![]() |
|
Tw.Monob.Inverto - lze 23,5 dle Astry 19,2?Ahoj všem! Vycházel jsem z předpokladu, že po naladění Astry 19,2 se musí programy z A3 23,5 naladit prakticky automaticky.. Ovšem celkem zírám, že tomu asi tak nebude.. Jelikož 19,2 mám v cca 60% signálu a 100% kvalitě (naladilo se vše, co je na týhle družici k mání), ale monoblock 23,5 Astru (skylink)vbc nenaladil.. Jaký jsou zkušenosti? Může bejt Twin Monoblock od Inverta vadnej?? Celý to řeším na TechniSat ISIO S2 s nejnovějším firmware, parabola Fuba 85cm s MultiFeedem. A už mi nějak došly nápady... Napadá někoho něco?? Jsem vděčnej za tip! Díky!! |
dabsurfer
Registrace: 8/2019 Příspěvků: 14 |
![]() |
|
@dabsurferMáš ten monoblok dobře?,proč nedáš naši astru na střed? 19,2 je svářečka![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 787 Galerie: jackino |
![]() |
|
@dabsurferBudeš mít špatně nastavený DisecQ přepínač a pravděpodobně budeš muset pootočit "talířem" horizontálně. Ale to dáš !!!!!![]() |
jiriks
Registrace: 12/2018 Příspěvků: 137 |
![]() |
|
RE: Tw.Monob.Inverto - lze 23,5 dle Astry 19,2...Nezapomen zapnout diseq a urcit pro ktere lnb je co .....!!!! |
Dexerwave
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 567 |
![]() |
|
RE: Tw.Monob.Inverto - lze 23,5 dle Astry 19,2...Máš tam pár nepřesností, monoblock nic neladí, ladí technisat a ladí to, co mu zadáš. Potom bud máš monoblock, který umístíš do držáku na lnb, anebo máš multifeed a to je taková lišta, na kterou uchycuješ jednotlivé lnb /ale ne monoblock, na ten lištu nepotřebuješ/. Monoblock dej pryč, dej tam jednoduché lnb, parabolu nasměruj na 23-ku na nejlepší signál, zafixuj, potom vyměn v držáku lnb za monoblock a nalad 19-ku astru a měl bys to mít.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Tw.Monob.Inverto - lze 23,5 dle Astry 19,2...Předpokladám, že jak se zapíná diseqc monoblock v technisatu víš...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@dabsurferNa monobloku si prvně nalaď Astru 23,5 a pak 19,2.Hlavně dobře nastav diseqc u inverta jsem měl 23,5 na A,a 19,2 B.Někdy to bývá i obráceně. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
RE: Tw.Monob.Inverto - lze 23,5 dle Astry 19,2...Pohled na parabolu s monoblokem z pozice za parabolou - by měla být pravá část monobloku v úchytu a ohnisku a na 23,5E. Levá část mimo ohnisko vlevo, šilhající na 19,2E. Pro nastavení DiseqC jsou jen 2 možnosti, správná je ta, která vykazuje signál na 23,5E i 19,2E. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
Díky za myšlenky,i že jste mě neposlali do pr.Musím jen vysvětlit pár drobností.Zkusil jsem snad všechno možný.. přehazovat v "TeSat" LNB i experimentovat s diseq. A právě v tom je problém. TaSat je dvoutunerovej a potřebuje tedy 2xtotéž. Já teprve ladím, mám signál jenom v tuner 1). Budete se mi asi smát, nevěřil jsem, že je to vbc možný, ale i při přehazování LNB v systémovým menu, se mi astra23,5 nechytá! Ještě jsem ji prostě vbc nenaladil, nijak!!! Při změně sice vykázala signál, ale naladila opět A:19,2.. Před nasazením Fuby tam byl obyč.plech s jedním konvertorem a jako single LNB naladěná 23,5 bez problémů, takže už vážně šílím. Říkám si vzhledem k nadpisu, že už budu na "monobloky" do smrti sr... A možná se vy.. taky na TeSat, protože svoje