Quantcast

Astra představila specifikaci pro 3D satelitní vysílání

| redakce | tisk

Lucemburský satelitní operátor SES Astra oznámil novou iniciativu pro zavádění trojrozměrného televizního vysílání v Evropě. Součástí iniciativy je společné porozumění minimální technické specifikace pro zavedení 3D televize a vysílání.

Tato iniciativa je podporována SES Astra a významnými evropskými subjekty televizního vysílání, včetně veřejnoprávních a soukromých televizních kanálů, jakož i zástupci průmyslu spotřební elektroniky.

Satelitní 3D přenosy budou využívat buď side-by-side (pro 1080i) nebo top-bottom (pro rozlišení 720p) formát, které jsou v souladu se stávajcími HD set top boxy. Side-by-side a to-bottom jsou dva formáty pro trojrozměrné satelitní vysílání (3DTV), kdy budou dva obrazy uspořádány buď horizontálně nebo vertikálně v jednom frame. Součástí dodávky dvou různých obrazů pro levé a pravé oko je nezbytné pro vytvoření 3D stereoskopického zážitku pro diváka. Nekódované 3D služby budou signalizovat pomocí mechanismů definovaných v aktualizovaném DVB standardu, který umožní automatické přepínání displeje ze 2D na 3D a ze 3D na 2D vysílání.





Reklama




Vybrané články