Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Koupě přijímače DVBS2X/DVBT2

Dobrý den,potřebuji poradit s výběrem boxu na příjem satelitu,nejlépe i možnosti příjmu multistreamu+ pozemák dvbt2.Vím,že mne odkážete na Google,ale jde mi o osobní zkušenosti.Jde mi třeba i o možnost naskládat do seznamu a přepínat společně programy z pozemáku i satu (tedy zda-li to vůbec lze).Líbí se mi třeba OCTAGON v té kombo verzi.Díky za reakce ;)

moki
Registrace: 10/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

@sato

Ten tuner z eBay se prodává asi ve 4 verzích HW, takže která bude ta správná :-)

matchboxx
Registrace: 9/2012

RE: Koupě přijímače DVBS2X/DVBT2

Procesor hisilikon... Je to úplně normální u všech digitálních přijímačů, při přepnutí programu proběhne synchronizace obrazu se zvukem, tím dojde buď ke zpomalení obrazu, nebo úplnému zastavení (záleží na firmware, nebo typu přijímače), je to ale otázka 1-2 vteřin.

Fanyn
Registrace: 11/2007

pozri si napr. Amiko Viper 4k Kombo.... R^ :)

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Registrace: 1/2006
Galerie: mat

cryptobox 752

sioga_bs
Registrace: 6/2007

Jak ze dela synchronizaci videa se zvukem? Jako ze PTS/DTS chodi 2 sekundy do budoucnosti vuci PCR? To snad ne...

Ale ano, nektere prijimace na par sekund dekodovani videa po prepnuti zastavi (asi cekaj na I frame, nevim...), ale to je prijemnejsi nez koukat na doslova zpomalenej film - takze to je vec preference, a me se proste u Hisiliconu to zpomalovani nelibi, pusobi to strasne divne, tak jsem na to zajemce upozornil. Treba ten Zgemma H9 Combo je jinak super stroj, takze idealne si zkusit a pripadne vratit.

drhans
Registrace: 12/2009

@drhans

Mám Zgemmu7 aj 9 combo a tebou popisovanej problém nepozoruju na obou mám Open ATV 6.3

slapet
Registrace: 11/2007

H7S bude bez problemu, to neni Hisilicon.
S radosti ale takovej H9 Combo odkoupim za plnou porizovaci cenu + 10 % navic. Ale nejdriv chci video dukaz, ze se pri prepinani muxu na 26. kanale nezpomaluje obraz :)

drhans
Registrace: 12/2009

Ani na Octagonu 8008 v poslední verzi OpenAtv zpomalení nepozoruji, ale je pravda, že na starších verzích to dělalo. Asi se jim to podařilo odladit... ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Qviart LUNIX 4K

Myslím, že požadavky tazatele splňuje také Qviart Lunix 4K.
Osobní zkušenost nemám, ale podrobná recenze je tady na parabole:

https://www.parabola.cz/clanky/6556/qviart-lunix-4k-nejmensi-linuxove-combo-uhd-s-podporou-multistreamu-a-dvb-s2x/

udrzba
Registrace: 3/2010

AB CryptoBox 752HD Combo

Tiež uvažujem o kúpe S2 t2 a najpredávanejší a vynikajúci je AB CryptoBox 752HD Combo

Ivco
Registrace: 11/2006

Podle hesla každá liška chválí svůj ocas, tak proč ne třeba Apebox C2 4K Combo.
Mám ho od vánoc, zadání vyhovuje, do jednoho nebo více favoritních seznamů jdou narovnat pozemák + libovolné dvb-s/s2 stanice, MIS na 5W funguje bezvadně a automaticky.
Trošku slabší citlivost tuneru DVB-S/S2 zdá se mi, ale např. na Nymbursku na 80tce v ohnisku na 5W běží všechno, dokonce i ten zde nedávno zmiňovaný TP 12543 H jde na 72% teploměr kvalita :-) a zcela bez problémů.
Vůbec jsem prakticky přechod na druhou družici nepoznal, akorát že zmizeli někteří Italové, ale Francouzi +-stejné.
Tuner DVB-T2 je naproti tomu vynikající IMHO (citlivost i kvalita).
A dálkáč žádná sláva, tlačítka bída, občas nesepnou, občas dvakrát, no ale za dva tis. co můžu chtít.

lkfreak
Registrace: 9/2009

HITUBE 4K UHD combo S2/T2/C

kristian1
Registrace: 7/2016

Děkuji všem. R^ ;)

moki
Registrace: 10/2009

Já mám VU+ Uno 4K + externí USB VU+ Turbo Tuner (DVB-T2/C). Je to trochu pomalejší než interní tuner, ale obraz i zvuk v pohodě. Samotný přijímač jsem sehnal v eshopu nový za 3.900,- ve výprodeji. Jinak stál o cca 3.000,- víc. Má to CI slot, hlavně gigabitovou linku, což ocením při práci s daty na NAS (např. vystřihování reklamy). Tento model podporuje i přehrávání AVI, což spousta jiných modelů stejného výrobce neumí.

@FANIN: Mě se povedlo cca půl roku potom, co VU+ Turbo přestali vyrábět, koupit ho second hand od někoho, kdo se ho potřeboval zbavit. Funguje bezvadně (VU+ Uno 4K), ale narazil jsem na problém. Používám ho na DVB-C od UPC a neumí to aktualizovat zápisy na kartě, takže cca po měsíci vždycky tma. Musím vyndat CAM i s kartou a vrazit to do TV. Tam popřepínat programy. Kódy se načtou a na měsíc mám vystaráno. U interních tunerů to nedělá, jen u tohoto externího USB. DVB-T2 tam funguje dobře.

OrHoro
Registrace: 4/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra