![]() |
|
Utírání prachu ze set top boxuAhojte, mam takove technicke okenko. Je dobre utirat prach ze set top boxu navhlcenou hadrou, kdyz je po stranach otevreny? Konkretne mi jde o O2 STB nove generacehttps://www.o2.cz/_pub/ab/2d/22/602881_1431015__540x700_px_big_velky_obrazek.png Krasne vidite na stranách tu mezeru. Myslite tedy, ze je dobre ten prach utirat? Jak to delate vy? Nevim, jestli to utirani prachu z takového zarizeni vlhcenou hadrou nebude spise kontraproduktivní. Diky za odpovedi. |
MejzlikM
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 152 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
Utírání prachu ze set top boxuJá jednou za měsíc receiver osprchuju ve vaně.A je pořád jak nový.![]() ![]() ![]() |
bora
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 722 |
![]() |
|
@MejzlikMDam ti super radu ak prezradis ktorou rukou si vytieras zadok?![]() |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 514 |
![]() |
|
RE: Utírání prachu ze set top boxuto dela moje mamka kdyz utira sklo na stare crt televizi ci dokomce klavesnici od pc ze utira mokrou hadrou, vzdycky ji zastavim. ja prach ze spotrebicu ocistuji stetcem na malovani, tak oprasuji i stare komponenty od pc s kteryma se babram. https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRqjvYTMfEPBPx7wbeisaHiNREIWqmOW8FlofJVdog40B2GSnT7 taky se muze hodit stetec na makeup https://shop.kreativnisvet.cz/cache/nahledy/m_2993.jpg az potom co ocistim od prahu se muze prijmac utrit ale to delam jen na jare az uz se netopi a neni tolik prachu. |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
RE: Utírání prachu ze set top boxuMáš prachovky které to seberou i za sucha.......nebo jak můj kámoš vem rozprašovač.....Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
DikyZa odpovedi. Ano, obrazovka by se nemela čistit suchou hadrou, aby nedoslo k poskrabani od prachu. Takze nejprve očistit nejlepe steteckem. Jinak jsem to teda zjistoval a nejlépe ty STB bez navhlceni. Vubec by ten pristroj nemel prijit k vlhkosti. Takze asi sucha hadra |
MejzlikM
![]() |
|
RE: Utírání prachu ze set top boxuJá čistím za mokra jednou týdně. Odpojím chudáčka STB od všech kabelů, aby se kocourkovi trochu od té zátěže ulevilo, přichystám mu vaničku s vlažnou vodou, aby se neopařil. Do USB portu zasunu brčko, aby během koupání mohl dýchat. HDMI port čistím jemným kartáčkem 2x, protože když to neudělám důkladně, tak potom chudáček kostičkuje. Po lázni jej jemně otírám froté ručníčkem a přes noc ho nechám vyspinkat na topení. Ráno ho stříknu růžovým parfémem, božínku, a zapojím na jeho místo. To je pak pokoukáníčko. Stačí Mazlíku ? Sorry MejzlíkuM ???![]() |
mamk
Registrace: 7/2013 Příspěvků: 213 |
![]() |
|
@mamkZavidim ti, ze mas cas na vymýšlení takovych kktin. Musis mit hodne casu. Mozna to chce najit zenskou neho se věnovat charite. |
MejzlikM
![]() |
|
@MejzlikMja ho davam pravidelne na 24h do vane s teplou vodou |
jablon123
Registrace: 2/2015 Příspěvků: 32 |
![]() |
|
RE: Utírání prachu ze set top boxuked z prachovku dobre vyzmykas tak nic nehrozi proste utri tak aby sa voda nedostala dovnutra zariadenia neviem co ide riesis |
GIGN1987
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 168 |
![]() |
|
@GIGN1987Tady si někdo z vás dělá (_._). |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
RE: Utírání prachu ze set top boxujo neni nad tepovani ...![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
Výborná pomockaV deemke kúpite Profissimo Staub-Blitz Set nájdite si meindm.at |
Walter
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 166 |
