Quantcast

Testy freenet TV Connect v HEVC/Hbb TV na 19,2E

| redakce | tisk

16. září 2017 se na jednom z transpondérů satelitu Astra 1N (19,2°E), který využívá společnost Media Broadcast, objevily 4 nové nekódované testovací kanály s názvy "MB SAT - Test2" až MB SAT - Test5". Jde o zajímavé testy operátora.

Všechny testy mají společný video PID, na kterém se vysílá informační obrazec v HD ale v kompresi HEVC (H.265). U každé z testovacích pozic se vysílá vlastní HbbTV služba.

Testy freenet TV Connect v HEVC/Hbb TV na 19,2E
▲ Testy freenet TV Connect v HEVC/Hbb TV na 19,2E

Informační obrazec upozorňuje, že v Německu skončil bezplatný přístup k programům freenet TV - tedy placené pozemní televize v DVB-T2 a HD rozlišení.

Přehled vysílaných aplikací:

- MB SAT - Test2 aplikace freenet.TV connect
- MB SAT - Test3 aplikace Euronews
- MB SAT - Test4 aplikace InSight
- MB SAT - Test5 aplikace Spiegel TV

Aplikace nefungují na přijímači VU+ Solo 4K. Na Testu3 a 4 se vysílají online streamy kanálů Euronews a InSight TV. Služby mají nastavený parametr autostart a na televizorech s HbbTV mohou proto odstartovat automaticky.

Testy freenet TV Connect v HEVC/Hbb TV na 19,2E
▲ Testy freenet TV Connect v HEVC/Hbb TV na 19,2E

freenet TV connect je doplňková služba freenetTV, podporovaná některými přijímači pro pozemní televizi freenet TV. V případě dostupného internetového připojení umožňuje přístup k více než 40 dalšími programům a službám. Část z nich je dostupná FTA na satelitu. Služba je divákům dostupná jako HbbTV aplikace v pozemních multiplexech. Nyní je tato aplikace v rámci testu dostupná i přes satelit.

Zatím nejsou známé důvody HEVC testů s HbbTV aplikacemi na satelitu Astra.

technické parametry:

• Astra 1N (19,2°E), freq. 12,633 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články