Quantcast

Dvě nové satelitní licence pro Filmcafe

| redakce | tisk

Filmový kanál Filmcafe, společnosti AMC Networks Central Europe, může poskytovat svůj program na základě nových vysílacích licencí. Společnost získala dvě nové satelitní licence pro šíření programu v zahraničí.

Rozhodla o tom Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém 21. zasedání konaného v tomto týdnu.

Žadatel získal satelitní licenci pro stanici Filmcafe Romania pro šíření programu na území Rumunska a rumunština je hlavním jazykem vysílání. Druhá satelitní licence AMC Networks je pro program Filmcafe Hungary určeného pro šíření na území Maďarska v maďarském jazyce.

Podle licencí se jedná o program převážně filmového charakteru. Nabízí filmy uváděné v kinech a určené pro televizi a méně výrazně minisérie, seriály a různé pořady související s kinematografií všech žánrů, produkované hlavně v USA a sekundárně v Evropě, Asii a dalších částech světa. Stanice vysílají 24 hodiny denně.

RRTV zároveň informuje svůj protějšek v Rumunsku a Maďarsku, že na jejich území se může vysílat program Filmcafe Romania, respektive Filmcafe Hungary s českou vysílací licencí.

Oba programy se již vysílají. Stávající vysílací licence ale brzy vyprší. Pro maďarskou verzi již 13.1.2024, pro rumunskou až 6.9.2024. V předstihu si firma zajistila nezbytné nové licence, které platí 12 let.





Reklama




Vybrané články