Quantcast

České vysílání na chorvatském pobřeží

| redakce | tisk

Pod heslem Na Jadranu vysíláme česky se už po dvanácté přihlásí na chorvatském pobřeží informační čtvrthodinka ČRo 1 - Radiožurnálu. Jedná se o rozhlasové vysílání v českém jazyce, které je možné zachytit na celém chorvatském pobřeží Jadranu na vysílačích Radia Split, Radia Rijeka a Radia Dubrovnik.

Vysílání je možné naladit od Umagu na Istrii, přes Kvarner, Chorvatské přímoří a Dalmácii až po Prevlaku v jižní Dalmácii. Vysílání je slyšet i v tak oblíbených letoviscích jako jsou Poreč, Rovinj, Rabac, Opatija, Crikvenica, Baška a Pakoštane na severu a Korčula, Dubrovnik, Mlini nebo Cavtat na jihu.

Informační servis pro české turisty se připravuje ve studiu Chorvatského rozhlasu HRT - Radio Split, ale je přebírán i Radiem Rijeka a Radiem Dubrovnik. Vysílání připravují redaktoři a moderátoři Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu a regionálních stanic ČRo. Jeho obsahem jsou zprávy a informace z Česka, ale pro turisty v Chorvatsku také vysíláme turistické zajímavosti, tipy na výlety, zprávy o počasí, sportovní a kulturní události, ale např. i stav v silniční, letecké i vodní dopravě, informace o trajektech nebo i soutěže a další zajímavosti. Co se týká hudební části, vysíláme hlavně české písně.

Servis pro turisty na pobřeží Jadranu vysílá ČRo 1 - Radiožurnál v Chorvatsku od 23. června až 10. září t.r. denně od 18:05 do 18:20 hod.

Od 2. července do 9. září bude čeština slyšitelná také na celém území Chorvatska. Celoplošná stanice HR2 bude přebírat aktuální zprávy ČRo 1 - Radiožurnálu vysílané v Česku. Denně v 21:00 hod. a o víkendech také ve 14:00 hod.

zdroj: PR ČRo





Reklama




Vybrané články