![]() |
|
RE: Utírání prachu ze set top boxuNo, já ho rozeberu na součástky, bo prach je sajrajt a vodič. Každou součástku očistím a zpět naletuju do DPS. To vše s pistolkou. I šváby a smd součástky. Co je nejdůležitější je trafo, páč prach mezi závity.... No, prostě trafo očistím, zkontroluju pod lupoou neporušenost laku, znovu převinu a uložím do DPS. Takhle už mi sloužé elektronika hafo járů. Taková Tesla Bratislava VM 6465 jede dosud jako fík. Hezký večer všem, Silvestr je ještě daleko.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
Walter, meduzkaParada![]() ![]() |
MejzlikM
![]() |
|
To meduzka:A až to tou pistolkou napájíš zpět tak to převaříš v olivovém oleji a prach dá pokoj. Ale musí být panenský extra olivový. No a je vyhráno.![]() ![]() ![]() |
satman15
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 180 |
![]() |
|
Kontrolní otázkaSuper chlapi! Ještě by mě taky zajímalo, co všechno provádíte s ovladačem. Lubrikovat, či nelubrikovat, atd. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 891 |
![]() |
|
@MejzlikMJak sa človek dokáže parádne zabaviť aj na takejto stupidite...![]() Obývak plný elektroniky, vlhkosť stále okolo 70 %, udržiavam zvlhčovačom a svete div sa prach aj tak utieram bežným : https://www.heureka.sk/?h[fraze]=4Home+Antistatick%C3%BD+opra%C5%A1ova%C4%8D+123+cm Raz za čas mikrofázovú utierku navlhčenú s - D Clean Premium screen Clean Ultra Gel 200 ml S-5002 použijem jemne aj na satelitné prijímače a prach sa po aplikácii už usádza minimálne... ![]() No nikdy by ma nenapadlo s takouto otázkou vliesť na fórum Parabola.cz ![]() ![]() ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
@ MejzlikMJa svoj prijímač posielam pravidelne raz za mesiac na víkendový wellnes pobyt, preto je potrebné vlastniť viac prijímačov, aby sa prestriedali ... |
bystrik
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 543 |
![]() |
|
RE: Utírání prachu ze set top boxu@MejzlikM - Já ty menší kousky beru do práce, tam máme pistoli se stlačeným vzduchem. |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 915 |
![]() |
|
@OrHorostrilis do toho vzduchovkou ?![]() Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@bublajsNo jasně![]() |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 915 |
![]() |
|
RE: Utírání prachu ze set top boxuNeuveriteľné koľko sa našlo odborníkov ochotných zadarmo poradiť...![]() |
notna
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 473 |
![]() |
|
RE: Utírání prachu ze set top boxuA niekto spominal ovladac. Nechat ho vzduchotesne zabaleny v igelite. A sa nezaspini. To iste s stb: v ziadnom pripade nedavat dole ochranne folie. Folia sa sice zaspini, ale stb nie. A potom ho nemusite cistit.![]() |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 651 |
![]() |
|
RE: Utírání prachu ze set top boxuno ja ovladac nechavam v puvodnim obalu takze se mi nezaspini jak casem ty hnusne okolo tlacitek a ovladac bez obalu vzdycky nechavam obraceny tlacitkami dolu protoze tak na nej nepada prach, a zadni cast jde utrit snadneji nez pak uchostouchem cistit mezi tlacitkami.jinak jsem si vsiml ze nove prijmace jsou pokryte tak folii ze na prvni pohled ani neni videt ze jsou necim pokryti a domnivam se ze mnoho lidi to nikdy ani nesundava tak aspon nehrozi koroze a poskrabani. |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
RE:Utírání prachu ze set top boxuZa dosavadní můj život mi přišlo,když oprašovat,tak jedině ženský. |
pipiviki
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 54 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |