Quantcast

Vynesení Thor 7 odloženo na příští rok

| redakce | tiskobrázek k článku: Vynesení Thor 7 odloženo na příští rok

Vynesení nového telekomunikačního satelitu Thor 7, který je plánován na pozici 0,8°W, bylo přesunuto na rok 2015. V prohlášení Telenor Group operátor uvedl, že odložení startu Thor 7 bylo způsobeno vnějšími faktory.

Skandinávský satelit z produkce Space Systems Loral měla nosná raketa Ariane 5 z kosmodromu Kourou z Francouzské Guyany odstartovat v pozdějším podzimu 2014 letem VA221.

Satelit Thor 7 je na dobré cestě. Zpoždění pro operátora je způsobeno investičními výdaji.

Thor 7 bude vybaven 11 transpondéry v Ku pásmu, které budou určeny pro vysílání ve střední a východní Evropě a kapacitou v Ka pásmu, která má uspokojit rostoucí poptávku po širokopásmovém připojení v sektoru offshore.

Mezitím Telenor, majitel satelitní pay-tv platformy Canal Digital, který vysílá ze satelitů Thor, má problémy se získáváním nových předplatitelů. Platforma nedávno ztratila dalších 5 tisíc klientů. Provozovatel má nyní 915 tisíc zákazníků. Měsíční ARPU se pohybuje kolem 366 NOK (cca 1208 Kč).

Příjmy Telenor Broadcast dosáhly 1529 milionů NOK (cca 5 miliard Kč) po korekci prodeje firmy Conas AS, majitele kódovacího systému Conax, společnosti Kudelski Group.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články