výrobky dělají evidentně pouze pro německej trh a jejich svět končí všude tam, kde neštěkají německý ovčáci! Používám eng. verzi a překlady jsou příšerný!! Možná vytáhnu nakonec ze skříně předpotopní E2 od GInterstar, kde jel bez problémů poslední funkční Mblok, než odešel kryt z původního Inverta a já koupil tenhle Twin! Po Vánocích kupuju něco levnýho (stačí HD) a hlavně funkčního s E2! Hlavně ať je to pekelně rychlý po systémový stránce - díkes za doporučení! Čekat na restarty v řádu minut rozhodně nehodlám... Děkuju předem všem případnejm přispěvatelům!!![]() |
dabsurfer
Registrace: 8/2019 Příspěvků: 14 |
![]() |
|
RE: Tw.Monob.Inverto - lze 23,5 dle Astry 19,2...jo někdy se nedaří,řídil bych se tím co napsal tukan akorátještě monoblok jednou doprava přidělat a vyzkoušet a pokud nepujde tak doleva upevnit a přepínat a zkoušet.S Linuxem je taky dobrá zábava |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: Tw.Monob.Inverto - lze 23,5 dle Astry 19,2...Není monoblok jeden jako druhý může se lišit osová vzdálenost mezi ozařovači a je nutno nastavit jakýsi kompromis mezi 19.2 a 23.5.Pokud si nejsi jistý,nastav parabolu pomocí single lnb na 23.5 a monoblok jemně dolaď. |
Jirka1963
Registrace: 5/2017 Příspěvků: 84 |
![]() |
|
RE: Tw.Monob.Inverto - lze 23,5 dle Astry 19,2...Není monoblok jako monoblok, jsou pro různé družice, jsou pro různé průměry parabol...Moc to nevypadá, že bys úplně rozuměl tomu, co děláš. Možných problémů může být celá řada, od triviálních až po složité. rady: - přivolej odbornou pomoc nebo - zkus jiný přijímač (abys vyloučil nefunkčnost diseqc) - vyzkoušej svůj přijímač jinde, kde mají diseqc s těmi dvěma družicemi tím aspoň rozdělíš problém, jestli je to chybné nastavení přijímače, nebo chybně instalovaná anténa |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Tw.Monob.Inverto - lze 23,5 dle Astry 19,2...dabsurfer, to zvladnes. Především se podivej na krabici od monoblocku, kde mas jasne napsany verze diseqc pro jakou druzici je tento monoblock. Vetsinou je tam znazornene Astra 23,5E A a Astra 19,2E B od výrobce Inverto. Je ale i verze obracene, kde je Astra 19,2E A a Astra 23,5E B, tu jsem ale většinou v obchodech nevidel od Inverta. Při pohledu za parabolou bude pravy krk LNB monoblocku v objímce drzaku LNB paraboly a levy bude volne, na který bude silhat signal z druzice Astra 19,2E. Musis v menu prijimace konfigurace anteny zvolit v prvním radku A Astru 23,5E a v druhem radku vyberes Astru 19,2E a ulozis a to za predpokladu, ze je spravne zvolena varianta monobloku kterou jsem ti popsal. Další zaklad je spravne natocit parabolu do ohniska pro pravy krk Lnb monoblocku, který bude uchycen v drzaku LNB na parabole. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Tw.Monob.Inverto - lze 23,5 dle Astry 19,2...V menu prijimace konfigurace anteny pod Astrou 23,5E by mel byt TP 12070 H DVB-S, tak podle toho natoc parabolu a dolad na maximalni hodnoty kvality signalu. Ve spodni casti tabulky je radek, kde mas také informaci na ktere druzici ses natocen pokud prijimac zaznamena signal a kvalitu na tomto TP. Musí se ti tam objevit, ze je anténa spravne nesmerovana na Astru 23,5E, pak mas parabou namířenou na spravnou druzici. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
![]() |