Quantcast

DMAX HD, Real Time HD - nové programy TivúSat

| redakce | tisk

Na kartách bezplatné italské satelitní platformy TivúSat (Eutelsat Hot Bird, 13°E) přibylo několik nových programů, včetně dvou stanic ve vysokém rozlišení (HDTV) - DMAX HD a Real Time HD.

Do nabídky TivúSat byly zařazeny další tématické programy skupiny Discovery - konkrétně DMAX HD a verze s hodinovým časovým posunem (DMAX +1), dále Real Time HD a rovněž verze s hodinovým posunem (Real Time +1). Vedle těchto stanic byly na karty zařazeny také dětské stanice Frisbee a K2. Doposud mohli zákazníci s kartami TivúSat přijímat ze skupiny kanálů Discovery jen stanice Real Time, DMAX, Nove, Motor Trend, Giallo v SD rozlišení a NOVE HD.

Zařazení dalších programů skupiny Discovery na karty TivúSat souvisí s vypršením exkluzivity pro operátora placené televize Sky Italia. Nyní poskytuje modulaci uvedených programů i zákazníkům TivúSat. Díky tomuto kroku jsou programy dostupné většímu počtu diváků.

Real Time jako jediný z programů skupiny Discovery Italia vysílá FTA. Paradoxní je, že +1 verze je zakódována.

Kanály Real Time HD, Real Time +1 se věnují zábavě pro ženy. Vysílají tématické pořady v mixu původních relací a mezinárodních programů - lifestylové pořady, magazíny o vaření apod.

DMAX HD (DMAX +1) je prvním zábavním kanálem věnovaný mužskému publiku. Stanice vysílá příběhy o skutečných osobách v mimořádných situacích, pořady s dobrodružstvím a extrémními sporty, pořady o zaměstnáních, stravování či přírodě.

K2 je zábavní kanál určený pro diváky ve věku od 4 do 14 let. Vysílá komediální seriály a akční a dobrodružné seriály a animované filmy.

Friebee je rovněž zábavný kanál věnovaný stejné věkové skupině. Zatímco K2 je určen především pro chlapce, Frisbee cílí především na děvčata a nejmenší diváky. Vysílá dobrodružné seriály, fantasy a zábavnou tvorbu

technické parametry - DMAX HD, DMAX +1, Real Time HD, Real Time +1, K2, Frisbee:

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 12,635 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 5/6, DVB-S/QPSK





Reklama




Vybrané články