Quantcast

Bundesliga a Premier League i na FTA programech?

| redakce | tisk

Prestižní fotbalové soutěže - anglické Premier League a německé Bundesliga - by se mohly objevit nejenom na placených stanicích ale i volně vysílaných programech. Takové úvahy přicházejí v době, kdy se hovoří o restartu fotbalových soutěží (a sportu obecně) po vlně pandemie koronavirem COVID-19.

Podle britského ministerstva kultury Olivera Dowdena nejvyšší anglická fotbalová Premier League zvažuje po svém restartu vysílat některé zápasy i na volně vysílaných programech.

Přenosy z Premier League bez poplatků by mohly zastavit návštěvy u přátel a rodin, které mají předplatné programů Sky Sports nebo BT Sport a tím i další nárůst počtu případů COVID-19. Vybraná utkání by byla dostupná pro všechny.

V Anglii se fotbal nehraje od poloviny března 2020. Do konce sezóny Premier League zbývá odehrát ještě 92 zápasů. V případě obnovy sezóny se očekává, že zápasy se budou hrát bez diváků.

Nejenom zápasy z Premier League ale i utkání z německé fotbalové Bundesligy by se měly objevit nejenom na placených stanicích. Podle deníku Bild to požaduje bývalý manažer Willi Lemke. V rozhovoru pro zmíněný deník Lemke uvedl, že první dva zápasy z Bundesligy se po přerušení aktuální sezóny mají vysílat na Sky volně.

Ex-manažer ale šel v myšlenkách dál a uvedl, že Sky by měla jednat s velkými televizními společnostmi jako ARD, ZDF nebo dalšími, které by střídavě vysílaly přímé přenosy z Bundesligy pro všechny. Zmínil se i o sobotním večerním zápase.

"Skutečnost, že přímé přenosy zápasů běží jen na placené televizi, je pro mě největším problémem z důvodu národního zdraví! Všichni víme: Když mám předplatné, přijde spousta lidé - přátelé, sousedé, kolegové - a společně sledujeme fotbal na Sky a DAZN. Hospody a sportovní bary jsou zavřené. Je to nebezpečí, protože lidé nebudou od sebe vzdáleni metr a půl," dodal ex-manažer v rozhovoru pro Bild.

zdroj: Advanced television + Digital Fernsehen + Bild





Reklama




Vybrané články