Quantcast

Regionální síť 7 / MPX1a se rozšíří o 6 nových vysílačů

| redakce | tisk

Programy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD budou dostupné většímu počtu diváků digitálního terestrického vysílání (DVB-T). Česká televize (ČT) dokončuje jednání o rozšíření pokrytí o 6 nových lokalit.

Společnost Progress Digital, provozovatel Regionální sítě 7 s částí kapacity vyhrazené pro multiplex 1a, začátkem května vrátila ČTÚ oprávnění na provoz tří vysílačů pro tuto vysílací síť. Šlo o vysílače Hradec Králové - Chlum (K21), Ústí nad Orlicí (K21) a Děčín - Chlum (K21).

"Rozšiřování pokrytí RS7/MPX1a ukončeno není," upozornila web parabola.cz Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize.

"Česká televize signálové pokrytí v rámci sítě MUX 1a rozšíří o další lokality a zlepší tak dostupnost HD programů. Jednání s poskytovatelem služby v rámci sítě RS 7 o spuštění dalších dokrývačů jsou již v závěrečné fázi," dodala mluvčí ČT Alžběta Plívová.

O jaké konkrétní lokality půjde je ale předmětem probíhajících vyjednávání se společností Progress Digital. "Finalizujeme jednání o spuštění vysílání v rámci MUX 1a z dalších šesti lokalit, konkrétní lokality sdělíme jakmile budou jednání uzavřena. Předpokládáme, že k rozšíření MUX 1a v této etapě dojde v horizontu následujícího čtvrt roku," doplnila Karolína Blinková, specialistka tiskového oddělení České televize.

Multiplex 1a obsahuje zmíněné HD programy - ČT1 HD, ČT2 HD a ČT Sport HD (vše v MPEG-4/HD) a dále dvojkanál ČT:D / ČT art (MPEG-2/SD). Multiplex 1a je součástí Regionální sítě 7, která obsahuje také další programy - RETRO (MPEG-2/SD) a rozhlasové programy Rádio Čas a Rádio Čas Rock.





Reklama




Vybrané články