![]() |
|
DM920 UHD VS VU+DUO2 test kvality obrazuAhoj, tak po dlouhe dobe se mi dostal do ruky Dreambox. Rikal jsem si, musim ho vyzkouset. Presel jsem na znacku VU+ a zajimalo me srovnani ohledne kvality obraz, ktere je docela propirane.Zjisteni: VU+ objektivne ostrejsi a detailnejsi obraz DM- jiny barevny nadech, obraz rozostreny Testoval jsem na mem oblibenem OpenPLI ve verzi 7.2 defaultni nastaveni, bez pluginu Video, aby byly stejne podminky. Na cem jsem testoval: TV Samsung Plasma PS51D530 Skylink Programy CT a jine pripojeno stejnymi HDMI kabely Oba vstupy nastaveny totozne (pro jistotu jsem i prehazoval mezi vstupy) Potvrzeno i tzv. slepymi testy. Zkusil jsem i original IMG Dreambox OS experimental -vysledek stejny. Jinak podle me je nejlepsi FW originalni, s pluginem BP co jsem ocenil, je super rychle HBBTV, prijimac je opravdu svizny, zadne zaseky. Kazdy FW ma bohuzel svoje mouchy, me se na Gemini nepodaril rozjet fastscan (plugin pro OE2.5 neexistuje) a L4L mi take nefunguje ani HDMI IN... Jeste tu mam Vu+ uno4KSE tak to muzu porovnat s nim... Takze DM posledni pekny obraz asi DM800SE. |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
@tukanZvažuji koupi levnějšího Linux comba pro známého a po pravdě jste mě vyvedl z jistoty.Původně jsem chtěl Zgemu H9 Combo DVB-S2/T2/C 4K,k tomu ssd disk.Nezkušel jste jiný disk?DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 074 |
![]() |
|
lz405Disk byl v pohodě, zkoušel jsem i jinej, bud napájení, nebo data kabel, myslím konektory na desce špatný, jelikož ten data konektor na desce prasknul / i tak by měl fungovat/, tak se mi to nechce reklamovat a prasárnu se zabalením a vrácením zboží, absolvovat nechci. Přístroj žádný disk "vnitřně" prostě neviděl. Přes usb v pohodě. Vybral bych raději octagon, ale ten nemá čtečku karet. Jinak přístroj rychlý, obraz výborný, za ty peníze moc dobrý...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@tukanDěkuji za odpověď.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 074 |
![]() |
|
@ivan and @ samorostKdyby sis to alespon precetl a pak se vyjadroval. Do DM jsem daval i posledni oficialni img. K tomu youtubu se nebudu ani vyjadrovat. Podle sebe soudim tebe :D Mel jsem prvni DM7000S z Nemecka, navody zadne... ale to tys jeste nevedel o DMM predpokladam ...HDMI kabel verze 1.4 ale to je stejne jedno, co Vam to rekne? Tak se pochlubte, ktery FW je nejlepsi? Budete zase vychvalovat svoje:))) Pokud nekdo potrebuje razitko, klidne ho tam dam, nemam s tim problem:)))) @samorost presne tak, rozdily jsou a jak je videt, nekterym je to uplne jedno:) |
Hypnos
![]() |
|
@HypnosChlapec moj lubezny, ja som s DM zacinal v 2003 z 5060kou ako vysla na nemecky trh a potom hned v tom istom roku 7000ka a presiel mi postupne rukami okrem 820ky kazdy jeden model (aj predrazena 8000ku ked vysla v 2009 a stala ma 1000€) az po aktualny One,ty tarajko. Ty si mal v ruke leda tak prd, ale to je jedno kedze o tom si nikdy a ani teraz nemas ani potuchy.FW by si chcel vediet. Nech sa paci, obrazovo je podla mna najlepsi Live X firmware od reDREAMu o ktorom ty netusis ani nesnivas a ktory je tvrdo komercny (plateny) a na novsie modely ako 8000ka aj tak nieje pre takych trubcov ako si ty oficialne zohnatelny. A teraz mozes dalej tarat o veciach o ktorych nemas ani sajn. ![]() |
ivan
Registrace: 8/2017 Příspěvků: 498 |
![]() |
|
RE: DM920 UHD VS VU+DUO2 test kvality obrazuTiež mi DM7000S slúži doteraz spolu s ostatnými Dreamami ktoré mám vo svojom vozovom parku a vyskúšal som v nich veru pekné množstvo rôznych image... No priznávam bez mučenia, ani jeden image som do boxu neinštaloval z dôvodu lepšej, alebo horšej kvality obrazu, vždy to bolo o komforte ovládania... Všetko je to a vždy bude o individuálnom nastavení a pocite... Obrazovku TV som si dokázal kalibrovať vždy najprv ako prvú, aj keď bez sondy, len pomocou osvedčených tabuliek a podľa mojich osobných preferencií a následne si podobným spôsobom upravujem aj box... Už analógové boxy ktoré mám z nostalgie odložené v dielni potrebovali skôr väčšiu parabolu a kvalitnejší konvertor, aj keď v tej dobe software hral tiež dôležitú rolu... Teraz v ére UHD TV a UHD boxov je to v prvom rade skôr o dodržaní celého kvalitného reťazca a nastavení jednotlivých komponentov, od paraboly až po káble nevynímajúc, podobne ako pri HiFi, ako len o nejakom image v samotnom boxe... Preto si myslím, že tieto žabomyšie vojny nemajú žiadnu hodnotu ani opodstatnenie ...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
