Quantcast

TVP připravuje kanál V4 TV HD

| redakce | tisk

V4 TV - to je název nového mezinárodního televizního kanálu vytvořený zeměmi Visegrádské skupiny - tedy Polskem, Maďarskem, Českou republikou a Slovenskem. Nová stanice bude vysílat zprávy a informace, publicistiku, dokumentární filmy v anglickém jazyce.

Cílem V4 TV je oslovit programem nejenom Evropany ale také diváky v Africe a na Středním východu a potom v dalších částech světa. Stanice bude vysílat rovněž materiály týkající se Visegrádské skupiny, povzbuzovat diváky, aby nakoupili produkty z těchto zemí a poznávali jejich historii. Newsroom a studio kanálu má být v Krakově.

Polská veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) se zavázala k vytvoření nového televizního kanálu pro Visegrádskou skupinu. V4 TV bude vysílat nepřetržitě, 7 dní v týdnu. Roční rozpočet stanice se pohybuje kolem 130 mil. Zlotých (cca 845 mil. Kč). Technická kvalita programu je stejně důležitá jako obsah a proto bude stanice produkována v HD rozlišení.

Již 15 let se na veřejnoprávních televizních kanálech Visegrádské skupiny vysílá společný program s názvem "Kvarteto". V Česku se vysílá na ČT1, v Polsku na TVP3. Pořad se věnuje kultuře, přírodě, turistice. Každá epizoda je věnována jinému tématu.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články