Quantcast

Italská Sky startuje program v Super HD kvalitě

| redakce | tisk

Operátor italské satelitní pay-tv platformy Sky Italia zařadí do své programové nabídky první stanici v kvalitě Super HD. Kanál bude spuštěn 24.9.2016 ve 20:45 hodin a bude se jmenovat Sky Sport 1 Super HD. Technické testy již probíhají na pozici 13°E.

Jak vysvětlila Sky, Super HD je zcela nová technologie, navržená a vyvinutá in-house se svými mezinárodními partnery.

Super HD má přinést obsah s lepší sytostí a větší hloubkou barev, což výrazně zlepšuje dojem sledování na jakémkoliv HD televizoru. Technologie nevyžaduje žádnou změnu přijímače ani televizoru.

Prvním kanálem, který Sky Italia bude vysílat v Super HD bude sportovní program Sky Sport 1 Super HD. Program oficiálně odstartuje v sobotu 24.9. ve 20:45, kdy v Super HD kvalitě odvysílá zápas italské fotbalové Serie A mezi týmy Napoli a Chievo Verona. Další přenos se uskuteční o den později - 25.9. ve 20:45 hodin. V Super HD bude šířen zápas Fiorentina - AC Milan.

Sky Italia bude v Super HD vysílat také další zápasy Serie A v sobotu a v neděli ve stejném čase - ve 20:45 hodin.

K programu budou mít automaticky přístup všichni zákazníci s extra balíčky Sky Calcio / Sky Sports aktivní minimálně 3 roky.

technické parametry - Sky Sport 1 Super HD:

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 12,731 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Videoguard

Video bit rate nové stanice v Super HD se pohybuje kolem 18,45 Mbit/s.

Pro potřeby Super HD operátor uvolnil jeden transpondér. V rámci optimalizace satelitní kapacity byly některé programy přesunuty na jiné frekvence.

Sky Italia hodlá ve vylepšování služeb pokračovat i v dalších měsících. V příštím roce chce spustit kanál v Ultra HD s HDR.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články