Quantcast

VENTI - nový bezplatný kanál od společnosti Mediaset

| redakce | tisk

VENTI (v češtině dvacet) - to je název nového bezplatného televizního kanálu koncernu Mediaset. Stanice vznikne na bázi televize ReteCapri, kterou provozovatel koupil před několika měsíci. Vysílání VENTI bude spuštěno zřejmě během prosince 2017 a to kolem Vánoc.

VENTI se zaměří především na filmy a seriály a to především na produkci společností, se kterými provozovatel dlouhodobě spolupracuje: Time Warner a Universal.

Kanál VENTI má být přímou konkurencí pro jinou bezplatnou stanici šířenou v DTT se stejným zaměřením - Rai4 od veřejnoprávního vysílatele.

VENTI bude dostupný v EPG v pozemní televizi na stávající pozici ReteCapri - tedy na 20. předvolbě. Číselný název stanice je populární "trik" používaný v Itálii. Díky tomu divák nemusí dlouho hledat, na jaké pozici se jeho oblíbený kanál vysílá.

Je třeba zdůraznit, že "bezplatné" vysílání VENTI se nemusí týkat satelitní distribuce. Například uvedený konkurent Rai4 vysílá na 13°E ale vysílání je zakódováno. Stávající kanál Retecapri nevysílá přes satelit přímo pro DTH. Distribuční signál stanice pro pozemní televizi se ale vysílá na satelitu Eutelsat 5 West A na pozici5°W.

zdroj: satkurier.pl + upgo.news





Reklama




Vybrané články