![]() |
|
23,5 jde vám to?Asi hodinu mě nejde Skylink. Hustě a chumelilo, ale parabola je čistá.Sony 42W650
|
broze
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 30 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
RE: 23,5 jde vám to?mne vsetko funguje |
jendo75
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 131 |
![]() |
|
RE: 23,5 jde vám to?17:30 - 19:15 vše OKVU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: 23,5 jde vám to?![]() Sony 42W650
|
broze
![]() |
|
@brozeparabola může být čistá,ale můžeš mít tenkou vrstvu ledu na ní,či na konvertoru a to vidět nemusíš..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 959 |
![]() |
|
RE: 23,5 jde vám to?Skylink nemám ale po mnoha letech mně to také nešlo, parabolu mám 125 na konvertoru byla slabá vrsta sněhu ometl jsem to a šlape. |
hrnek
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 216 |
![]() |
|
RE: 23,5 jde vám to?Tak budu čekat na oblé u. Tady je 0 a k perabole se nedostanu.Sony 42W650
|
broze
![]() |
|
@brozeTo v některých případech můžeš čekat i do jara. Já při větších sněhových nadílkách čístím parabolu od sněhu i 2x za den.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: 23,5 jde vám to?Tu nesnezi! (BA)![]() |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 512 |
![]() |
|
lad na parabole alebo LNBStaci poprepinat stanice a odsledovat si percenta u viacerych stanic ;-). Ak uvidis prilis velky pokles oproti normalnemu signalu, moze to byt tak ako borci spominali a sice pokles signalu vplyvom namrazy alebo tenkej vrstvy ladu. No aj tak si nemyslim, ze by tenka vrstva ladu znizovala signal az tak drasticky (napr. o polovicu). Mozno mas nespravne natocenu parabolu ktora aj za idealnych podmienok ma velmi slaby signal alebo mas utlum signalu v nespravne nakrimpovanych konektoroch alebo nieco v tom zmysle. Nemas moznost vyskusat pripojt na skusku iny prijmac (napr. od suseda, ak niekto funguje tak jak ty na pozicii 23.5E) ? Vrstva snehu ako si pisal nie je badat vobec. No ja by som to na lad hned netipoval. Ved to by musela byt vrstva aspon pol centimetra ladu :) a rovnomerne po celej parabole co sa tiez nestane, nakolko parabola je v takmer vo zvislej polohe a voda nezteka rovnomerne po celej ploche ale ma tendenciu udrziavat sa predovsetkym v dolnej polovici taniera. U rodicov som na parabole nedavno objavil asi 4-5 cm snehovu vrstvu, pricom sa jedna o 85cm parabolu natocenu na 23.5E/19.2E a v pohode fungovala... schvalne som sa bol vtedy pozriet na pokles signalu k prijmacu a aj ked fakt klesol na cca 65-70% tak vsetko fungovalo. Takze mas asi zle nastavenu parabolu. Taktiez tenka vrstvicka ladu ako som vyssie naznacil sa nevytvara vzdy, ale iba za urcitych podmienok mozno raz za 5 rokov, haha, ked teplota paraboly bude pod bodom mrazu a bude na nu padat vlhky a teda relativne teply vzduch resp. snehove vlocke rozohriate slnecnymi lucmi alebo nieco podobne - to sa moze stat ak je naprikald parabola v tieni a stale je teplota tejto paraboly pod bodom mrazu a akoby toho nebolo dost, potom sa musi este nahle (napr. za hodinku) ochladit pocasie, aby sa ta voda zachytila na tanieri a aby zacala ako pomaly odteka, aj zamrzat stale do hrubsiej a hrubsiej vrsvy nez sa teploty vyrovnaju a voda sa prestane viac vytvarat na povrchu paraboly. Taketo situacie nenastavaju takmer nikdy. Jedine pri zle umiestnenej parabole (v tieni za murikom alebo naopak pri zdroji tepla ako je napriklad komin a podobne). Alebo ak sa pocasie meni nahle behom 10 min. z +10 na -10 a nestihnu sa vyrovnavat teploty. Teplota povrchu paraboly by mala mat rovnaku teplotu, ako je aj teplota vzduchu a aby sa nevytvarala voda na jej povrchu a aby postupne neprimrzla resp. "nelepila" sa na nu. Dost filozofovania. Mozno sa dostala voda aj do kontaktov, zamrzla a roztrhol sa konektor :D. |
s3n0
Registrace: 7/2019 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
@A je toBA - to je "balkán" nebo balkón?![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
jamess96V BA keď napadne 0,5 cm snehu a teplota klesne pod -1 stupeň, tak majú šialenú kalamitu a hrozí zastavenie života v celej BA.![]() ![]() ![]() |
vw1vw
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 540 |
![]() |
|
@jamess96No to je přeci Bratislava![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
