![]() |
|
Satelitní přijímač nebo modul do TVU rodičů nejspíše klekl GoSat 7056, prý nesvítí ani dioda, i když je v síti. Mám dilema: nechat opravit, koupit nový sat přijímač nebo jen modul do TV. Programy od Skylinku, tv Phillips 43PFS4132. Dík za rady a čas. |
Amater51
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 51 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač nebo modul do TVpoužívajú nahrávanie, pokročilé funkcie sat prijímača ako je vyhľadávanie v EPG atĎ?ak nie tak by som volil modul do TV. Onen Philips nepoznám, tak neviem ako v ňom funguje DVB-S tuner ale nižšie v diskuzii myslím sa takýto TV vyskytol v téme fast scan. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
@Dagy2Dík za radu. Pouze sledování tv vysílání. |
Amater51
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač nebo modul do TVRozhodne prijimac. Pochybuju ze v televizi pojede fastscan.. Hlavne aktualizace si vetsinou prijimace delaji sami bez toho ze by do toho musel zakaznik zasahovat..Vu+ UNO 4KSE (1xDVB-S2X) HDD 750GB HITACHI; E2 OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/05; Vu+ DUO 4K (2xDVB-S2X) HDD 1TB/16MB WD 2.5" GM; OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/04; Panasonic SH-HT 855; Samsung UE55HU6900 a UE48HU6700; Pozice 1W+19,2E+23,5E+28,2E
|
JIKARU
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 558 |
![]() |
|
@JIKARUNěkde jsem četl, že Phillipsy této řady mají fastscan. Takže aktualizace Skylinku by mohla tv zvládnout sama. |
Amater51
![]() |
|
@Amater51V prvom rade nechat opravit. Nie som Greta, ale nemusime produkovat tolko elektroodpadu. Väcsinou to je opravitelne. Mam ipbox 9900 a uz dva krat som ho opravil. A oprava dokopy 2 eura maximalne. A sluzi bez problemov k tomu ucelu, k akemu bol stavany. A este ovela viac. Ziadna podlozka pod kvetinac.![]() ![]() ![]() |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 647 |
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač nebo modul do TVMůj osobní názor Sat v Tv nebrat raději krabičku za pár šupů![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 777 Galerie: jackino |
![]() |
|
dlouho jsem bylodpůrce tvsatvševjednom,ale pro koukače,který nic jinýho nepotřebuje ideální řešení dnes,třeba finlux tv velice přívětivá pro lidi,fastscan super,skylink live,super,obrazově super,cena super |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
ale v tomtopřípadě,nechat opravit sat,i když ta telka taky brzo chcípne,tak babo raď |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač nebo modul do TV7056 se prodavaji za stovku. modul je pro znalejsi. koupit jiny prijmac treba gosat 7060 nebo 7010 kde rozhrani u vsech gosatu je identicke takze nebude treba preucovat na novy prijmac. |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
@pierrepetrSnad ještě chvilku vydrží, jede teprve 2 roky |
Amater51
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač nebo modul do TVneviem ako ten Philips, pro "koukače" udržujem Samsung s CI modulom (2x ročne kontrola naladených programov) a nevedia si vynachváliť že sa zbavili krámov typu Amiko. cvakneš ZAP, precvakáš tých 25 programov základu, čo viac potrebuje "koukač"?fast scan som vyradil z činnosti. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač nebo modul do TVTV je zobrazovač. To jako informace stačí. A s takovým přístupem nedojdeš ke zklamání z očekávaných funkcí a rádoby přidaných hodnot. Smart je spíš blízká SMRT, třídění programů je porod a banalita jako je rychlost přepnutí je leckdy otravná pauza. Takže SAT přijímač, umí toho víc a je snad ve všem oproti TV uživatelsky mnoho let tisíce mil napřed. Přes HDMI-CEC nebo různě nazavaná fcu pro to samé umožní s přijímačem zapnout a vypnout tv, případně DO má možnost nějaké to tlačítko naučit ovládat TV z orig. DO.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 003 |
![]() |
|
@meduzkana co je to dobré??,koukač potřebuje jeden ovladač a jednu TV,to je vše |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač nebo modul do TVČást koukačů jsou koukači z neznalosti. Nevědí, co všechno je možné a jak snadné to je.Otázku máte maličko mylně formulovanou, a to pak vede k nepřeberným odpovědím. A. Je lepší šuntovní přijímač, nebo modul do TV? Ano, vždy je lepší modul do TV. B. Je lepší kvalitní přijímač s mnoha možnostmi včetně webu, přehrávání nahraných pořadů, nebo modul do TV? Jak pro koho. Pro méně nadané lidi je lepší modul do TV, pro maličko nadanější přijímač. Jak to poznat? Nesnadno. Ale pro první rozlišení bych asi volil schopnost koukat a pochopit zprávy v alespoň jednom cizím jazyce. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@meduzkatiez mam tv ako zobrazovadlo, 6 tunerov v kombo prijimaci, nahravky hlavne celu sadu cestopisov a serii typu cernobyl ktore potrebujem aby nezomreli s prijimacom pretoze ich archivujem v NAS.napriek tomu pro koukace je najlepsi modul. Antonin to zhrnul na 120% najlepsia je poznamka ze mnohi su koukaci z nevedomosti a z obavy naucit sa nieco nove. dost tomu na forach pomaha urcita skupina ludi, mal som na klavesnici pomenovanie tejto skupiny ale nedam to. to by bol flejm na niekolko banov. pekny slnecny den prajem vsetkym s prijimacmi aj bez nich. |
