Quantcast

Eutelsat uzavřel prodej podílu OneWeb v Airbus OneWeb Satellites

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat dokončil prodej 50% podílu OneWeb ve společném podniku Airbus OneWeb Satellites.

Podíl v podniku se sídlem na Floridě, který zhotovil družice pro konstelaci OneWeb First Generation, získá spolumajitel, společnost Airbus U.S. Space & Defense, Inc.

Dohoda odráží pokračující správu aktivit Eutelsat Group s cílem optimalizovat a monetizovat své portfolio jako součást úsilí o snižování dluhu.

"Jsme hrdí na to, že jsme se stali partnery společnosti Airbus v tomto společném podniku, který zajistil úspěšné vybudování konstelace OneWeb první generace, a jsme přesvědčeni, že tato společnost bude i nadále prosperovat díky rostoucí poptávce po malých družicích s nejlepší konkurenční nabídkou ve své třídě," říká Massimiliano Ladovaz ze společnosti Eutelsat Group.

"Do budoucna bude pro skupinu Eutelsat přínosem, že se bude moci pro své budoucí potřeby na oběžné dráze obracet na diverzifikovanější okruh dodavatelů, včetně společnosti Airbus, která zůstává jedním z našich nejdůvěryhodnějších partnerů," dodal.

zdroj: Eutelsat





Reklama




Vybrané články