Quantcast

Tom Hanks moderátorem dokumentu NGC Vražda prezidenta Lincolna

| redakce | tisk

Prezident National Geographic Channel Howard T. Owens oznámil, že se herec, producent, spisovatel a režisér Tom Hanks bude podílet na vzniku dvouhodinového speciálu připravovaného pod názvem Vražda prezidenta Lincolna (orig. Killing Lincoln), který se natáčí v produkčním studio Scott Free Productions sourozenců Ridleyho a Tonyho Scottových.

Dvojnásobný držitel cen Americké filmové akademie Tom Hanks se proslavil svými rolemi ve snímcích mj. Zachraňte vojína Ryana, Forest Gump, Apollo 13, Zelená míle a Šifra mistra Leonarda. Nyní se představí v roli moderátora, vypravěče a komentátora historických událostí.

Hanks se tak stane členem natáčecího štábu kolem režiséra Adriana Moata (Gettysburg), cenou Emmy vyznamenaného scénáristy a výkonného producenta Erika Jendresena (Bratrstvo neohrožených) a producenta Marka Herzoga (Gettysburg). Snímek vzniká na základě bestselleru Billa O´Reillyho a Martina Dugarda Killing Lincoln: The Shocking Assassination that Changed America Forever.

Historický thriller propojuje hrané sekvence s nejmodernější počítačovou grafikou, a to způsobem typickým pro bratry Scottovy. Stranou nezůstanou ani vzácné materiály z historických archivů. V úloze Abrahama Lincolna se představí Billy Campbell, postavy Johna Wilkese Bootha se ujme Jesse Johnson a jako Mary Todd Lincolnovou uvidíme Geraldine Hughesovou. Graham Beckel se stane Edwinem Stantonem, jenž byl za Lincolnovy vlády ministrem války, a Shawn Pyfrom vykreslí vojína Johna W. Nicholse.

Zabití prezidenta Abrahama Lincolna není neznámou událostí, ale přesto stále nevíme vše“, říká Hanks. „Hloubka intrik, zrod spiknutí a naprosté odhalení přirozenosti člověka je nadčasové. Je až neuvěřitelné, že tato klíčová tragédie našich dějin je často popisována jen několika větami. Vražda prezidenta Lincolna není jen úryvkem našich dějin, je to rozcestí a ukazatel naší povahy tehdy, dnes a navždy.“

Je úžasné mít někoho jako je Tom na place. Miluje historii a je neuvěřitelně dobrý vypravěč. Je skvělé, že se zapojil do tohoto projektu National Geographic Channel. Jistě přinese další vzrušení i rovnováhu do příběhu jedné z nejznámějších událostí, který nyní předkládáme moderním divákům“, říká prezident NGC Owens.

Jen Hanks zvládne dodat tu jedinečnou rovnováhu i dynamiku potřebnou ke zfilmování jednoho z nejdůležitějších určujících okamžiků americké historie“, dodává Ridley Scott. „Jeho mistrovství je nepřehlédnutelné. Diváci budou unešení.“

Snímek se objeví na obrazovkách NGC celosvětově v první polovině roku 2013 a bude vysílán do 440 milionů domácností ve 171 zemích a 38 jazycích.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články