![]() |
|
nový merákAhojte,Promax Ranger HD je na pokraji smrti a treba niečo nové. Keďže vo firme je promax už pomaly štvrťstoročie, hneď padá voľba na Promax Neo+ ale chcel som sa popýtať, či nemá niekto nápad na nejakého konkurenta? Pozeral som na napr. KWS 106 ale nikdy som to nemal v ruke a cenovo bude asi tiež o niečo vyššie? Dik za názory.. |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
RE: nový merákTaky váhám mezi Promax Neo+ a Televes Mosaiq6. Zatím jsem se nerozhodl, snažím se nejprve oba vyzkoušet, což není úplně jednoduché.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: nový merákmosaiq je ale len pre rovné strechy :-D |
noces
![]() |
|
RE: nový merákTo mi nevadí. 99,9% času stráví na rovině.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Každý měřák, stojící nad 40 kilo je teoreticky škoda brát na střechu. Měl jsem možnost všechny jmenované měřící přístroje vyzkoušet. Bouhužel, vývojáři měřáků nejsou dostatečnými praktiky a žádný z nich není dotažený. Každopádně doporučuji se zamyslet nad tím, jak ukazuje wobler, a jak SDR (Spektrum a MBC).https://dvbt2.webnode.cz/l/televes-mosaiq-6-vs-rover-hd-tab7-evo/ Byť rozdíl mezi SDR Mozajku a SDR Promaxu také zaznamenáte. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
@mirasatDěkuji za odkaz. Já už jsem to naznačil, že na střeše bude zcela výjimečně. Nicméně je potřeba, aby byl co nejlépe vybavený i pro nastavení antén.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: nový merákJá používám uvedený "starý" Rover a jsem spokojen. Nové v jeho cenové relaci a vysší nevím, jak na tom jsou.Je neuvěřitelné, že když máte v ruce Promax za 200 kilo, jsou na displeji takové kombinace barev, že se nestačíte divit. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
@mirasatA k čemu tedy ty měřáky jsou než k tahání po střechách a půdách. Jenom jednou jsem udělal chybu a koupil měřák za cca 30K a je do dnes jako nový i když je cca 10 let starý. Pokud se k přístroji chovám slušně, tak při denním používání - tahání po střechách vydrží cca 5-6 let a za tu dobu se musí bohatě zaplatit a kultura a kvalita práce je někde jinde než s nějakým pípátkem. |
petr71
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
@petr71No, když to v sobě přelomíš, můžeš si vzít na střechu třeba měřák za půl míče.Já mám rozumnej kompromis, hladina 80 tisíc se slušnými parametry a schopnostmi + na střechu s ním. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: nový merákVlastně ještě jedna věc. Bez ohledu na cenu. Měřící přístroj musí být od výrobce pro práci na střeše dobře vymyšlen (vyvážen, ochráněn). Musí se nechat ovládat třeba i v rukavicích. Je spousta detailů. Jde o celkový koncept, ve kterém nesmí být nic zanedbáno. A to je problém. Mozajkovec je vyloženě stolní hračka s ............. spektrákem. Promax je na svou cenu nedotaženej. KWS už moc velkej a bohužel některý ("jednoduchý") sw změny pro dotažení terestrické části stále nikde.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
Televes Mosaiq6Dlouho jsem vybíral pak jsem nakonec koupil Televes Mosaiq6. Jsem s ním vcelku spokojen, má i nějaké mouchy na kterých se pracuje. Má ale také VNC a možnost to spojit s telefonem a plně nastavovat z telefonu popř. na vzdálenou plochu odkudkoliv. Má to sice horší wifi, ale už několikrát jsem použil k nastavení antény, kdy jsem byl na stožáru s telefonem připojeným přes wifi na Mosaiq6. Ukládání měření je možno přímo v přístroji a export přes web do počítače. Je sice větší, ale velmi přehledný při měření. Spektrum, Mer(Carrier), Echa, výkon,šum,Mer,LM,LDPCBER,BCHber vše najednou a celkem svižně. |
Badatel
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 196 |
![]() |
|