Názor není žabomyší válkaPokud čteme recenze nových přijímačů na trhu zde na Parabole, jsou všechny chváleny až na malé věcné připomínky. Podle toho by všechny přijímače poskytovaly kvalitní obraz.Skutečnost je jiná. Přijímače se liší co do kvality obrazu. Kvalitou zde rozumím především ostrost, prokreslené odstíny na celé ploše, vyváženost barev tak, aby nebyl převládající odstín, výrazný, ale nepřehnaný kontrast odpovídající realitě. Domnívám se, že pomocí SW nelze změnit HW, který je konstrukčně dán procesorem. Řada různých přijímačů má stejný procesor, jejich kvalita obrazu je podobné úrovně a nemůže být lepší. Věřím tomu, že jsou zde experti na SW. Bylo by fajn, kdyby zveřejnili tabulku přijímače, například DM 920 a uvedli všechny možné Image a k tomu kvalitu obrazu v Image dosaženou. Samozřejmě, že půjde o subjektivní názor, nicméně nškdo jiný se vyjádří za sebe třeba jinak. Zdejší fórum je od toho, abychom si názory vyměňovali. Kastování na SW experty a ty (nevhodné slovo)y ostatní sice lze zavést, ale k ničemu užitečnému nepovede. Měl jsem mnoho let plasmy. Nyní jsem na LED, "obyčejné LED" a obraz je lepší, než byl na plasmě. Je ostřejší a má více barevných odstínů. Většina dnešních přijímačů podá HD vysílání velmi slušně. Bohužel existují stále SD stanice a ještě dlouho budou. Pro mne má význam, když jsou i SD slušné. V tom směru mne DM 920 totálně zklamalo. Nechám se ale poučit, který SW ..... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
@samorostPokud máš DM920 tak by jsi mohl s testováním image začít a podělit se s námi.Proč to chceš po jiných? |
jiriN
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 210 |
![]() |
|
@Manetoto nie je o nejakych vojnach. To len tu chlapec sa naucil nahravat firmware do boxu a hned sa hra na odbornika a pritom nevie ani zakladne veci ako je praca s dreamboxeditom, ako si prenesie settings z VU do DM, ci vytvorenie Favoritnej skupiny v boxe.Tu je velky odbornik na DM, plna huba zvastov a na vedlajsom ciernom fore zobre o rady ako nato. Ako pravil Hamlet, "Být či nebýt, to je oč tu běží". ![]() |
ivan
![]() |
|
Protože to dávno mají za sebou,DM 920 opustil můj domov.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: DM920 UHD VS VU+DUO2 test kvality obrazuA este davno predtym to bol cerebrum. |
ivan
![]() |
|
@ivoAsi mas na mysli Rudream, Redream neznam:))))) |
Hypnos
![]() |
|
@Hypnosjaaj chlapec nasiel preklep v nazve a teraz je frajer a pritom ani netusil a netusi ze nieco ako ruDREAM existuje. To kvoli tomu ti to tak trvalo ze si mi pisal s placom tu sukromnu spravu ?![]() |
ivan
![]() |
|
RE: DM920 UHD VS VU+DUO2 test kvality obrazuKaždý sat. fanda ktorý vlastnil DM7000 musel prísť do styku s rudreamom. |
plynux
Registrace: 1/2019 Příspěvků: 36 |
![]() |
|
@plynuxneber to nejak zle ale ty si prisiel do stytku leda tak zo svojou dlanou ako z nejakou 7000kou a z ruDREAMom uz toboz nie.Pokial som ho nespomenul ani si o nom nesnival. Podobne ako ti nic nevravy Zeus, Zombi ci Hydra.![]() |
ivan
![]() |
|
@HypnosStupil si zarytým dreamboxákom na "kurie oko" a ide ich rozhodiť od zlosti.GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
rudreamna dm 7000s vedel nahrávať aj do mp4 formátu .ostatné image to nevedeli . no , to boli iné časy a E1 .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
RE: DM920 UHD VS VU+DUO2 test kvality obrazuNa to, ako sú tu na parabole tie recenzie povrchné a skôr ich existencia je iba kvôli reklame, tak debata o kvalite obrazu je už len na smiech. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 035 |
![]() |
|
@ivanIvan nehral si ty náhodou v Mrázikovy?Tak mi to pripadá. Pokiaľ si firmware nenapísal alebo sa na ňom nepodieľal,tak vieš koho tu môžeš ohurovať. Howgh https://imgur.com/a/rKB04Xr |
plynux
Registrace: 1/2019 Příspěvků: 36 |
![]() |
|
@plynuxZe si teraz akoze najdes niekde odkaz na stary image neznamena, ze si o nom niekedy co lem tusil.A ty si urcite bol v tom Mrazikovi hlupa baba jaga ktoru ivanuska ucil ako sa sada na lopatu. ![]() |
ivan
![]() |
|
@HypnosOpět přeměřování pindíků...![]() |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
![]() |