Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

příjem Eutelsat 8W svazek mena ČR,SR zkušenosti

Zdravím,
zajímám se v současné době o příjem (možnosti příjmu v ČR,SR) satelitu Eutelsat 8W (svazek MENA!).
V současné době se mi podařilo locknout na této družici pouze tp.12646H, Palsat. Lokalita Morava,Zlínsko
(Prodelin 3,7m polarmount, MTI "0,6db papírová hodnota," Octagon SF 8008..)na hodnotách SNR 5,5db. BER 110 - 130000 v odpoledních hod. do cca.19, 00hod. pravidelně. I tak si myslím, že jsou zde možnosti zlepšení protože.....
Dotaz. Je tato družice mírně inklinující ? Tedy investovat do dodatečného ovládání elevace či výměnu UNI LNB za mechaniku Hirsmman +SMW konvertor (dotáčení SKEW) nebo by zde pro start bylo záhodno zakoupit raději satelitní kartu ( vyjde levnější než obě dvě zmíněné metody) např. TBS 6903 ?
Jsou tyto karty opravdu daleko citlivější na příjem slabých signálů něž nejlepší sat. receivery?!
Aplikovat se dá cokoliv, ale je vždy dobré znát nejlépe postup čím začít.
Děkuji za zkušenosti zúčasněných praktikujících příjem z této družice a ze zkušeností ze sat. kartama.

Jacobek
Registrace: 2/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: příjem Eutelsat 8W svazek mena ČR,SR zkuše...

sem v rachotě....napišu

tonda1
Registrace: 12/2007

@Jirka sat

Přece jen mě to nakonec nedalo a píšu něco i k tobě Jirko protože jsi se mě tak rozepsals. Píšeš něco o tom že na výrobci motoru nezáleží atd. atd. Prosím tě pokud budeš mít zájem něco opravdu více k MOTORůM pro Sat DX a vůbec pozitioning pro DX napiš na stanislav.grech@hotmail.co zde je to na dlouhý lokte.... ( a řek bych s toho co píšeš tak to chce dost dořešit!..... Ta druhá část tvé reakce ( LNB atd.) se mi líbila už více....

Jacobek

@Jacobek

Ahoj..lnb mam invacom a ozařovač mam dělanej,v 88roce sem ho dělal ne laminatku 200...8W..12521dopo 7.7 odpo 8.2db..12645 totež...12604 dopo na hrane 7.2 odpo 7.9db.foto poslu až mě to laskavě povolí.

tonda1
Registrace: 12/2007

@tonda1

Ahoj sorry že se ozývám až teď, někdy to s rodinou ani jinak nejde znáš to. Ty výsledky máš na třímetrovku opravdu solidní (a s přihlédnutím na Invacom obzvlášť dobré) Ozařovač pokud je dobře vyrobený s přihlédnutím na správné F/d může vykazovat lepší výsledky jako kupovaný, tak proč ne. Já ty výsledky mám daleko horší na 3,7m Prodelin.
Na 12645 H se pohybuji někde na hranici loku 5,až 5,5db a večer vůbec. U mě ale ten problém bude i někde jinde.
Mám tak malý pozemek a tolik antén, že už si stíní navzájem. Někdy je musím i natáčet vůči sobě, aby jedna "viděla" přes druhou. Byl jsem včera na střeše omrknout situaci "otevření" pro 3,7m na 8W a opravdu minimálně 0,5 okraj 3,7-čky z pravé strany antény mám stíněný konstrukcí plošiny 2,4m v 7,5 metrech. V létě se budou muset provádět potřebné vyfikundace pro uvolněné ( zaříznutí plošiny asi o 0,6m ve šikmém směru stínění a myslím že by to mělo pomoci. Ono totiž velká anténa má své výhody i nevýhody a chce to opravdu mít bohužel i dost velký prostor pro otevření (není to zrovna prcek 2,4 ka je vedle toho jako prcek "malý bratříček" z mateřské školky...
Až budeš mít ready ty fotoreporty můžeš je poslat třeba i na můj mejl viz výše odkaz pro Jirku. Dík.
Ještě dotaz. Nevyznáš se nebo nemáš někoho známého, kdo se dobře orientuje v TBS kartách? P.Onačila je poměrně daleko a je to na dlouhé lokte. Dík za případný typ.