jamessto lebo migranti co hovoria Blava nevedia ani poriadne zaparkovat a zaradit sa do pruhu.Ked je sneh nevidia ciary. A keby este vedeli ze Blava je vodny tok pri Trnave, to by uz bolo moc chciet od nich ...![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@vw1vw and kapitán korkjo "bľava" - ahááá![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@liquere...migranti![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
jamesseste som zabudol zapinat smerovku ked sa klukati ulica, teda neodbacas nikam, len proste cesta nejde rovno dalej ale trebars je mierna zakruta. To su take specialitky![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
@brozeTo já mám tady asi šotka ,vypíná se mi na vteřinu obraz T2 i sat,alejak naskočí reklama tak je po problému.Kolísá mi tady večer občas napětí 260-245 Voltu.Tak jsem vyměnil to combo a je pokoj.Původní jsem přehrál Ali 1.3.20 a taky je ok a že by mi to ten trpajzlík vysvětlil-TO NÉ![]() ![]() ![]() |
korkoran
![]() |
|
Diskusní vláknoJo ješště v čom:v ami 8265+ |
korkoran
![]() |
|
@liquerea ty si teda paštékar, teda alias trulko čo na dalnici ze trnavy po paštéku pozna len lavy a sem tam aj stredny pruh ? |
kloner
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 211 |
![]() |
|
RE: 23,5 jde vám to?twl hosi, co budete delat az zacne skutecne huste chumelit mi uplne neni jasny.tady je chumelenice , kdyz za hodinu napadne 10 cisel a kdyz za hodku napadne 20, tak to je poradna jizda a to teprv zacnu premejslet, jestli vzit smetak a jit na strechu to omist. jenze to musi splnovat nekolik aspektu. musi to bejt na hranici snih/voda aby to snizilo prijem a musi to jit ze spravnyho smeru, aby to vubec to LNB zasnezilo. zasnezeni paraboly nemusi vubec vadit, protoze pulka paraboly pod snehem neni trabl furt je to jen polovicni prijem (mate rezervu?). pruda je ten snih na LNB, tak s tim neco delejte a furt si nestezujte. tady napada rocne za sezonu 4metry snehu v prumeru a extrem je 6. pak nam pomaha armada. a fakt to treba vubec neresim po celou sezonu. a vam jednou napadne par cm a uz mate problem ??? twl Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@bublajsMoja reč!Síce nebývam v oblasti, kde by bolo sneženie až takto extrémne veľké, ale čo sa týka satelitného príjmu signálu a zasneženej, zľadovatelej paraboly, tak to ani neriešim. Ak takéto niečo nastane, vystačím si z príjmom signálu z terestriálu, prípadne viem vyžiť aj IPTV. Čiže načo očisťovať parabolu? ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 142 |
![]() |
|
@klonerpraveze nie, vysvetlim. Pastekar je tiez vymysleny vyraz migrantmi, lebo hlavne oni nosili a aj nosia z domu pasteky a ine pobalene potraviny, ked sa vracaju ...... samozrejme tak ako ked vidis auto s spz BA alebo BL, ale vela z nich su sluzobne. Samozrejme su aj taki co pises ty. Ale nie v globale. Funguje to asi tak, ze vyse 50% ludi co sa dostanu do konfliktu su su starsi a mladsi migranti, ktori si myslia ze maju pravo toho druheho poucat, ked je tu o 2 roky dlhsie.No a domaci sa smeju......![]() ![]() ![]() ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
bublajs,miriboypamatas obdobie ked zimne gumy neboli povinnost a ludia jazdili? A mozem povedat ze posledne roky, naozaj v nizinach je sneh mozno 10 dni za celu zimu, tento rok este nic. Keby nebol zakon ani si zimne gumy nedam, naco?Ine je to v horach, alebo ked byvas na takom mieste kde este existuje zima so snehom. ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
@liquereNo zimné gumy majú svoj význam aj keď nieje sneh, alebo ľad. Tie zimné gumy majú na síce suchej, ale studenej vozovke oveľa lepšie jazdné vlastnosti, než keby si mal obuté letné. A to je tvrdá realita, pretože sám jazdím dennodenne pracovne autom, t.j. mám to z vlastnej skúsenosti.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 142 |
![]() |
|
miriboyna suchom povrchu je to marketing, ver tomu. Tie zlozky co robia zimnu gumu zimnou robia len meksiu gumovu zmes, nic ine. Ostatne je na dezene. Iank ba neexistovali aj celorocne gumy, ktore servisiy nemaju v laske lebo im beru kseft. Pochopitelne vsetci na tento biznis naviazani budu zdoraznovat ich nevhodnost ......![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
![]() |