RE: nový merákCo člověk to názor. Tím rozhodně nehejtuji systém vzdálené plochy.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: nový merákParabola by měla udělat anketu, kdo jaký měřák používá a jak je spokojen.Já: KWS Varos 106 a spokojenej jsem, ale fabrika KWS je v podstatě mrtvá, když chcete nový měřák, čekáte jako na škodovku za komančů. Poslal jsem jim dva dlouhé maily v němčině, co jim chodí blbě a co by měli zlepšit a skoro rok nejsou schopni nic udělat. V tomto ohledu firma Televes funguje super, ale jejich Mosaiq je opravdu měřák do vonavého prostředí. Promax resp jejich prodejci jsou padlí na hlavu, ceny absolutně neadekvátní tomu, co nabízí. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: nový merákJá jsem už od dob analogu používal Kathreiny. První dva ještě s CRT obrazovkou (radost tahat na střechu) potom 2x msk25 (paráda) a skončil jsem u MSK 125, který byl velkým zklamáním. Nyní používám Alcad FSM 530 (spokojenost) a pokukuji právě po tom Mosaiq6. |
petr71
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
BadatelNepotkali jsme se nedávno v Mikrokomu?On Air!
|
Saxon
![]() |
|
MirasatTy ale nemáš starý Rover, ty máš nejlepší Rover, který Rover za posledních deset let dal na trh. Poměr cena/výkon.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: nový merákTakže aké je riešenie na merak okolo 3-3.5 tisic? Nejak mi z toho nič nevychádza![]() Mosaiq veľký a drahší, kws polomrtvy (a drahší). Promax ak je taký prepaleny cenou tak to už radšej možno obyčajný H30 Flex (evolution). Čo nejaký Rover? ![]() |
noces
![]() |
|
NocesJe otázka, co, jak a kolik toho děláš. KWS Varos 106 je vynikající přístroj, ale k dokonalosti mu pár věcí chybí. S tím jsem si ho i kupoval. On není polomrtvý a fabrika je neschopná. Podle mě jí čeká prodej. H30 Evolution vypadá zajímavě, čekám na něj, chtěl bych si ho vyzkoušet a koupím si ho.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: nový merákLoni jsem absoloval výběrko. Promax Ranger Neo, Mosaiq6 a KWS Varos 106. Všechny jsem měl pár hodin v ruce. Vybral jsem si KWS, dnes bych volil stejně.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonNa dennej báze STA, dvb-t dvb-s... |
noces
![]() |
|
@SaxonTím jsem myslel, že se nejedná o aktuální model, či novinku.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: nový merákTak běž do KWS, budeš velmi produktivní, na údaje se můžeš spolehnout, je to měřák vyloženě na profesionální práci. Ale nečekej ultrarychlý spektrák typu SDR. Rychlost spektráku je jeho největší slabina. Zvykl jsem si na jiný postup prací, neměnil bych.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
MirasatSoučasné novinky jsou proti tvému bídné:) Ale to sám dobře víš:))On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@nocesIdeální by bylo uspořádání soukromého veletrhu (malotrhu). Tam si vše osahat. Ale ta práce, dostat všechny relevantní přístroje pod jednu střechu...Není nad osahání.A ještě k funkcím. Když se budou měřáky mezi sebou mírně rozcházet v hodnotách parametrů (v dB), mě osobně to vadit nebude. Kór, když to bude věc za 30k. Zato budu chtít, když výrobce namontuje funkci ,,Echo,, do čehokoliv, aby dobře fungovala. Aby ukázala správně kilometry a abych věděl že 15 dB v rozdílu impulsů je fakt 15 a ne 25dB. Když namontuje spektrák, tak ať použitelně funguje. Zde bych už prostě tolerantní nebyl. K čemu mi je v Mozajku MBC, když v něm nevidím propady ? Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: nový merákPřesně tak.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@Saxonloni v lednu jsme objednávali funglovku golfa a vyzvedávali ho koncem července, holt na něco se fakt čeká jak za komančů :), ale to jen tak OT.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |