Quantcast

Sony získala 16 kanálů CSC ve Velké Británii

| redakce | tisk

Společnost Sony Pictures Television (SPT) dosáhla dohody o převzetí CSC Media Group ve Velké Británii. Podle dohody SPT bude vlastnit a vysílat 16 televizních stanic financovaných z reklamy.

Dokončení transakce podléhá schválení regulačními úřady.

Dohoda byla uzavřena mezi SPT Networks a firmou private equity Veronis Suhler Stevenson, majoritním akcionářem v CSC Media Group. SPT ve společnosti získala 100 procentního podíl.

SPT vstoupila na britský trh v roce 2011 s jedním televizním kanálem - Sony Entertainment Television a nyní provozuje 9 stanic, z toho jsou 2 FTA ve Freeview.

Stanice SPT oslovují více než 20 milionů diváků měsíčně. V portfoliu jsou stanice Sony Entertainment Television, Sony Movie Channel, Movies 4 Men a Movie Mix. Nyní se rozšíří o programy Tiny Pop, Pop, Popgirl, Kix, True Movies 1, True Movies 2, True Entertainment, True Drama, Chart Show TV, Flava, The Vault, Bliss, Chart Show Dance, Scuzz a Starz. Kromě toho dohoda rozšiřuje rozsah SPT v DVB-T ze 2 na 4 programy.

Kanály CSC se vysílají také v Irsku a v subsaharské Africe.

CSC je jednou z největších britských nezávislých vysílacích skupin v segmentu kabelové a satelitní televize. V portfoliu provozovatele jsou dětské, hudební, filmové a zábavní programy. CSC byla založena v roce 2007.

Sony Pictures Television je společnost vlastněná Sony Pictures Entertainment a je jedním z předních poskytovatelů obsahu v televizním průmyslu. Portfolio SPT po celém světě obsahuje 126 kanálů, které se vysílá ve 168 zemích a dosahem do více než 980 milionů domácností po celém světě.

zdroj: Sony, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články