Quantcast

Jiří Janeček představil radním stav restrukturalizace ČT

| redakce | tisk

Generální ředitel Jiří Janeček dnes na pracovním setkání seznámil členy Rady České televize s aktuálním stavem probíhající restrukturalizace televize veřejné služby. V jejím rámci také oznámil první personální změny na strategických postech.

Členové Rady České televize si v rámci pracovního setkání vyslechli postupně manažery pověřené přípravou koncepcí jednotlivých programových okruhů: Radana Dolejše - ČT1, Kateřinu Fričovou - ČT2, Milana Fridricha - ČT24, Jiřího Ponikelského - ČT4.

Vedoucí restrukturalizace ČT Pavel Hanuš společně s generálním ředitelem představili radním základní obrysy budoucí podoby rozvoje České televize. Jiří Janeček zdůraznil, že hlavním důvodem restrukturalizace nejsou ekonomické aspekty, ale snaha přizpůsobit program novým trendům na prudce se rozvíjejícím mediálním trhu. „Program a jeho kvalita je to, co nám musí udržet stávající diváky a přivést další,“ říká generální ředitel ČT Jiří Janeček. Členové rady ČT v následující diskusi velmi ocenili předloženou koncepci. „Ten materiál splňuje mé nejoptimističtější představy,“ řekl například radní Milan Uhde. Jeho kolega Jaroslav Dědič označil materiál za velkou naději pro televizi veřejné služby. „Pamatuji si v roce 2001 Českou televizi jako zkostnatělou a do sebe zahleděnou nereformovatelnou instituci. Tahle koncepce je velmi ambiciózní a odvážná a dává velkou naději, že tato televize může být konkurenceschopná,“ dodal Dědič.

Generální ředitel Jiří Janeček oznámil první personální změny na strategických postech. K 31. srpnu 2010 opouští Českou televizi programová ředitelka a manažerka přípravy ČT2 Kateřina Fričová. Všechny programy prozatím povede Kristina Taberyová a pokračování přípravy nové podoby ČT2 převezme tandem Jan Mrzena (i nadále personální ředitel) a nová posila Vlastimil Ježek, který působil v minulosti mimo jiné jako ředitel Českého rozhlasu nebo Národní knihovny. K 1. srpnu přechází Milan Fridrich na jeden z klíčových postů v ČT. Stane se výkonným ředitelem nových médií. Na postu ředitele ČT24 Fridricha vystřídá dosavadní vedoucí kanceláře generálního ředitele ČT a někdejší zpravodaj v USA Roman Bradáč.

Tým Jiřího Janečka doplní Radek Žádník, který bude pověřen přípravou funkce budoucího ředitele programových okruhů. Definitivní podobu včetně personálního obsazení dostane většina funkcí k 1. lednu 2011. Do té doby budou všichni manažeři připravovat koncepce svých projektů.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články