![]() |
|
amiko viper t2c - ladění programů čtZdravím, dokázal by mi někdo poradit, jak naladit programy ČT? Po několikatém pokusu se mi podařil upgrade na nejnovější image 6.3. Nějakou náhoudou se mi podařily v pak kanály čt naladit. Ale protože nefungovaly (po změně kanálu na čt bylo pár vteřin černo, pak se chvíli sekal a po pár vteřinách program naběhl; druhý den ale neběžel žádny čt program z multiplexu), snažil jsem se o instalaci další verze... nyní mi to najde vše možné, ale čT vůbec nemohu najít. Zkoušel jsem jak automatické, tak ruční ladění, ale asi mám nastaveny nějaké špatné parametry pro vyhledávaní. Má někdo radu? Moc díky za jakýkoli postřeh. |
lamaxx
Registrace: 12/2019 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: amiko viper t2c - ladění programů čtupravit soubor terrestrial.xml dle skutečných parametrů a poté přes podmenu ladění programů proskenovat. Jinak vůbec neuvádíš své místo příjmu podle něhož by se dalo případně poradit který vysilač hledatzgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: amiko viper t2c - ladění programů čtpravda, to jsem zapomněl - Praha.Přiznám se, že moje znalosti v této oblasti nedosahují takových kvalit. Poradíš pls , kde to xml najdu a jaké parametry by tam tedy měly být? |
lamaxx
![]() |
|
RE: amiko viper t2c - ladění programů čthele pokud o tom nic nevíš je to o ničem, zkontaktuj prodejce, ať Ti dodá funkční soubor, který si v etc/tuxbox pak přepíšeš místo původního, tím se vyhneš při automatickým ladění skenování nesmyslnejch frekvencí někde v Británii nebo na Ukrajině, jinak potom jedině přes hledání signálu zkusit manuálně proladit kanály těch vysilačů z Prahy co si buď myslíš že chytáš nebo je třeba nechytáš jelikož nemáte upravený STAčko, jenže nedáváš podstatný informace stran příjmu těžko radit |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
re: lamaxxUdělej si čistou instalaci OpenATV, ideálně 6.3, ta je stabilní, je tam úvodní průvodce instalací, zvol tuner DVB-T2, nechej tam všechny oblasti jak je defaultně nastaveno v imagi a pak dej prohledat automatem. Vyhledá veškeré programy, které Tvá anténa zachytí. Už jsem dělal, jde to bez problémů.Není třeba dělat zbytečné úpravy v souborech, pokud tomu nerozumíš a ani nemáš přehled o vysílačích v tvé lokalitě. Ono to neví podle mě tak 95% populace, jen pár fandů, profíků a pár bláznů... Ten přijímač není špatný, je samozřejmě pomalý, má to slabý HW, ale je to primárně linux a to holt není pro každého. Není to na víkend, že by ses všechno naučil, co a jak ještě instalovat, atd. Chce to dost času a mít ochotu si nastudovat hodně materiálů okolo. Doporučil bych spíše někoho, kdo tomu rozumí, ale zadarmo ti to těžko někdo bude dělat, to bych se divil. Leda by jsi musel natrefit na dobrého hňupa, ale i takový se možná někde najde. Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 394 |
![]() |
|
RE: amiko viper t2c - ladění programů čtDíky všem za rady!@hogofogo - prodejce jsem kontaktoval s žádosti o radu jako první možnost. je dost neochotny, protože samozřejmě nabízí nastavení jako službu...STA bychom měli mít v domě upravené. @BBS - bohužel tam teď čistou 6.3. mám a stejně to nenašlo. ani na automatiku, ani když jsem ten tuner přenastavil a procházel jednotlivé channely. Našlo tam toho hodně, ale kanály čt mezi nimi nebyly. Dokonce na channel 21, kde by čT mělo vysílat. Buď jsem něco nastavil špatně a nebo tam ten signál je špatný ...nevím. Každopádně jsem s tím bojoval dva dny, 100x flashoval image a z toho se mi tam podařilo dat 2x 6.3 a jednou 6.0. A znovu už to zkoušet nechci, protože mám jen jedny nervy. Žije si to svým životem. Holt to pro mě není. Splňovalo to určité parametry, proto jsem do toho šel, i když se v tom nevyznám.Byl jsem trochu naivní a myslel si, že nastavení bude sice složitější, ale v rámci TV. Nemyslím si, že jsem úplně technický analfabet, ale abych přepisoval xml soubory... to kdybych věděl, tak to nekupuji. Nezbývá mi, než to vrátit... Ještě jednou všem díky. |
lamaxx
![]() |
|
re: lamaxxDěláš někde chybu. ČT multiplex je jednofrekvenční síť a vysílá standardně na 26.kanálu (514 MHz, šířka pásma 8 MHz), ale pokud to máte upravené jinak, budiž. V imagi 6.3 jsem neshledal žádný problém ani u jiných muxů.S tím nastavením, to je jasné, se vůbec nedivím, že chce někdo peníze za nastavení, už jsem měl mj.tu čest s tímto boxem a jelikož je tam slabý HW, trvá instalace poměrně dlouho kde jakého pluginu/doplňku/picon, potažmo si musíš hlídat i paměť boxu, která je malá, jen 256 MB. Ale zase pokud se to zvládne, tak to vše funguje včetně HbbTV. Já jsem si za to vzal litr a příště už bych to za ty peníze nedělal ani náhodou. To nemluvím ani o tom, že pokud tam nedáš nový bootloader, tak se natrápíš jako (nevhodné slovo) s tím. Opakuji, nedivím, že to někdo nechce dělat zadarmo, ta práce s tím opravdu je a nemalá, když to neznáš, jsi v pasti. Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 394 |
![]() |
|
re: lamaxxNo a to je právě ono - ty mluviíš o novém bootloaderu - takovou informaci jsme tady na foru taky našel, tak jsem si ho hend stáhl a zkoušel dát nový image včera s tím - a právě, že nešlo. Nakonec jsem to tam dostal bez něj...prostě jak říkám, přijde mi, že si to žije vlastním životem. Pokaždé zafungovalo něco jiného, nedá se aplikovat stejný postup. Jednou jsem to tam dostal s přepsáním "force" na "noforce"- poprvé tento postup vyšel, pak ixkrát nikoliv, nakonec jsem to tam dostel bez přepsání.Vyzkouším ještě to tvé doporučení na MHZ, ale nevím nevím. I když to rozchodím, tak by mě čekal stejně další boj s hbbtv a nahráváním programů. |
lamaxx
![]() |
|
![]() |