Dagy2
![]() |
|
@Dagy2Jo a každou sobotu po obědě s rodinou cestujete :-), v nynější době něco nahrávat, když je 90% věcí online? Nevím, nerozumím, nechápu, možná je to moc složité, já osobně nenahrávám asi 10 let již nic. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@Amater51Jedine ak má auto fastscan. Inak ho treba spustiť ručne. Veď si to vyskúšaj na FTA - napr. ČT24 |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač nebo modul do TV1. opraviteľné je všetko, no nie vždy i rentabilné, pre toho kto to nevie, je lacnejšie a efektívnejšie výmena2. pre skupinu ktorý sa technicky veľmi nevyznajú ,lebo ich to nebaví je naj modul, alebo pozemný príjem ak sa uspokojí z nízkou kvalitou, len SD 3.pre nadšencov zvlášť DVB , vie toho oveľa viac a nakoniec to vyjde ako najlacnejšie riešenie, pre viac TV |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 357 |
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač nebo modul do TVKed mi akakolvek telka zobrazi po stisku tlacidla aspon 15 programov v rade s nazvami a popisom a dlzkou, tak ako v enigme, tak beriem. Moja zena si na to zvykla uplne a ine nechce. |
Kasr
![]() |
|
@KasrUkáž mi servis ktorý ti bude opravovať sat. za 2 eurá ??? To že si to vieš opraviť, je len tvoja vec, väčšina užívatelov to nevie. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač nebo modul do TVTak fastscan Skylink maji nove televize Samsung, zrovna zvazuji nad koupi, tak to mam pozjistovane![]() Jinak Sat rozhodne opravit. Jako zaloha neni spatny a kdo vi, treba se bude jeste nekomu v rodine hodit. Ja si tak kdysi opravil svuj stary sat, jak mi odesel. Vetsinou u takove elektroniky nebyvaji nejake mega vady, pokud se to rovnou nepolije vodou... Zkontroluj kondenzatory na desce, jestli neni nejaky nafoukly. No a ten pak vymen. Je to nejcastejsi vada dnesni elektroniky. Levne kondenzatory... Skylink CZ, Skylink SK v šuplíku, HBO Max + SkyShowtime
|
faust
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 266 |
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač nebo modul do TVModul v tv je sice zjednodušení,ale zpomalení viz upc kabel,na pozemku jsem přidal DM525 dvb-t2/c-momentálně pozemka,sat.jsem prodal komplet-prostě mě přestal bavit,tv z DM je mnohem rychlejší než z CI.![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
rychlejsí TV z DMfotbal je hotov za 80 minut na DM, v TV trvá 90 :)Nezmysel kvôli prepnutiu medzi programami kupovať DM, sorry. U Samsungu pozerá koukač jeden program a v hornnej lište listuje EPG čo beží na iných programoch. Keď nájde čo ho zaujíma prepne tam. Či to prepne za 0,9sek alebo 2.5sek je lautrfuk. |
Dagy2
![]() |
|
@Dagy2Nemam samšunt. Je to tam tak prehladne ako v enigme? |
Kasr
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač nebo modul do TVNo, pokud jde o TV Philips, tam bych rozhodně modul nepoužíval. Je to za trest. Na těch televizích není dobrého nic. Sám mám jednu doma a je to humus. Jediné, v čem jsou nejlepší, je nejnižší spotřeba EE na trhu. Třeba Samsung žere i 3x tolik. Ale taky je 3x výkonnější.Mít nějakých 25 programů ještě ujde. Já si pořídil kabelovku se 120 programy. A přepnout se na nějaký je utrpení. I start té bedny trvá skoro 2 minuty, než začne reagovat dálkový ovladač. Nejhorší, pokud jste třeba večer koukali na film, který byl potichu a ráno to zapnete a je tam hlasitá reklama a nejde to ztlumit. Smart TV funkce buď jedou extrémně pomalu nebo kvůli nim zamrzne celá TV a musí se vytáhnout ze zásuvky. HbbTV na Primě způsobilo, že naskočilo chybové okno, které se dalo zrušit pouze vytažením TV ze zásuvky. Nejde jen o tuhle TV. Znám spousty lidí, kteří koupili stejnou značku a jsou tam tom podobně. A těch naštvaných komentářů vlastníků těchto krabic přímo na fóru výrobce... Tu TV jsem dostal darem a nešla vyměnit. Bylo to v kamenném obchodě, prodejce neuznal záruku s tím, že zákazník byl seznámen při koupi se všemi funkcemi a to, že je TV pomalá není důvodem k reklamaci. Takže za mě určitě použít nějaký kvalitní settop box. Pokud řešíte vyloženě peníze, tak modul s kartou vyjde určitě levněji. Ale dobré řešení to určitě není. |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 915 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |