Quantcast

BBC Prime ocenila jazykové znalosti českých studentů

| redakce | tisk

Britská televizní stanice BBC Prime zveřejnila výsledky prvního ročníku literární soutěže, určené studentům pražských gymnázií. Autoři deseti nejlepších literárních prací dnes od zástupců BBC Prime převzali ocenění za své dovednosti v anglickém jazyce.

Soutěž o nejlepší esej v angličtině vyhlásila britská veřejnoprávní stanice společně s agenturou GCI Praha v březnu letošního roku. Studenti 47 pražských gymnázií v ní dostali za úkol napsat dvě úvahy, inspirované dokumentárním cyklem BBC Prime „Průmyslové divy světa“. V první eseji zpracovali soutěžící téma londýnských městských kanálů. Čerpali přitom z informací získaných z pořadu „London Sewers“, vysílaném na BBC Prime v dubnu tohoto roku. Druhá práce byla věnována českým vědcům a jejich objevům.

Autoři deseti nejlepších prací dnes od zástupců BBC Prime obdrželi oficiální uznání za své jazykové schopnosti a hodnotné ceny. „Zvolené téma bylo velmi obtížné. Proto nás překvapilo, s jakým zápalem o jednom z průmyslových divů světa − londýnských kanálech − čeští studenti psali. Zároveň nás velmi potěšila jazyková úroveň účastníků soutěže“, řekla představitelka BBC Prime Louise Hollely.

Jako nejlepší vyhodnotila odborná porota, složená ze zástupců BBC Prime a agentury GCI Praha, práci sedmnáctileté Heleny Hofrajtrové z pražského gymnázia Budějovická. Na druhém místě se umístil student Martin Korábečný z Gymnázia Chodovská, o třetí místo se rozdělily Lucie Vacková z Akademického gymnázia Štěpánská a Andrea Kepková z Gymnázia Jana Keplera.

První ročník soutěže BBC Prime o nejlepší anglickou esej se týkal pouze pražských gymnázií. „Jednalo se o pilotní projekt. Do budoucna zvažujeme rozšíření soutěže na školy po celé České republice,“ uvedl Jindřich Lacko z pořadatelské agentury GCI Praha.

zdroj: BBC Prime





Reklama




Vybrané články