nějaký obyčejný 8 GB, dostal formát na FAT32 a funguje v pohodě. Takže pokud bude stabilní systém, dohraju potřebná rozšíření (Hbbtv, YouTube) a máme snad na chvíli vystaráno.
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

@ged2
beriem s5 všetko čo som pripomienkoval,nevšimol som si poriadne typ amika-tie viper sú niekoľko typov....to co som písal patrí pre viper 4k combi s procesorom hisilicon.takze sorry.
uživatel
dodial
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 5
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ged2

Nemáš začo. Ináč by Ti išlo aj bez toho bootloaderu. Ten spomínaný bootloader je treba v určitých prípadoch.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra, VU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, Formuler F1, EVO Nova IPTV
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 272
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

@petersk Pochopil jsem, že bootloader je potřeba, protože je změna a 6.2 / 6.3 už tam bez nového nedostanu. Teď už jen aby to bylo stabilní a rodina mě nedonutila k výměně za obyčejný STB. :)
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ged2

Ked nieco nepo.series bude to velmi stabilne. Som velmi prekvapeny touto velmi lacnou hrackou. Mam sice viper combo hdd, par mesiacov bez najmensich problemov. A bezi mi tam vsetko mozne. A bez problemov v openpli, openatv aj penvix.
A hlavne, ze si zaciatocnik, tak ked to rozbehas, urob komplet zalohu na usb.
uživatel
Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 3 901
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Openvix, nie penvix.
uživatel
Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 3 901
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Kasr... A bezi mi tam vsetko mozne...

Určite? A beži ti tam aj motor?
uživatel
baltik
Registrace: 6/2019
Příspěvků: 139
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Ano. Bez problemov.
uživatel
Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 3 901
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

V openatv. V openvix a openpli som motor neskusal a teraz nie som doma, tak neskusim. Normalne pouzivam openatv.
uživatel
Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 3 901
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Tak nic. 6.2 stejný problém jako 6.0. Při automatickém ladění umře (cca kolem 65 %), pak se vždy začne spouštět, ale buď nedobehne do konce (logo openatv 6.2), nespustí (po logu openatv černá obrazovka) nebo sice dobehne do spuštění systému, ale umře posléze. Do toho se náhodně občas objeví barevné pruhy (seshora dolů), které také znamenají konec běhu. Je to na výměnu boxu nebo uživatele?
uživatel
ged2
Registrace: 11/2019
Příspěvků: 13
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Mozno este predsa len skus image od ineho timu. Ale s tym boxom to nevyzera nejako dobre.

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), Formuler F3, F4Turbo, Zgemma H7S. (vsetko OpenATV 6.3)
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 841
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Nedostatok skusenosti a znakosti.
Niekde si spravil chybu. Kvôli neznalosti skus openpli. (openatv je dobry, iba kvôli tebe a tvojej neznalosti)
uživatel
Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 3 901
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Upgrade openatv = mrtvý box

Inac ladenie dvbt(2) bolo niejake divne vo viacerych image aj u mna. Dost problematicke. Nepamätam detaily, ake nebolo to košer.
uživatel
Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 3 901
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 76
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra