Quantcast

Slovensko bez Trojky. Skončí i Rádio_FM

| redakce | tisk

Výrazné změny čekají v následujících měsících slovenské veřejnoprávní média - Slovenskou televizi (STV) a Slovenský rozhlas (SRo). Tamní ministr kultury Daniel Krajcer plánuje obě média spojit do jedné instituce SRTV (Slovenský rozhlas a televize).

Radikální změna má přijít již 1.1.2011.

O připravovaných změnách již server parabola.cz referoval. Podle dostupných informací, které přinesl web RadioTV.cz, čeká redukce počtu programů STV i SRo. Slovenská televize místo původně plánovaných čtyř programů bude poskytovat jen dva programy. Znamená to, že sportovní kanál Trojka skončí. Sportovní přenosy se přesunou na Dvojku. Čtvrtý program mít STV nebude.

Zatím není jasné, jak bude vyřešen tzv. veřejnoprávní multiplex. Očekává se, že i ten bude součástí legislativních změn. STV podepsala smlouvu se společností Towercom na 15 let na provozování veřejnoprávního multiplexu.

Ze šesti stanic Slovenského rozhlasu zůstanou čtyři. Zaniknout mají SRo 4 - Rádio_FM s hudebním programem menšinových žánrů a alternativní kulturou. Z úsporných důvodů skončí i cizojazyčné vysílání do zahraničí Rádio Slovakia International.

zdroj: RadioTV





Reklama




Vybrané články