Quantcast

Ostravskou ČT povede další čtyři roky Tomáš Šiřina

| redakce | tisk

Na dnešním pravidelném zasedání Rady České televize byl schválen návrh generálního ředitele ČT Petra Dvořáka na prodloužení mandátu ředitele Televizního studia Ostrava Tomáše Šiřiny, a to na další čtyři roky.

Tomáš Šiřina se funkce ředitele ujal v červnu roku 2013, za dobu jeho bezmála šestiletého působení došlo k pevnému začlenění studia do systému výroby a dramaturgické práce České televize a ke vzniku mnoha ceněných pořadů a filmů.

České lvy získaly seriály Dabing Street a Spravedlnost a hned několik celosvětových festivalových cen posbíral koprodukční film Učitelka. Snímek Cesta ven byl po dlouhých letech filmem, který se promítal na slavném filmovém festivalu v Cannes.

Tomáš Šiřina (foto: ČT)
▲ Tomáš Šiřina (foto: ČT)

Jen v loňském roce vyrobilo studio v Ostravě 704 premiér. Do vysílání se chystá třeba nový seriál Princip slasti s Karlem Rodenem v hlavní roli či minisérie Stockholmský syndrom režiséra Dana Svátka.

Ostravské studio prošlo také technickou modernizací, kromě rekonstrukce jednoho ze studií byl pořízen nový přenosový vůz s HD rozlišením, který v Ostravě do té doby chyběl.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články