Jacobek

@Jacobek

Pretože toto vlákno je tu po všetkých tých satelitných kartách, serpo poplatkoch a radách na kúpu Tv po dobrom polroku asi najzaujímavejšie, bolo by škoda ho neživiť aj naďalej. Preto ti dám nejaké otázky:
1. Ako som porozumel z tvojich príspevkov, riešiš tou 3,7m Prodelinkou príjem len v rozsahu 17E až 8W. Prečo? Bývaš v nejakej panelákovej zástavbe?
2. Tá Prodelinka má originál polárny záves alebo bola fix a ty si ten polarmount dorobil sám? Ak ho máš originál, tak správnym nastavením takú krátku dráhu, akú uvádzaš, zvládne tá anténa aj bez pomocného elevačného motora. Ten v takom prípade určite nepotrebuješ.
3. Ak si ho robil sám (ten polarmount), máš ho zhotovený tak, že sa na ňom nastavuje ako polárny uhol stanoviska, tak aj uhol deklinácie?
4. Ten SMW, čo si spomínal, že máš, je SMW Digital type E? To je dobrý LNB, aj keď je síce DRO, no nedostatok absencie stabilizácie LOF cez fázovú slučku (PLL) vynahrádza ostatnými vynikajúcimi parametrami.
5. Hovoríš, že používaš motory Venture Mfg. Co. Koľko palcový je ten tvoj súčasný motor? Je to typ na princípe Ball screw alebo ACME?
6. Ako ten motor (anténu) ovládaš, cez aký pozicionér? Ako tu už spomínal Jirka sat na ovládanie takej antény je veľmi vhodný Titanium ASC 1 Positioner, ktorý teraz už robia aj s USB portom (predtým len s RS-232), zapamätá si 199 (predtým len 99) pozícií, vie ovládať prepínanie pásma 13/18V, čo je však hlavné, dodáva aktuátoru 36V napätie a 5A prúd. A práve pre také veľké paraboly je už potrebný 36 palcový motor a ten potrebuje naozaj veľa "elektriny". Titanium ti je navyše schopné ovládať skew, čo je pri jednopolaritných LNB, ako je aj tebou spomínaný SMW typ E, nevyhnutnosťou.
Ak odpovieš zatiaľ na tieto otázky, tak sa hádam dostaneme s riešením tvojich problémov ďalej. Neskôr asi ku PC kartám, LNB, ich montáži v ohnisku, ovládaniu polarizácie atď.

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

@medecal64

Ahoj,
náhodně jsem dnes jen kontroloval jestli se v mém tématu ještě něco dělo.
Takže nemám s tím problém a většinou nikoho neodmítám, ale na 6 otázek ohledně 3,7m železa se rozhodně nedá vlézt s odpovědí v nějakých 2500 znacích. Buď Ti na něco odpovím a objasním některé ožehavosti a nebo nemá vůbec význam něco nakousnout a nedořešit PODSTATU problému.
Takže jestli budeš mít zájem napiš na výše uvedený mejl adresu ( u Jirka sat s 22.1. (zatím se snažím ještě všem odpovědět.) a tvé dotazy beru v potaz.
Jinak jak píšeš v závěru ... NE "řešení žádného problému až tak nemám " akorát sem tam potřebuji i zjistit jaká je ještě kvalita DX u nás ( názorově ) a vystartuji s nějakým takovým dotazem i u nás ( ostatně tak jak si napsal v úvodu své reakce i ty o zajímavostech jednotlivých dotazů na parabole cz.)
Dnes opravdu na závěr ( mám toho na dnešek ještě dost v řešení...)
PC karty je pro mne ( i když nepopírám její důležitost ale dá se zatím nahradit i schopným měřákem ) tak něco jako jen ne nejdůležitější doplňková dekorace poněvadž rozpočet pro tento rok mám již v rámci DX několikrát přefláknutej ale možná ? závěrem roku .... kdo ví?
Když budeš chtít dej o sobě vědět . Standa

Jacobek

@Jacobek

Dnes jsem jen tak pohl andrewem a ejhle, TP Palsat naskočil..asi tak 5,4 dB..při pohledu na spektrum ale nic moc nadějného..něco je slabé, něco asi zarušené E7W..při chvilce doladím elevaci a uvidím..někdy odpoledne, teď už se to opravdu ztrácí každou minutou..

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

RE: příjem Eutelsat 8W svazek mena ČR,SR zkuše...

https://uloz.to/file/fVdS9HwXgshX/8-w-28032020-png

tady je dnešek po lehké úpravě..lepší to nebude,dokud nezkusím úpravu pro jiné LNB, včil vítězí Ibuprofén s velkým hrdlem..scan je jenom nad high E7W, malá parabolka nestíhá ty fantas(nevhodné slovo)ie mezi east sedmicky a MENA osmičky, to je jak u anglánů na dvojkových astrách, akorát je otázka,jestli úmyslně nebo ne..spíš je to klukům z arabských krajů fuk..že se nám to tu míchá.. :lookaround:

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra