Quantcast

V úterý výluka vysílače Klínovec, ve středu Krašov

| redakce | tisk

V úterý 18. srpna a ve středu 19.8.2015 proběhnou plánované výluky pozemního televizního a rozhlasového vysílání z vysílačů Klínovec a Krašov. Úterní výluka se bude týkat vysílače Klínovec - od 6:00 do 15:00 hodin se odmlčí DVB-T multiplexy.

Z vysílače Klínovec nebude aktuálně vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a TV Barrandov. Na vysílači Klínovec dojde také k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 10.00 do 15.00 hodin. To se dotkne stanice ČRo Plzeň na frekvenci 103,4 MHz.

Výluka TV a rozhlasového vysílání z vysílače Klínovec se dotkne pouze těch diváků, kteří přijímají signál právě z tohoto vysílače. Diváci, kteří přijímají signál z vysílače Zelená hora, který je provozován na stejných TV kanálech v SFN síti, se výluka netýká.

O den později - ve středu 19.8.2015 proběhne výluka vysílače Krašov. Výluka televizního vysílání potrvá od 6.00 do 15.00 hodin. Z vysílače Krašov nebude aktuálně vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a TV Barrandov a multiplex 3 s programy ČT:D/ČT art, Prima Love, Prima ZOOM, Kino Barrandov, Barandov Plus, Óčko, Óčko Gold a Šlágr TV.

Na vysílači Krašov dojde také k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 10.00 do 15.00 hodin. To se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 89,1 MHz, ČRo Vltava na frekvenci 95,6 MHz, ČRo Dvojka na frekvenci 101,7 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 104,1 MHz a Rádio Impuls na frekvenci 91,4 MHz.

Výluka TV a rozhlasového vysílání z vysílače Krašov se dotkne pouze těch diváků, kteří přijímají signál právě z tohoto vysílače. Diváci, kteří přijímají signál z vysílačů Svatobor a Vraní vrch se výluka netýká.

Při plánovaných výlukách bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie. Uvedla ČRa.





Reklama




Vybrané články