Quantcast

Filmový kanál Grand Cinema HD opět na 52E a FTA

| redakce | tisk

Bezplatný filmový televizní kanál Grand Cinema HD opět vysílá pro diváky v Evropě prostřednictvím telekomunikačního satelitu TürkmenÄlem/MonacoSat na pozici 52°E. Vysílání je opět šířeno volně ( FTA).

Stanice Grand Cinema HD s atraktivní filmovou nabídkou se na uvedené družici objevila v červnu loňského roku. O měsíc později byla distribuce programu na této družici ukončena a přesunuta na sousední satelit Al Yah (Yahsat 1A) na pozici 52,5°E do východního paprsku. Tím byl znemožněn příjem stanice s parabolami malých rozměrů v regionu střední Evropy.

Grand Cinema HD - záběr z příjmu stanice
▲ Grand Cinema HD - záběr z příjmu stanice

Po roce se stanice vrací k divákům v Evropě prostřednictvím družice TürkmenÄlem/MonacoSat, kde se vysílala i původně.

Stanice přináší atraktivní filmovou nabídku některé v původním znění (v angličtině) doplněné o perské titulky v obraze, jiné tituly jsou dabované do perštiny. Vysílání cílí především na persky hovořící publikum. Volné vysílání a především některý obsah ve světovém jazyce zvyšují atraktivitu programu pro všechny diváky v dosahu pokrytí družice. Příjem transpondér je možný od průměru cca 60 cm (Čechy), směrem na východ signál slábne a je nutná větší parabola (od cca 90 cm).

Kanál Grand Cinema HD v multiplexu WNS (Wide Network Solutions) na kmitočtu 10,762 GHz nahradil původní program Channel One HD (Kanal Yek).

technické parametry - Grand Cinema HD:

• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 10,762 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články