Quantcast

TV Nova požádala o licence pro Nova Sport 5 a Nova Sport 6

| redakce | tisk

Další krok v přípravách na spuštění nových prémiových sportovních stanic učinila společnost TV Nova, s.r.o. Českého regulátora médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) požádala o udělení vysílacích licencí.

TV Nova, s.r.o. požala RRTV žádost na udělení licencí pro stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6 šířené zvláštními přenosovými systémy (internetem). Rada se bude požadavky vysílatele zabývat na některém z příštích zasedání.

Skupinu kanálů Nova Sport bude brzy tvořit šest stanic (foto: TV Nova)
▲ Skupinu kanálů Nova Sport bude brzy tvořit šest stanic (foto: TV Nova)

Vedle distribuce zvláštními přenosovými systémy se počítá i s další formou šíření a to prostřednictvím satelitu. Nova Sport 5, jeden ze dvou chystaných projektů, se objeví v nabídce česko-slovenské satelitní platformy Skylink na satelitu Astra 3B (23,5°E). Provozovatel již potvrdil, že program Nova Sport 5 bude součástí balíčku Kombi+ a vyšších tarifů.

Start programů Nova Sport 5 a Nova Sport 6 je naplánován na 29.2.2024. Zatímco NS5 se zaměří především na přenosy, záznamy ze závodů Formule 1, NS6 divákům nabídne MotoGP, který se sem přesune z programu NS1.





Reklama




Vybrané články