Quantcast

Marlink s námořní konektivitou na 10E

| redakce | tisk

Společnost Marlink bude využívat nový telekomunikační satelit Eutelsat 10B, pokrývající Evropu, Střední východ a Afriku, stejně tak i kritické námořní trasy.

Marlink podepsala víceletý mnohamilionový závazek na vysokopropustnou kapacitu v Ku pásmu s francouzským satelitním operátorem Eutelsat. Nová dohoda doplňuje již dříve podepsaná partnerství mezi Marlinkem a Eutelsat Group pro námořní konektivitu po celém světě.

Tato nová dohoda poskytuje společnosti Marlink cílenou a vysoce flexibilní šířku pásma pro rozsáhlé oblasti plavby a pobřežní lokality pokryté víceúčelovým vysokokapacitním satelitem Eutelsat 10B. Družice je v provozu na své cílové pozici 10°E od července 2023 a nabízí dva vícesvazkové typy HTS transpondérů (vysokopropustné) v Ku pásmu pokrývající severoatlantický koridor, Evropu, Středozemní moře a Střední východ, která nabízí významnou propustnost v nejrušnějších zónách letecké a námořní dopravy a druhý svazek rozšiřující pokrytí nad Atlantským oceánem, Afrikou a Indickým oceánem.

Marlink je předním světovým nezávislým poskytovatelem hybridních sítí a digitálních řešení s nejlepší globální sítí hybridního připojení ve své třídě a bezkonkurenčním přístupem na trh ve všech námořních segmentech (lodní doprava, offshore, výletní plavby/trajekty, jachting a rybolov).

Ve spolupráci s Eutelsat Group zvýší Marlink kapacitu a pokrytí své námořní hybridní sítě a nabídne zákazníkům skutečně diferencovaná, vysoce kvalitní, spolehlivá a bezpečná řešení konektivity po celém světě.

Námořní širokopásmová konektivita zažívá boom ve všech segmentech trhu, řízena zvyšujícím se počtem připojených plavidel a nárůstem využití od vzdáleného přístupu k podnikovým aplikacím, provozním datům a péči o posádku.





Reklama




Vybrané články