Quantcast

Kódovací systém Rosscrypt prolomen

| redakce | tisk

Systém podmíněného přístupu Rosscrypt byl hackery prolomen. Na internetu se v minulých dnech objevily softwarové emulátory, které umožňují dekódování programů, které používají tento systém k zabezpečení televizního vysílání.

Systém Rosscrypt, jak již název napovídá, je ruský kryptovací systém, který byl navržen zejména pro potřeby místních vysílatelů - zejména veřejnoprávní televizi Pervyj kanal.

Provozovatel stanice Pervyj kanal používá systém Rosscrypt u všech distribučních satelitních signálů v běžných DVB-S multiplexech. S rozvojem DVB-T2 vysílání byl Rosscrypt nasazen i do distribučních DVB-S2 multiplexů v režimu T2-MI, kde Rosscrypt používá nejenom Pervyj kanal ale také i druhý ruský veřejnoprávní vysílatel VGTRK u programu Rossija a jejich regionálních verzích.

Individuální příjem distribučních signálů programů Pervyj kanal a Rossija 1 nebyl možný - provozovatelé neposkytují přístupové moduly pro Rosscrypt. Diváci mohou tyto stanice sledovat z nabídek operátorů televizních služeb jako Trikolor TV, NTV Plus, MTS TV či Telekarta, případně na běžnou anténu z DVB-T2 multiplexů.

Rosscrypt se hojně využívá v C pásmu mj. na pozicích 90°E, 53°E, 49°E a 40°E. V Ku pásmu se systém Rosscrypt používá také na pozici 53°E ale ve svazku Spot1 s pokrytím omezeným na Ruskou federaci.

Upozornění: Tato zpráva má pouze informační charakter. Neslouží jako návod pro pirátský příjem digitální satelitní televize a ani jej nepodporuje. Pro příjem placené televize si obstarejte řádné předplatné pay-tv, která je v dané zemi dostupná.





Reklama




Vybrané články