Quantcast

Český rozhlas uvítal dvoutisícího návštěvníka

| redakce | tiskobrázek k článku: Český rozhlas uvítal dvoutisícího návštěvníka

Možnosti podívat se do Českého rozhlasu na exkurzi využilo v letošním roce již více než 2000 posluchačů. Dvoutisícím návštěvníkem se ve čtvrtek 12. prosince stala dvanáctiletá Oresta F. z 6. třídy základní školy v Náchodě.

Velice mě těší velký zájem školáků a studentů o prohlídku Českého rozhlasu. Pevně věřím, že z nich rostou nové generace našich věrných posluchačů“, řekl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan, který celou třídu přijal ve své pracovně.

Tato skupina návštěvníků byla v letošním roce poslední. Další exkurze jsou plánovány opět v lednu příštího roku. Přihlásit se na ně mohou jakékoliv skupiny osob (školy, pracovní kolektivy, zájmové organizace i rodiny) prostřednictvím formuláře na webových stránkách Českého rozhlasu v sekci O rozhlase. Při prohlídce se návštěvníci seznámí s historií rozhlasového vysílání, podívají se do rozhlasového studia, prohlédnou si Studiový dům i historickou budovu rozhlasu na Vinohradské 12 a vyslechnou výklad s celou řadou zajímavostí.

Kromě těchto exkurzí Český rozhlas nabízí každoročně Den otevřených dveří, při kterém se pravidelně do budovy podívá několik stovek návštěvníků. V roce 2014 přivítáme všechny zájemce o prohlídku Českého rozhlasu v sobotu 17. května. Podrobnosti budou včas zveřejněny na webových stránkách www.rozhlas.cz/informace.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články