Quantcast

Eutelsat OneWeb spouští služby konektivity Land Mobility

| redakce | tisk | názory

Vysokorychlostní satelitní připojení k internetu za pohybu je již realitou. Francouzský satelitní operátor Eutelsat začal takové připojení nabízet prostřednictvím satelitů Eutelsat OneWeb na nízké oběžné dráze Země (LEO).

Služba je poskytována distribučním partnerům Eutelsat OneWebu, kteří ji budou nabízet svým klientům na cestách po celém světě. K dispozici bude například pro železniční konektivitu, stejně tak i stejně tak pro záchranné složky, média, ropný a plynárenský průmysl, těžební průmysl, vládu a zákazníky z řad nevládních organizací.

Propagační vozidlo služby Eutelsat OneWebu (foto: Eutelsat Group)
▲ Propagační vozidlo služby Eutelsat OneWebu (foto: Eutelsat Group)

Služba je nyní dostupná prostřednictvím více než 30 stávajících distribučních partnerů Eutelsat OneWeb a využívá se k tomu plochý uživatelský terminál (UT) Kymeta Hawk TM u8 s podporou mobility. Širší sada terminálů bude dostupná během letošního roku.

S novou službou získají zákazníci v Severní a Jižní Americe, Evropě a Austrálii na svých cestách přístup k rychlosti stahování dat až 200 Mbit/s. Pokrytí a dostupnost se bude rozšiřovat, jakmile Eutelsat dokončí zavádění svého pozemního segmentu, aby umožnil skutečné globální pokrytí.

Inovativní služby mobility provozované pře satelity na nízké oběžné dráze Země byly vyvinuty a rozsáhle testovány společně s předními průmyslovými partnery, včetně Evropské vesmírné agentury a Britské vesmírné agentury.

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články